Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinis manikiūras: specialistė pataria, kaip dekoruoti nagus

„Kalėdinis manikiūras yra puiki proga papuošti nagus žiemos atributika. Noriu pabrėžti, kad žiemos atributai nėra tik paauglėms skirti raštai. Naudojant juos saikingai galima puikiai pabrėžti kalėdinę dvasią“, – sako manikiūro ir pedikiūro meistrė Juliana Perveinienė.
Juliana Perveinienė ir šventinis manikiūras
Juliana Perveinienė ir šventinis manikiūras / Eglės Juozaitytės ir 123RF.com nuotr.

Kaip sako pašnekovė, kad iš didelio rašto nebūtų išeita iš krašto, ji vadinamąją žiemos atributiką siūlo derinti su pasaulinėmis manikiūro tendencijomis, atsižvelgti į spalvas ir pačią tendenciją. Kad būtų paprasčiau susigaudyti, apie ką kalba J.Perveinienė, paprašėme jos išskirti keletą variantų, kaip būtų galima lakuoti ir dekoruoti nagus šventėms.

Vienspalvis lakavimas ir „Swarovski“

Švelnus, tvarkingas, elegantiškas manikiūras. Pasiūlymas – rinktis nude atspalvį ir „Swarovski“ kristalus nagui ar keliems papuošti.

Vienspalvis lakavimas ir žiemos raštas

Panašus principas, kaip ir esančio aukščiau. Specialistė pataria rinktis nude atspalvį ir dekoruoti vieną nagą. Galite rinktis kristalus, bet galite jį tiesiog išpiešti (antroje nuotraukoje variantai, kokie piešiniai galėtų būti tinkami).

Vienspalvis lakavimas ir piešiniai bei raidės

„Madingą šį sezoną šviesiai pilką nude atspalvį šventiniam vakarui siūlyčiau papuošti dar viena vyraujančia tendencija – raidėmis ant nagų“, – sako manikiūro meistrė ir priduria, kad šią tendenciją galima paįvairinti minimalistiniais piešinukais, pavyzdžiui, mėgstamais gyvūnais.

Vienspalvis lakavimas ir žiemos raštai

J.Perveinienė siūlo suderinti skirtingas faktūras, bet neatsilikti nuo tendencijų. „Lakuokite nagus vienspalviai, mėlynu perlamutriniu laku. Pieškite snaiges, o ant nupieštų snaigių užbarstykite nagų dizainui skirto smėliuko. Į snaigės vidurį įdėkite „Swarovski“ kristalą“, – siūlo pašnekovė.

Įvairios dekoro detalės

Toms, kurios uoliai seka nagų lakavimo tendencijas, manikiūro meistrė rekomenduoja nagus puošti įvairiu iškiliu dekoru. „Siūlau suderinti kelias spalvas – mėlyną ir blizgią baltą, panaudoti įvairių formų ir dydžių akmenukus, perlus. O kad šis dizainas tikrai būtų šventinis, rekomenduoju piešti žiemos atributiką, kad ir snaiges“, – pasiūlymus dalija manikiūro meistrė.

Juodi nagai ir nagų dekoras

„Dizainerių pamėgtus juodus nagus siūlyčiau pritaikyti ir šventiniam vakarui. Juodą spalvą patarčiau papuošti spalvota folija: mėlyna, raudona, auksine. Gautus raštus galima paįvairinti abstrakčiais akcentais“, – pasakoja pašnekovė.

Tamsūs nagai ir žiemos raštai

Pasak J.Perveinienės, labai gerai viena kitą pabrėžia šios spalvos: raudona, balta ir juoda. Pagrindinę spalvą šiuo atveju ji siūlo rinktis juodą, o ant jos piešti labiausiai žiemai tinkančius baltus briedžiukus raudonais drabužiais.

Skirtingos spalvos, raštai ir tekstūros

Toms, kurios netrykšta noru dekoruoti nagų žiemos švenčių atributika, bet nori ko nors ne kasdieniško, manikiūro meistrė siūlo suderinti tos pačios spalvos atspalvius ir skirtingas faktūras ir rinktis su žiema nesusijusius raštus, pavyzdžiui, žvaigždes.

Įtrintos dulkės ir žiemos raštai

Populiarią vadinamųjų metalinių nagų tendenciją J.Perveinienė siūlo pagyvinti raštais – kad ir išpiešiant kelias snaiges.

Įvairūs akmenukai

J.Perveinienė pataria rinktis įvairių spalvų, dydžių, formų akmenukus, kurie padės sukurti iškilmingą manikiūrą. Akmenukus galima išdėlioti į vieną liniją, padaryti snaiges, papuošti kutikulės liniją arba tiesiog paskirstyti juos per visą nagą.

Pasitelkus foliją

„Žavingus kosminius raštus galima atlikti su nagų folija, – sako manikiūro meistrė. Į vienspalviai nulakuotus nagus galima įtrinti vienos ar kelių spalvų foliją. Pasitelkiant ją galima išgauti spalvų perėjimą.“

Smėlis arba milteliai

Įdomiu sprendimu, pasak pašnekovės, gali tapti smėliukas ant nagų ar nagų dekoravimas milteliais. Galite dekoruoti kelis nagus – taip suteiksite jiems išskirtinį akcentą.

Spalvų deriniai Naujųjų metų vakarėliui

Naujieji metai, pasak J.Perveinienės, turi nepakeičiamas tradicijas, kurių kiekvienas iš mūsų bando laikytis. „Kai kurie žmonės sutinka naujuosius metus priklausomai nuo to, koks gyvūnas pagal Kinijos kalendorių bus ateinančių metų simbolis. 2019-ieji – Geltonosios žemiškos kiaulės metai. Pasak legendos, tuos, kurie įsiteiks šiam gyvūnui Naujųjų metų išvakarėse, visas 365 dienas lydės sėkmė“, – sako pašnekovė.

Taigi ką rinktis Naujųjų metų proga, kad kiaulė liktų patenkinta? Manikiūro meistrės teigimu, ateinančių metų simbolio raktiniai žodžiai yra „geltona“ ir „žemė “. Būtent tokioms spalvoms kaip geltona, ruda, žalia, pilka galima suteikti pirmenybę.

Būtent tokioms spalvoms kaip geltona, ruda, žalia, pilka galima suteikti pirmenybę.

„Pasirinkusios šia spalvas šventiniam Naujųjų metų manikiūrui jūs ne tik neprašausite pro šalį, bet ir „pamaloninsite“ kiaulę. Galite rinktis ne tik sodrias spalvas, bet ir pagrindinių spalvų atspalvius ir derinti juos tarpusavyje.

Pavyzdžiui: sodrią geltoną ir šviesiai pilką, šviesiai rudą ir šviesiai geltoną, šviesiai žalią ir sodrią rudą ir t. t. Šį spalvų derinimo sąrašą galima tęsti iki begalybės ir jis priklauso nuo kiekvienos jūsų fantazijos“, – patarimus dalija J.Perveinienė.

Ji taip pat siūlo taikyti pasaulines manikiūro tendencijas ir kalėdinio manikiūro patarimus, kad naujametis nebūtų nuobodus. O drąsiausioms – nepabijoti ir paršelio atvaizdo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius