Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistės rankoms atsidavusi Eglė: norėjau pokyčių, nes po chemoterapijos ataugo itin garbanoti plaukai

Portalas 15min tęsia šukuosenos pokyčių projektą su plaukų stiliste, grožio ir renginių erdvės „Selfstation“ įkūrėja Jurgita Malakauskaite. Antroji moteris, sėdusi į stilistės kėdę, – Eglė iš Kauno. Atsakydama į klausimą, kodėl šiuo gyvenimo etapu norisi pokyčių, Eglė papasakojo, kad prieš metus teko išgyventi ilgą chemoterapijos kursą, po jo plaukai ataugo labai garbanoti. „Džiaugiuosi, bet sunkiai su jais susitvarkau. Labai norėčiau pamatyti save kitokią“, – sakė moteris.
Šukuosenos pokyčių projekte dalyvavusi Eglė
Šukuosenos pokyčių projekte dalyvavusi Eglė / 15min koliažas

Prieš pat rugsėjo pradžią 15min su plaukų stiliste, grožio ir renginių erdvės „Selfstation“ įkūrėja Jurgita Malakauskaite pakvietė moteris, kurioms – per 50 metų, dalyvauti šukuosenos pokyčių projekte. Laiškų redakcija sulaukė labai daug, stilistė atsirinko keturias moteris pagal keturis tipažus – metų laikus, o vieną – papildomai savo noru. Visų penkių moterų istorijomis, kodėl norėjosi pokyčių, kaip jautėsi prieš juos ir kaip jaučiasi dabar, kai veidrodyje save mato kitokią, dalysis portalas 15min.


Muzikos mokytoja dirbanti Eglė pasidalijo, kad serga 4 stadijos krūties vėžiu. Moteriai teko praeiti sunkią aštuonių mėnesių chemoterapiją, po kurios nuslinko plaukai.

„Anksčiau turėjau ilgus, banguotis linkusius plaukus. Galėdavau supinti juos į kasą. Po chemoterapijos likau visiškai be plaukų, nešiojau peruką. Bet tas perukas atrodė žiauriai... Vėliau plaukai ataugo, dėl to labai džiaugiuosi, bet jie ataugo labai problematiški – susisukę, garbanoti.

Šukuosenos pokyčių projekte dalyvavusi Eglė
Šukuosenos pokyčių projekte dalyvavusi Eglė

Suprantu, kad visiškai pakeisti jų neįmanoma, bet pagalvojau, kad galbūt stilistė ką nors vis tiek padarytų. Grįžau į darbą pas savo mokinukus, labai norisi ir dėl jų, ir dėl savęs, ir svarbiausia dėl savo sūnaus atrodyti gražiai ir tvarkingai“, – kodėl jautė pokyčių poreikį, pasakojo Eglė.

Paklausta, kaip mano, ar šukuosenos pakeitimas turi kokią nors galią, Eglė teigė tuo neabejojanti.

„Pirmiausia – jausmas, kad aš dabar esu kitokia. Aš esu graži, pasitempusi, laiminga, pakylėta dėl savęs, savo artimųjų ir mokinių. Dabar toks gyvenimo tarpsnis, kad dirbu su mažiausiais, bet, kai dirbau su vienuoliktokais, jie viską sekdavo. Nuo šukuosenos priklauso labai daug, nes atrodai kitaip ir jautiesi kitaip“, – dar prieš sėsdama į stilistės kėdę sakė Eglė.

Stilistė J.Malakauskaitė ponią Eglę šukuosenos projektui atsirinko kaip rudens tipažo atstovę. Darydama pokytį plaukus trumpino, pakėlė į viršų ir tamsino, kad paryškintų bruožus.

„Eglei garbanas palikome, nes jos – natūralios. Plaukus kėliau į viršų, kad nebūtų „liūdno“ veido ir kad jis, kadangi yra pailgas, šiek tiek suapvalėtų. Tamsinau plaukų spalvą pagal rudens tipažą, norėjosi išryškinti jos akis.

Asmeninio archyvo nuotr./Šukuosenos pokyčių projekte dalyvavusi Eglė: prieš pokyčius ir po jų
Asmeninio archyvo nuotr./Šukuosenos pokyčių projekte dalyvavusi Eglė: prieš pokyčius ir po jų

Prieš tai buvusi šukuosena ir šviesi, dar žilstelėjusi plaukų spalva darė Eglę gana blankią, o dabar ji tapo ryški – ryškiu rudeniu. Pamokiau, kaip garbanas reikia tvarkyti namuose – būtina plaukus daugiau drėkinti, nes tik išplauti neužtenka, – pasakojo J.Malakauskaitė ir pridūrė:

– Ir, kas smagiausia, kad dar vykstant procesui pastebėjau, jog Eglė ėmė keistis vidumi, tarsi save pamačiusi visiškai kitame veidrodyje. Atsirado labai daug pasitikėjimo savimi ir tokio polėkio.“

Yauheno Yerchako nuotr./Jurgita Malakauskaitė
Yauheno Yerchako nuotr./Jurgita Malakauskaitė

Stilistės paklausta, kaip pati jaučiasi matydama save pasikeitusią, Eglė neslėpė džiugesio:

„Esu labai laiminga, labai dėkinga ir labai pakylėta. Jaučiuosi graži, lenkiuosi prieš jūsų talentą – jūs darote stebuklus. Ir noriu pakviesti visas moteris mylėti save, nes, jei nemylėsime savęs, negalėsime mylėti kitų, jei nebūsime gražios sau, niekada nebūsime gražios kitiems. Tad bandykite, keiskitės ir būkit laimingos!“

O prabėgus keletui dienų po pokyčio, Eglė teigė, kad naujoji šukuosena neliko nepastebėta ir aplinkinių: „Pokytis pavyko. Jau vien pati spalva! Esu labai patenkinta. Visi labai išgyrė.“

VIDEO: Stilistė Jurgita Malakauskaitė pakeitė Eglės šukuoseną: „Jaučiuosi labai pakylėta!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius