Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Baltramiejūnienė pasidalijo 3 veiksmingais pratimais pagurkliui mažinti: išbandykite!

Pagurklis yra ta veido dalis, kurią norisi koreguoti, ypač – jei jis itin ryškus. Vieni jį turime didelį, kiti – mažesnį, treti – tik įsivaizduojamą. O šiai daliai skirta veido mankšta nepakenks nė vienam. Taigi, kaip sumažinti pagurklį neinvestuojant pinigų ir skiriant tik truputį savo kasdienio laiko, pasidalijo veido mankštos, savimasažo ir kitų manualinių technikų specialistė Viktorija Baltramiejūnienė.
Veido masažas
Veido masažas / Fotolia nuotr.

V.Baltramiejūnienė, prieš pradėdama kalbėti apie pagurklio mankštą, įvardijo tris priežastis, dėl ko jis apskritai atsiranda.

Pirma priežastis, dėl ko atsiranda pagurklis, – įgimta.

„Gali būti netaisyklinga žandikaulio forma, galbūt yra bėdų su dantimis, nugara, laikysena, galbūt jums genetiškai užsilaiko skysčiai arba turite storesnį riebalinį sluoksnį veide, o pats galite būti visiškai lieknas žmogus. Bet tai reiškia, kad pagurklis jau nuo pat vaikystės yra užprogramuotas ir jį galime tik koreguoti bei priimti save tokius, kokie esame“, – sakė V.Baltramiejūnienė.

Antra priežastis – įgytas pagurklis. „Jį gali lemti netaisyklinga laikysena, brandos pokyčiai – mažėja riebalinis sluoksnis, suglemba oda ir atsiranda pakitimų. Jei jūsų svoris tai padidėja, tai sumažėja, tai irgi gali lemti odos suglebimą. O priaugto svorio padarinys – pagurklio vietoje padidėjęs riebalinis sluoksnis“, – aiškino manualinių technikų specialistė.

Trečia priežastis – mūsų išsigalvoti pagurkliai. „Norėčiau atrodyti taip, kaip kažkur pamačiau, kur buvo pafotošopinta. Su šiais pagurkliais nieko negalime padaryti, nes jie gyvena jūsų galvose“, – šypsodamasi sakė veido mankštos trenerė.

V.Baltramiejūnienė pasiūlė trijų savaičių programą pagurkliui mažinti. Mankšta atliekama vieną kartą per dieną.

Taigi 3 paprasti pratimai, kuriuos veido mankštos trenerė rekomenduoja atlikti kasdien.

VIDEO: Viktorija Baltramiejūnienė dalijasi paprastais pratimais pagurkliui mažinti

Pirmas pratimas. Galite stovėti arba atsisėsti, svarbiausia – kad jūsų nugara būtų tiesi. Veidas ir rankos – švarūs. Rankas susidėkite ant raktikaulio, atloškite galvą – tik ne per stipriai, kaip vaizdo įraše rodo Viktorija. Priekinėje kaklo dalyje turite justi lengvą įtampą. Liežuvį 3 sekundėms prispauskite prie gomurio. Tada sugrįžkite į pradinę padėtį. Šį pratimą reikia padaryti 5 kartus.

Antras pratimas. Išlaikykite tiesią nugarą. Viršutine plaštakos dalimi 30 sekundžių tapšnokite per pagurklį. Tas pliaukštelėjimas turi būti juntamas, bet neskausmingas. Kol atliksite šį pratimą, burnos nesučiaupkite, ji turi būti praverta.

Trečias pratimas. Pasitepkite rankas savo įprastu veido ar kūno kremu, reikės, gal būtų malonus slydimas per odą. Tada rodomuosius pirštus uždėkite ties smakro viduriu, o nykščiais masažuokite pagurklio zoną, tarsi padarydami V raidę. Šį pratimą reikia padaryti 8 kartus. Kaip jį taisyklingai atlikti, bus aiškiau, jei pažiūrėsite aukščiau esantį vaizdo įrašą.

Antra šio pratimo dalis – per pagurklį veskite nykščius iš priešingų pusių, tarsi darydami S raidę. Šiam pratimui reikia skirti 30 sekundžių.

Baigę mankštą pagurkliui mažinti tą vietą nuraminkite švelniais paglostymais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius