Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tvarusis grožis: 5 triukai, kurie padės jį ilgiau išsaugoti

Jie pravers grožio tinginėms arba moterims, neturinčioms nei laiko, nei didelio noro sukti galvos dėl manikiūro, šukuosenos ar makiažo. Permanento ar dirbtinių nagų nesiūlome, bet nubyrėjusių šešėlių ar išsileidusių garbanų galima išvengti be didelių pastangų.
Makiažas
Makiažas / Vida Press nuotr.

1 problema. Šešėliai byra ar ištirpsta ant vokų

Ką daryti. Geriausia ir paprasčiausia – naudoti šešėlių pagrindą. Jei tokio po ranka nėra, jį atstos... maskuojamoji priemonė arba neutralios spalvos šešėliai iš jūsų naudojamos paletės: užtepkite juos ant voko ir po kelių minučių galite drąsiai piešti savo smoky eye. Dar vienas būdas – naudokite ne sausą, o drėgną šešėlių šepetėlį (galima sudrėkinti šiltu vandeniu). Dažytis bus lengviau, makiažo spalvos atrodys intensyvesnės ir ilgiau laikysis.

Vida Press nuotr./Akių makiažas
Vida Press nuotr.

2 problema. Garbanos iki vakaro išsileidžia

Ką daryti. Jums prireiks žnyplių plaukams garbanoti, segtukų ir lako. Susukusi garbaną atsargiai išlaisvinkite ją iš žnyplių, sutvirtinkite gautąjį žiedelį segtuku ir supurkškite laku. Procesą pakartokite su kita sruoga. Kai visi plaukai bus susukti ir atvės, vėl supurkškite fiksuojančia priemone. Luktelėkite, kol išdžius, atsargiai ištraukite segtukus, išlaisvinkite garbanas ir rankomis suformuokite norimą šukuoseną. Dar kartą pasinaudokite laku. Taip sutvirtintos garbanos laikys ilgiau ir natūraliau atrodys. 

Vida Press nuotr./Garbanota moteris
Vida Press nuotr.

3 problema. Lūpų dažai „susivalgo“ 

Lūpų dažams tvarumo suteiks paprastai ritualas: prieš dažydamos, švelniai nušveiskite lūpas.

Ką daryti. Sakoma, kad vidutinė moteris koreguoja lūpų makiažą maždaug kas 2 valandas. Kas ten tiksliai paskaičiavo, bet lūpų dažai, kad ir kokie tobuli būtų, – išties viena greičiausiai dingstančių nuo veido kosmetikos priemonių. Jai tvarumo (o lūpoms grožio) suteiks paprastai ritualas: prieš dažydamos, švelniai nušveiskite lūpas. Tiks specialus šveitiklis, naminis cukraus ir medaus mišinys, šiurkštesnis drėgnas rankšluostis ar dantų šepetėlis. Kitas būdas – tepti lūpdažius keliais sluoksniais, o tarp jų padengti lūpas lengva biria pudra. 

Vida Press nuotr./Moteris dažosi lūpas
Vida Press nuotr.

4 problema. Mėgstami kvepalai greitai išsivadėja. 

Ką daryti. Tik nepurkšti jų vėl ir vėl – pagailėkite alergiškų ar jūsų „Thierry Mugler“ ar „Chanel No. 5“ negalinčių pakęsti aplinkinių. Jei norite ilgiau išsaugoti lengvą aromato šydą, padės... paprasčiausias bekvapis vazelinas. Brūkštelėkite juo  ant riešo ar kaklo ir kvėpindamos purkškite kvepalus ne ant plikos odos, o taikykite į vazelino saleles. Principas paprastas: jis veikia kaip aromato bazė, sudrėkina odą ir kvepalai taip greit neišgaruoja. Kitas būdas – kvėpintis vos išėjus iš dušo, kol oda dar drėgna. 

Vida Press nuotr./Kvepalai
Vida Press nuotr.

5 problema. Manikiūras neišlaiko nė savaitės.

Ką daryti. Rinktis gelinį ar manikiūrą su šelaku ar kokiu nors ilgalaikiu laiku – grožio pramonė vis sugalvoja ką nors nauja. Jei vis dėlto vertinate klasikinį variantą ar darotės manikiūrą namie, nepamirškite prieš lakuodamasi gerai nuvalyti nago plokštelės nuriebinančia priemone (prireikus tiks ir paprastas vyno actas). Tuomet lakas geriau prikeps, netrūkinės, mažiau lupsis pakraštėliuose. Nepamirškite viršutinio sluoksnio – nulakuokite nagus specialia fiksuojančia priemone.  

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Manikiūras
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius