-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trumpa pamokėlė: veido ir kaklo mankšta – lygesnei ir skaistesnei odai

Liko kelios paskutinės vasaros dienos, deja, ir jos mažai primena šiltąjį metų laiką. Grįžome po atostogų, ne vienas mūsų tikrai pasimėgavo ir saule, kad ir kokia kenksminga ji būtų. Sertifikuota veido ir kaklo mankštų trenerė Viktorija Baltramiejūnienė papasakojo ir parodė, kaip kiekvienam mūsų po vasaros atgaivinti savo veidą, kad atrodytų lygesnis, skaistesnis, gražesnis.
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Visam tam nereikės jokių išlaidų, kosmetologų ar masažistų kabinetų. Tik truputį laiko sau. Tiesą sakant, tik keleto minučių kasdien.

V.Baltramiejūnienė pasidalijo labai paprasta veido ir kaklo mankšta, kurią siūlo be jokios pertraukos daryti 14 dienų. Jos teigimu, po poros savaičių tikrai pajusite pokytį – oda taps lygesnė, gražesnė. O tada jau reikės jūsų pačių valios ir noro šią mankštą tęsti, nes ji, pasak specialistės, – kaip dantų valymas.

„Veido mankšta yra veido sportas. Dirbame su 57 veido raumenimis – vieni jų yra tinginukai, kiti – darbininkai. Darbininkams turime pasakyti „stop, pailsime“. Vieni raumenys yra nedirbantys, minkšti, jiems reikia tonuso, kiti yra trumpi, kieti, įsitempę. Taigi visiems jiems reikia balanso. Veido mankštos padeda jį pasiekti“, – sako V.Baltramiejūnienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Baltramiejūnienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Baltramiejūnienė

Pasak specialistės, veidą ne tik galite liesti, bet ir reikia tai daryti. Žinoma, rankos turi būti švarios ir tas lietimas turėtų būti taisyklingas – pavyzdžiui, ne braukti, tempti žemyn, o priešingai – kelti į viršų, nes su amžiumi veidas ir taip ima „slinkti“ žemyn.

Veido mankšta: kakta ir akys

Kakta, pašnekovės teigimu, yra labai mišri, joje egzistuoja ir mimikos, ir senėjimo raukšlės. Aplink akis po vasaros raukšelių taip pat padaugėjo, ypač, jei nenešiojote akinių nuo saulės.

V.Baltramiejūnienė žemiau esančiuose vaizdo įrašuose parodo ir paaiškina, kaip atlikti visiškai nesudėtingą veido mankštą kaktos ir akių zonoms. Svarbu žinoti, kad mankšta daroma sausam veidui, t. y. jo nereikia drėkinti. O rankos turi būti švarios.

„Gali būti lengvas makiažas. Idealu, jei veidas bus nuvalytas, nupraustas, patonizuotas, sausas. Galima naudoti greitai įsigeriantį serumą, svarbiausia, kad veidas netaptų slidus. Jei toks bus, darydami mankštą neturėsite jokio efekto, nes rankos slys, negalėsite užfiksuoti visko taip, kaip reikia“, – paaiškina trenerė.

VIDEO: Kaktos mankšta
VIDEO: Efektyvi mankšta akims, kuri padės jas atgaivinti

Kaklo ir pagurklio mankšta

Kaklo mankštos pratimai, kuriuos parodė V.Baltramiejūnienė, tinka ir mūsų siaubui – pagurkliui – mažinti. Svarbiausia – reguliarumas, t. y., jei norite efekto, mankštą reikėtų daryti kasdien.

VIDEO: Kaklo ir pagurklio mankšta

„Mes dirbame ir tingime savo veidu kiekvieną dieną, tad kiekvieną dieną turėtume jam duoti ir šiek tiek tonuso. Iš savo asmeninio eksperimento galiu pasakyti, jei darote mankštas ir padarote 10 dienų pertrauką, per tą laiką jūsų veidas vėl sukrenta. Žinoma, jei vėl pradėsite dirbti, daryti mankštas, pasivysite. Gera žinia ta, kad raumenys turi atmintį, pradėjus juos vėl mankštinti, jie šauniai atsiliepia“, – sako specialistė.

Veido ir kaklo savimasažas

Kaip aiškina mankštų trenerė, savimasažas yra pasyvus poveikis mūsų raumenynui, veido limfotakai, kraujotakai ir odai, pasitelkiant masažą.

Darant savimasažą, priešingai nei mankštas, veidas turi būti slystantis: galima naudoti aliejų arba riebų kremą.

„Dinaminis tempimas veido odai žalos nedaro, tačiau tai turi būti atliekama ant slystančio veido. Kitas svarbus dalykas – mums reikia paliesti raumenis, savimasažas nėra tik odos paglostymas“, – pabrėžia V.Baltramiejūnienė.

VIDEO: Savimasažas

Pasak pašnekovės, jeigu jūsų oda riebi arba mišri, po savimasažo veidą reikėtų nuplauti, nuvalyti. Jei oda linkusi į sausumą ir jaučiatės gerai, aliejų ar kremą galite palikti ant veido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius