Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šukuosenos, kurios jaunina: 3 kirpimai, kurie nuo jūsų veido nubrauks metų naštą

„Nebegaliu, kaip noriu į kirpyklą!“ – ne kartą girdėjome iš aplinkinių ir pačios taip mąstėme. Per karantiną visų plaukai užaugo, šaknys ataugo, o noras, kaip dažnai sakome, „atsišviežinti“ tik sustiprėjo. Artėja pavasaris, tad dabar pati tinkamiausia proga sulaukti savo eilės plaukų stilisto kėdėje ir kartu su užaugusių plaukų ilgiu atsikratyti pandemijos sukeltų neigiamų emocijų (jei tikite, kad su plaukais pašalinama ir neigiama energija). O plaukų stilistai dalijasi patarimais, kaip pasirūpinti plaukais dar iki kirpyklos ir kokios šukuosenos ne tik palengvins galvą, bet ir nubrauks metų nuo veido.
Moteris trumpais plaukais
Moteris trumpais plaukais / 123RF.com nuotr.

Ruošiantis į kirpyklą teks atkreipti dėmesį į du dalykus: vienas jų – įsivertinti savo plaukų būklę, kitas – pasvarstyti, kiek norėtumėte juos patrumpinti, portale whowhatwear.co.uk rašo Elinor Block.

Patarimų, ką daryti su plaukais, kokias šukuosenas pasirinkti, kurios ne tik atgaivins, bet ir atjaunins, E.Block klausia plaukų stilistų Peterio Burkillo ir Efi Davies.

Panaudokite nenuplaunamus kondicionierius ir kartą per savaitę užsidėkite kaukę, kad plaukai atrodytų sveikesni.

Plaukų stilisto P.Burkillo teigimu, ne visi namuose skiria tiek dėmesio plaukams, kiek odai. Tad jis rekomenduoja palepinti savo plaukus, iki sulauksite eilės pas plaukų stilistą.

„Kiek yra tekę kalbėtis su žmonėmis, jie savo plaukų rutinai neskiria tiek dėmesio, palyginti su tuo, kaip rūpinasi savo oda. Iki eisite į grožio saloną, panaudokite nenuplaunamus kondicionierius ir kartą per savaitę užsidėkite kaukę, kad plaukai atrodytų sveikesni“, – patarimu dalijasi P.Burkillas.

Pasak plaukų stilisto, norint, kad plaukai – nukirpti, nudažyti – atrodytų puikiai, jie turi būti geros būklės. O kondicionuojančios priemonės reikalingos tiek gerai atrodantiems, tiek storiems ar garbanotiems plaukams.

Kitas svarbus niuansas, nuėjus į grožio saloną pasikalbėti su stilistu(-e), išsakyti savo lūkesčius, išgirsti jo / jos nuomonę, siūlymus.

„Pirmas dalykas, kurį vertinu, kai atsisėdate į mano kėdę, yra tai, koks jūs esate žmogus, – sako „Toni & Guy“ tarptautinė kūrybos vadovė Efi Davies. – Paskui įvertinu jūsų veido savybes ir plaukų tekstūrą ir parenku tai, kad jums labiausiai tiktų.“

Yra keletas kirpimų, šukuosenų, kurios išties vizualiai pajaunina, nuima nuovargį nuo veido, „atmerkia“ akis. Žemiau rasite tris variantus, kurie galbūt taps jums įkvėpimo šaltiniu.

Vidutinio ilgio plaukai

„Noriu atsiriboti nuo mito, kad kuo esi vyresnė, tuo trumpiau reikia kirpti plaukus, – sako E.Davies. – Jei jums patinka ilgesni plaukai, tada netrumpinkite.

Tai, kas iš tikrųjų tinka daugumai bet kokio amžiaus žmonių ir leidžia puikiai jaustis, yra vidutinio ilgio kirpimas. Išbandykite kirpimą virš pečių arba žemiau pečių linijos – tokia šukuosena padeda išryškinti veido bruožus ir pailginti kaklą, kuris atrodo nuostabiai.“

E.Davies teigimu, plaukams suteikus papildomo tūrio, atrodysite jaunatviškiau.

Kirpčiai ir lengvos garbanos apie akis

Norinčioms greitų pokyčių, plaukų stilistas P.Burkillas siūlo atsigręžti į praėjusio amžiaus aštuntąjį dešimtmetį ir pasipuošti tuomet madingais kirpčiais:

„Jie pakels akis. Galite išmėginti trumpesnį kirpimą apie akis, kad išryškintumėte veidą.“

Kirpčius rekomenduoja ir E.Davies, tik pataria nedaryti jų pernelyg trumpų, o apie veidą siūlo išlaikyti lengvai krintančias garbanas.

Trumpi plaukai, turintys tvirtą liniją

Jei tikrai norite trumpų plaukų, stilistė E.Davies siūlo kirpti, bet išlaikyti storą, tvirtą liniją gale, kad šukuosena pasižymėtų apimtimi ir atrodytų jaunatviškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius