Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tai, be ko neapsieina nei dieninis, nei šventinis makiažas – akių pravedimai ir pieštukai

Paslaptingam, gundančiam, žaismingam ar dar kitokiam žvilgsniui sukurti gali užtekti vos vienos kosmetikos priemonės – akių pieštuko ar apvado. Šie stebukladariai gali padėti sukurti norimą efektą, paryškinti akis, todėl be jų ir neapsieina nei dieninis, nei šventinis makiažas. O kad žvilgsnį sukurtumėt dar įspūdingesnį tam pravers žinios apie akių apvado rūšis, jų savybes bei genialios gudrybės.
Makiažas
Makiažas / Fotolia nuotr.

Kosmetikos įmonės yra sukūrusios begalę skirtingų akių pravedimo variantų, tad tokioje įvairovėje labai lengva susipainioti ir pasiklysti. Tinkamai pasirinktas produktas užtikrins lengvą dažymosi procesą bei tenkinantį galutinį rezultatą. Norint produktą pasirinkti teisingai, reikia skirti akių apvadų rūšis ir savybes:

Gelinis akių apvadas. Tiršta produkto tekstūra ir itin tikslus teptukas leidžia nubrėžti tikslią liniją. Tam, kad pasiektumėte įvairius efektus, galite naudoti skirtingus teptukus. Gelinis akių apvadas yra puikus pasirinkimas, jei norite išgauti tobulas „katės“ akis. Įsigijus šia priemonę svarbu po naudojimo tinkamai užsukti dangtelį, kadangi gelinis akių apvadas ypatingai greitai džiūsta.

Skystas akių apvadas. Plonyčiai šepetėliai ir aplikatoriai leidžia nubrėžti plonas, subtilias linijas, kas yra geras būdas viršutinių blakstienų linijai suteikti šiek tiek tamsumo. Šio tipo akių apvadas skirtas įvaizdžiui reikalaujančiam tikslumo ir figūrinių linijų. Skystas kontūras parduodamas įvairiomis formomis. Flomasterio tipo apvadą yra lengviau naudoti nei plunksnelės tipo apvadą mažuose buteliukuose. Besirenkant skystą akių pravedimą reikėtų atsižvelgti ir į galiuko aštrumą – kuo jis plonesnis, tuo lengviau bus nusipiešti tobulą formą. Priemonė yra pakankamai skysta, todėl su ja gali būti sunku neišsiterlioti. Nupiešti precizišką liniją iš pirmo karto reikia praktikos, todėl įsigiję skystą akių apvadą pasiruoškite mokymosi procesui.

Akių pieštukas. Tai viena iš pagrindinių priemonių dūminiam makiažui atlikti, tačiau pieštukas puikiai tinkamas ir kiekvienos dienos makiažui. Be to, juo paprasta padažyti akių vandens liniją. Šį akių pravedimo tipą naudoti itin paprasta. Pieštuku apveskite akis palei viršutinių ir apatinių blakstienų liniją, švelniai patrinkite. Jei norite šiek tiek daugiau tamsumo, pieštuku prabraukite per viršutinių ir apatinių blakstienų vandens liniją. Jei norite kiek įmanoma natūralesnės išvaizdos, po blakstienomis pieštuku prabraukite keletą brūkšnelių. Svarbu pieštuką visuomet išlaikyti smailą, o išsukamo pieštuko stengtis nenubukinti.

Akių kontūro gudrybės:

Baltu kontūru įrėminti antakiai vizualiai pakelia akis. Virš antakių ir po jais baltu akims skirtu kontūru nubrėžkite storą liniją, ir teptuku-kempinėle patapšnokite jos kontūrus, kad išryškėtų antakiai.

Nepavykusį pravedimą užmaskuokite odos spalvos akių kontūru. Jei nepavyko tiesiai nubrėžti akių kontūro, bet neturite laiko visko nuvalyti ir bandyti iš naujo, dėmių nevalykite, užmaskuokite odos spalvos kontūru. Šis metodas tinka ir tada, kai norite išgauti itin ryškią ir aiškią liniją.

Tiesią liniją nubrėžti lengviau, jei pirma nupiešite kelis taškus. O vėliau juos sujungsite. Svarbiausia, kad taškai nebūtų per dideli – tokio dydžio, kokio pločio linijos norite.

Nubrėžkite liniją pieštuku, o po to ant viršaus – nubrėžtos linijos pieštuku pieškite liniją skystu kontūru. Toks metodas ypatingai padės dar neįgudusiai rankai, kadangi pieštuku tiesią liniją piešti lengviau nei skystu kontūru.

Dienai skirtą makiažą kurkite ne su juodo apvado spalva, o pilkus atspalviu. Dauguma merginų yra pratusios prie klasikinės juodos spalvos, tačiau toks variantas labiau tinkamas pakankamai tamsaus gymio pietų kraštų merginoms. Lietuvių merginų bruožai įprastai šviesesni, tad juoda spalva gali atrodyti nenatūraliai ir ne itin skoningai. Spalvos intensyvumo tikrai pakaks, o akys atrodys kur kas natūraliau nei su juodos spalvos apvedimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius