Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švytinčios ir jaunai atrodančios odos paslaptis: kuo ypatinga gintaro rūgštis?

Odos grožis, jos skaistumas, glotnumas ir sveikas spindesys yra kertinis visų moterų noras. Mūsų oda yra tarsi vizitinė kortelė, kuri atskleidžia, kaip jaučiamės ir kaip save prižiūrime. Vienas sveikos, jaunatviškos odos eliksyrų yra gintaro rūgštis. Kosmetologijos pramonėje ji labai plačiai naudojama ir suteikia įspūdingų rezultatų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Graži moteris
Graži moteris / Vida Press nuotr.

Gydo ligas

Žodis „gintaras“ reiškia „saugantis nuo ligų“. Šis unikalus, iš daugiau kaip 40 cheminių junginių ir rūgščių sudarytas mineralas jau nuo senų senovės naudojamas medicinoje, o jo rūgštis pasižymi atjauninti gebančiu efektu, ji stimuliuoja nervų sistemą, stiprina inkstų ir žarnyno veiklą, vartojama kaip priemonė nuo streso, uždegimų ir apsinuodijimo. Gintaro rūgštis padeda gydyti įvairių rūšių anemijas, ūmų radikulitą, lėtines širdies ir kraujagyslių ligas.

Ir ne tik – gintaro rūgštis labai naudinga odai, ypač – veido. Taip pat – rankų, kūno, pavargusiai, praradusiai elastingumą. Užsienyje ji labai vertinama, o Lietuvoje ši rūgštis dar tik atrandama.

Gintaro rūgštis pasižymi atjauninti gebančiu efektu, stimuliuoja nervų sistemą, stiprina inkstų ir žarnyno veiklą, vartojama kaip priemonė nuo streso, uždegimų ir apsinuodijimo.

Nesukelia alergijų

Gintaro rūgštis išgaunama perdirbant natūralų gintarą, išlaikant jo naudingąsias chemines / fizikines savybes. Tai balti, kristalinio pobūdžio milteliai, natūralus gyvųjų organizmo medžiagų produktas. Kosmetika – kremai, prausikliai ir kt. – su šia rūgštimi būna švelnios tekstūros, oda ją lengvai įsisavina.

„Gintaro rūgštis, kurioje yra gintaro veiklioji medžiaga, žmogaus organizmui yra gyvybiškai svarbi. Ji dalyvauja ląstelių energinės apytakos procesuose. Tai mūsų pačių organizme sintetinamas, iš keturių atomų sudarytas ingredientas. Gintaro rūgštis yra visiškai nekenksminga žmogaus organizmui, odai, nesukelia alergijų. Tinka visiems odos tipams: sausai, mišriai ar į aknę linkusiai odai“, – pasakoja ODA klinikos kosmetologė Ilona Ūsienė.

Kosmetologijoje labai vertinamos procedūros su šia rūgštimi. Kaip pasakoja I.Ūsienė, gintaro rūgšties odos šveitimas – viena saugiausių neinvazinių odos procedūrų, kuri nepažeidža odos ir suteikia iš karto pastebimus rezultatus. Per procedūrą suaktyvinama kraujotaka, skatinama ląstelių regeneracija, oda tampa stangresnė ir elastingesnė.

Poveikis matomas vizualiai

Naudojant kosmetikos produktus su gintaro rūgštimi ar atliekant procedūras per itin trumpą laiką matomas rezultatas: atsigauna pavargusi, žalingų aplinkos veiksnių paveikta oda.

„Produktai su gintaro rūgštimi pasižymi paviršiaus absorbcijos savybėmis, antimikrobiniu poveikiu, nekemša porų, gerina odos regeneraciją ir mikrocirkuliaciją, atgaivina ir atjaunina odą, skaistina ir atšviežina jos spalvą, tonizuoja, stiprina kapiliarines sieneles.

Produktai su gintaro rūgštimi nekemša porų, gerina odos regeneraciją ir mikrocirkuliaciją, atgaivina ir atjaunina odą, skaistina jos spalvą, tonizuoja.

Pasižymi antikuperoziniu poveikiu, dezinfekuoja, ramina sudirgusią odą. Gintaro rūgštis veikia kaip antioksidantas, stiprina odos apsauginį barjerą, saugo ją nuo drėgmės praradimo ir išsausėjimo, suteikia ryškų jauninamąjį poveikį“, – naudingąsias rūgšties savybes vardija kosmetologė.

Tinka ne tik brandžiai odai

Gintaro rūgštis efektyviai veikia ją derinant su įvairiais odos kokybę gerinančiais ingredientais: hialuronu, šilko proteinais, avokado ar kanapių aliejumi, kolagenu, ženšenio šaknies ekstraktu, agurkų ekstraktu ir kt. Tokie deriniai padeda pasiekti ypač efektyvų ir ilgalaikį poveikį.

Kosmetologės teimu, gintaro rūgštis tinka tiek brandžiai, tiek dar tik su pirmaisiais senėjimo požymiais susiduriančiai odai, nes veikia ne tik raukšles – turi ir kitų savybių, reikalingų odos kokybei gerinti ir išlaikyti.

Taigi tai – jauninantis, greitas, ilgalaikis rezultatas pavargusiai, elastingumą praradusiai odai arba prevencinė priemonė, siekiant palaikyti jauną, skaisčią ir sveiką odą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius