Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinės optinės gudrybės: nuo makiažo iki laikysenos

Vėl šventės, vėl ta įgrisusi mintis: „Reikėtų atsikratyti kelių kilogramų, bet...“. Ir valios trūksta, ir stresas vis nugena prie šaldytuvo?.. O juk tereikia pasinaudoti makiažo ekspertams, plaukų stilistams, asmeniniams treneriams žinomomis gudrybėmis, kad kūnas atrodytų grakštesnis, o veidas – dailesnis.
Makiažas
Makiažas / Vida Press nuotr.

1. Tiesi kaip nendrė. Mes išleidžiame krūvas pinigų drabužiams, kosmetikos priemonėms, kirpyklai, tačiau kaip dažnai pagalvojame apie savo stovėseną, kuri nieko nekainuoja? Gunktelėjusi nugara, į priekį palinkęs kūnas vizualiai platina ir storina. Vieno tyrimo, kuris turėjo pademonstruoti stovėsenos svarbą, metu buvo nustatyta, kad daugiau sveriančios, bet tiesiai stovinčios moterys vertintojams atrodė lieknesnės nei mažiau sveriančios, bet susikūprinusios. 

Vida Press nuotr./Plaukai
Vida Press nuotr.

2. It saulėje nudegusi oda. Jau kalbėjome apie kūno netobulumų maskavimą drabužiais, bet nepamirškite ir dirbtinio įdegio priemonės: ja vizualiai pamažinsite celiulitą, išryškėjusias venas, rudas dėmes – visus tuos odos defektus, kurie gadina rankų, kojų odos vaizdą, griauna vientisumą. Tai irgi svarbu, kai norisi atrodyti liekniau!

Apskritai rudesnė kūno oda optiškai „sveria“ mažiau nei balta, tad ir neturėdamos jokių trūkumų, bet ruošdamosi vilkėti atvirą drabužį pabandykite kūną pasibronzinti (soliariumo nesiūlome!). Jau kalbėjome apie V formos kaklo iškirptės poveikį siluetui. Jei turite Beyonce tipo moterišką figūrą ir grakščias blauzdas, atidenkite jas: pamenate – kuo daugiau odos matyti, tuo daugiau lengvumo. 

3. Didesnės akys – mažesnis veidas. Ką daryti, kad jos tarsi atsivertų? Nebrėžkite juodų, siaurų, ryškių kontūrų palei apatines blakstienas – jie akis mažina. Pasirūpinkite, kad blakstienos (ir pačios smulkiausios) būtų kuo ilgesnės, vešlesnės, riestesnės, juodesnės, spindinčios... Pasinaudokite monochromijos efektu – pasidažykite tos pačios spalvų gamos, bet skirtingų atspalvių šešėliais. Paslėpkite maskavimo priemone tamsius ratilus. Patepkite vidinius akių kampučius ir plotelius po antakiais šviesą atspindinčiais dramblio kaulo spalvos šešėliais. 

Vida Press nuotr./Blakstienos
Vida Press nuotr.

4. Nenuvertinkite antakių! Jie, išpuoselėti, gražia arka aprėminantys akis, suteikia veido bruožams aiškumo, savotiško išbaigtumo, taigi jį gražina ir lieknina. Tokie antakiai – vienas iš vizualiai akis didinančių būdų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Makiažo vaizdo pamoka: kaip formuoti ir paryškinti antakius?

5. Arklio uodegos poveikis. Veidas atrodys ovalesnis, labiau išryškės kaulų struktūra, jei plaukus aukštai surišite į uodegą ir švelniai sutaršysite viršugalvį.

Vida Press nuotr./Plaukai
Vida Press nuotr.

6. Plaukų ilgis. Smakrą siekiantys plaukai atkreipia dėmesį į šią veido dalį – o ar esate ja patenkintos? Jei norite veidą vizualiai pamažinti, užsiauginkite ilgesnius plaukus arba patrumpinkite juos (šitaip šukuosenas kaitalioja Selma Blair). Ilgi plaukai veidą ištempia, trumpi – sumažina. Beje, vieno ilgio plaukai arti veido taip pat prideda jam apimties. O štai skirtingo ilgio plaukų šukuosena (prisiminkite Jennifer Aniston) veidą smulkina.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Jennifer Aniston
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Jennifer Aniston

7. Nepiktnaudžiaukite tiesinimo žnyplėmis. Labai tiesūs plaukai optiškai sumažina galvą ir stamboką veidą dar padidina. Lengvos, laisvai krintančios bangos – kur kas geriau.

8. Sklastymas – šone. Jis suteikia veidui žaismės ir minkštumo, tarsi sumažina apvalius skruostus. O jei dar suderinsite jį su kampuotu bobu (tokia šukuosena pirmiausia asocijuojasi su Victoria Beckham), veido apvalumus dar labiau užmaskuosite, nes šis kirpimas pailgina ir veidą, ir kaklą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Victoria Beckham
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Victoria Beckham

9. Atsargiai su kirpčiais! Griežtos linijos, pavyzdžiui, tiesūs ir sunkūs kirpčiai, trumpina veidą, suteikia jam kvadratiškumo. Veidą vizualiai smulkesnį padarys trumpesni viduryje, ilgesni šonuose kirpčiai.

10. Skruostikaulių ir smakro akcentas. Rusvumo suteikiančia pudra arba skaistalais subtiliai paryškinusios skruostikaulius ir sukūrusios šešėlį pasmakrėje, suteiksite veidui aiškesnius kontūrus ir kartu padarysite jį struktūriškesnį, taigi – siauresnį. Pasitepusios pigmentų turinčia priemone žandikaulį, vizualiai pamažinsite ir jį, ir dvigubą smakrą. 

Vida Press nuotr./Makiažas
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius