Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalvoti plaukų galiukai: kokios spalvos madingiausios ir kaip juos prižiūrėti, kad neišbluktų ir nenušiurtų?

Plaukų galiukų dažymas šviesiomis, ryškiomis ar tamsiomis spalvomis – tikrai jokia naujiena. Bet jis Lietuvoje vis dar labai madingas. Plaukų stilistės, technologės Eglės Saunorytės-Kinderienės teigimu, rugsėjį tokių užklausų stilistai sulaukė nemažai – šį dažymo būdą pašnekovė vadina saugiu paauglėms, jaunoms merginoms, tad norinčių atsinaujinti moksleivių ir studenčių – netrūko. Su specialiste kalbamės apie spalvotų plaukų galiukų dažymo specifiką, kokios spalvos madingiausios ir kaip prižiūrėti nudažytus plaukų galus, kad spalva neišbluktų ir jie nenušiurtų.
Šviesiaplaukė mergina ryškiai dažytais plaukų galiukais
Šviesiaplaukė mergina ryškiai dažytais plaukų galiukais / 123RF.com nuotr.

Vienos dažymo technologijos saugios, kitos – ne

Pasak plaukų stilistės E.Saunorytės-Kinderienės, yra keletas šio plaukų dažymo technologijų. Vienos jų – saugios, kitos – ne.

„Klientės pageidauja rožinių, nušviesintų, mėlynų, juodų, raudonų ir kitokių spalvų plaukų galiukų. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tai tik – plaukų galiukų dažymas, bet visi šie norai technologiškai skirtingai pasiekiami.

Jei norite, kad jūsų plaukai būtų ryškūs ar šviesūs, pirmas žingsnis prieš įvedant spalvą – plaukus nušviesinti.

Kitaip tariant – jei norite, kad jūsų plaukai būtų ryškūs ar šviesūs, pirmas žingsnis prieš įvedant spalvą – plaukus nušviesinti, nes kitaip norima spalva neturės galimybės atsiskleisti ir žmogus negaus pageidaujamo rezultato, – sakė plaukų stilistė.

– Čia susiduriama su problema, kad plaukų galai ir šiaip linkę sausėti, skilinėti, prarasti blizgesį, o visos technologijos, susijusios su plaukų šviesinimu, vis dar yra gana agresyvios. Taigi plaukų galus pašviesinus, jie tampa dar sausesni.

Plaukų šviesinimo etapas negalioja tuo atveju, jei galiukus norite patamsinti, pavyzdžiui, dažyti juodai, tamsiai raudonai ir kitomis tamsiomis spalvomis.“

Paklausta, kokios spalvos dabar madingiausios, dažant plaukų galiukus, E.Saunorytė-Kinderienė sakė, kad vienareikšmiškai – ryškios.

Asmeninio archyvo nuotr./Eglė Saunorytė-Kinderienė
Asmeninio archyvo nuotr./Eglė Saunorytė-Kinderienė

Namuose siūlo „nežaisti“ su šviesinimu

Pasak pašnekovės, dažomų plaukų galų ilgis gali būti įvairus: vos keletas centimetrų arba per sprindį – 15–20 cm.

„Plaukai dažomi blokais, aplikuojant plaukų dažus ant plauko „blending“ technika – tiesiog išstumdant dažą taisyklingai pagal plaukų kritimą, kad atrodytų gražiai“, – paaiškino plaukų stilistė.

E.Saunorytė-Kinderienė sakė gatvėje pastebėjusi namudinių dažymų, kurie, jos teigimu, dažnai atrodo lyg plaukai būtų „išdažyti blynais“. Paklausta, kokių patarimų turėtų toms, kurios nesilanko grožio salonuose ir mėgina eksperimentuoti pačios namuose, pašnekovė sakė:

„Dabar gausu informacijos internete, kaip tai daryti, galima pasižiūrėti ir vaizdo įrašų. Keletas technikų rekomenduoja surišti plaukus į uodegėles ir dažyti plaukų galus, aišku, tos uodegėlės galvos perimetre turėtų būti išdėstytos taisyklingai ir pagal tam tikrą schemą. Svarbiausia čia – išgauti gražų spalvų perėjimą, kad nebūtų nudažyta juostomis.

Jei toks dažymas atliekamas namų sąlygomis, siūlyčiau nežaisti su šviesinimu, tada geriau plaukų galus tamsinti. Nes šviesiai dažant, kaip jau minėjau, pirmiausia turime išimti pigmentą – šviesinti plauką, paskui įvesti kitą pigmentą. Jei to nepadarome, rezultatas bus grubus, neišbaigtas. O dažant tamsiais dažais rizika mažesnė, plaukas pažeidžiamas mažiau“, – teigė plaukų stilistė.

Saugus dažymo būdas jaunoms merginoms

E.Saunorytės-Kinderienės teigimu, ši dažymo technika – kita spalva nudažyti plaukų galus – labai populiari tarp jaunų merginų, ją mėgsta ir mamos, turinčios paaugles dukras, kurios jau nori pradėti eksperimentuoti su savo plaukais.

„Ypač rugsėjį buvo daug moksleivių, kurias atlydėjo mamos, nerimaudamos, kad dukra nori tokio dažymo, kaip tai atrodys. Visas mamas raminau, kad tai tikrai yra saugus dažymo būdas, nes nudažomas ne visas perimetras, o tik plaukų galai – apie 10–15 proc. visų plaukų“, – sakė E.Saunorytė-Kinderienė.

Kadangi dažniausiai norima ryškių spalvų galų, o taip dažant juos tenka šviesinti ir plaukas yra labiau pažeidžiamas, ilgainiui plaukų galiukai pašiursta, juos tenka pakirpti. Tad, planuodamos tokį plaukų galų dažymą, turėkite tai mintyje.

Spalvotų plaukų galų priežiūra

Nesvarbu, dažomi visi plaukai ar tik jų galai, plaukų stilistai pataria vienodai jais rūpintis – naudoti drėkinamąsias, maitinamąsias priemones, kad plaukas taip greit neišsausėtų, neskilinėtų, nesišakotų ir gražiau, sveikiau atrodytų.

„Reikėtų rinktis šampūnus, skirtus dažytiems plaukams, kad labai greit neišplautų suformuotos spalvos. Plaukų galams visada labai tinka įvairiausi aliejai, serumai, kuriuos galima tepti ir dieną. Tad, jei jaučiate, kad plaukai labai išsausėję, galite juos palepinti priemonėmis, kurios sugrąžina drėgmę, kritimą, apsaugo ir tuo pačiu sustabdo skilinėjimą, lūžinėjimą“, – rekomendavo plaukų stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius