-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tamsūs paakiai ir akių maišeliai: kaip jų atsikratyti

Miego trūkumas ir ilgas darbas kompiuteriu gali sukelti paakių patamsėjimą ir akių patinimą, tačiau šios problemos gali būti ir genetiškai paveldimos. Be to, įvairios alergijos, chroniškos sinusų problemos, skysčių kaupimasis, rūkymas, pernelyg gausus druskos ir alkoholio vartojimas taip pat gali sukelti maišelių atsiradimą po akimis.
Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.

Tamsūs ratilai gerai matosi, nes toje vietoje oda yra labai plona, taip pat dėl to ir kraujagyslės labiau pastebimos. Visgi, kai kurie žmonės yra paveldėję šį bruožą ir nesvarbu, kad miego gauna pakankamai ar ištisai nedirba prie kompiuterio.

Jei jūsų oda tamsi, paakiai gali atrodyti rudi ar žalsvi, jei oda itin šviesi – tamsiai violetiniai ar raudono atspalvio, o jei oda yra vidutinio šviesumo, paakiai po akimis įgaus juodą ar melsvą atspalvį.

Jei norite pašviesinti tamsią paakių odą ir natūraliomis priemonėmis atsikratyti maišelių po akimis, savo virtuvėje ieškokite priemonių, kurios tikrai padės. 

Medus

Tikriausiai jau žinote ir gal net esate išbandę veido kaukę su medumi? Medus naikina bakterijas ir virusus, todėl gali puikiai pagelbėti ne tik jūsų veidui, bet ir paakių odai. Užtepkite nedidelį medaus kiekį po akimis ir leiskite jam įsigerti. Galite tai daryti prieš eidamos miegoti – ryte paakiai bus šviesesni ir patinimas sumažėjęs.

Vida Press nuotr./Procedūra su medumi
Vida Press nuotr./Procedūra su medumi

Taip pat skaitykite: Ilgalaikis nagų lakavimas: kokia grėsmė sveikatai

Agurkas

Agurkai šviesina odą, sutraukia kraujagysles ir sulėtina uždegiminius procesus. Tokios agurkų savybės itin vertinamos, todėl šios daržovės jau seniai naudojamos įvairiose grožio procedūrose. Atšaldykite agurką, supjaustykite storais griežinėliais ir uždėkite ant akių vokų 10–15 minučių. Tokią procedūrą galite kartoti kelis kartus per dieną ir po kurio laiko džiaugsitės atsigavusia ir šviesesne oda.

Fotolia nuotr./Agurkai
Fotolia nuotr./Agurkai

Taip pat skaitykite: Veido valymas miceliniu vandeniu arba valomuoju aliejumi

Citrinų sultys

Vitaminas C, kurio citrinose yra itin daug, tikrai padės pašviesinti odą. Išspauskite citrinos sulčių, atšaldykite jas, tada pamirkykite vatos padelius ir atsargiai dėkite po akimis. Žiūrėkite, kad sulčių nepatektų į akis! Palaikykite vatą apie 10 minučių ir po to švelniai nuplaukite paakius vandeniu.

„Scanpix“ /  „Panthermedia“ nuotr./Citrinos
„Scanpix“ / „Panthermedia“ nuotr./Citrinos

Migdolų aliejus

Šis aliejus – itin naudingas jūsų tamsiems paakiams! Prieš eidamos miegoti patepkite paakius migdolų aliejumi, šiek tiek palaukite, kol susigers, o iš ryto nusiprauskite veidą prausikliu ar kaip esate įpratę. Aliejus pamaitins pavargusią odą ir pašviesins tamsius paakius.

Taip pat skaitykite: Kokosų aliejus – vietoj makiažo valiklio ar skutimosi kremo

Bulvė

Bulvės gali natūraliai pašviesinti odą ir sumažinti patinimą. Atšaldykite vieną bulvę, sutarkuokite ją, išsunkite sultis, pamirkykite vatos padelius ir dėkite po akimis bei palaikykite 15 minučių. Taip pat galite tik supjaustyti bulvę storesnėmis riekelėmis ir dėti ant paakių.

Šalti šaukštai

Du valgomuosius šaukštus atvėsinkite kameroje. Tada palaikykite juos ant akių, kol šaukštas atšils iki kambario temperatūros. Malonus šaltis turėtų sumažinti akių patinimą.

„Shuterstock“ nuotr./Šaukštą naudoti galite ir grožio procedūroms
„Shuterstock“ nuotr./Šaukštą naudoti galite ir grožio procedūroms

Panaudoti arbatos pakeliai

Jei geriate juodąją arbatą, neišmeskite panaudotų pakelių, o atšaldykite juos šadytuve ir dėkite ant akių. Po 15 minučių turėtumėte pastebėti, kad akių patinimas yra mažesnis, o ir paakių oda nebe tokia tamsi.

Pasukos ir ciberžolė

Į puodelį pasukų įmaišykite šiek tiek maltos ciberžolės, pamirkykite vatos padelius ir dėkite ant akių. Pasukos sutrauks kraujagysles, o ciberžolė sumažins uždegimą ir kartu padės atsikratyti patinimo ir tamsių paakių. Šią procedūrą galite kartoti iki 5 kartų per savaitę.

Kiti patarimai

  • Nelieskite ir netrinkite akių pirštais;
  • Vartokite mažiau druskos, nes ji skatina skysčių kaupimąsi;
  • Gerkite daugiau vandens ir drėkinkite organizmą iš vidaus;
  • Vartokite mažiau alkoholio arba visai jo atsisakykite;
  • Netepkite tušo ant apatinių blakstienų – taip neatkreipsite dėmesio į patamsėjusius paakius;
  • Prieš eidamos miegoti visada nusivalykite makiažą;
  • Į racioną įtraukite daugiau geležies turinčių produktų (paukštienos, džiovintų vaisių, pupelių), šviežių daržovių ir vaisių;
  • Valgykite daugiau bananų, nes jie turi kalio, kuris sumažins skysčių kaupimąsi, o kartu ir akių patinimą;
  • Išbandykite paakių kremą, kuris pašviesins odą;
  • Gerai išsimiegokite ir stenkitės miegoti ant nugaros, nes tada visi skysčiai nesubėgs į jūsų veidą ir nesikaups paakiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius