Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Baltramiejūnienė pasidalijo trumpais pratimais, kaip sumažinti pagurklį ir kaklo raukšles

Kaip sako veido mankštų, savimasažų ir kitų manualinių technikų specialistė, knygų „Veido revoliucija“ ir „Jaunas veidas. Veido savimasažas – maloni priklausomybė“ autorė Viktorija Baltramiejūnienė, visi esame išmokę, kad veidas yra tik ovalas, „o paskui verkiame, kad kaklas ir dekoltė gyvena atskirą gyvenimą“. Kokios kasdienės mūsų gyvenimo priežastys „padovanoja“ mums pagurklį ar tarsi su liniuote subrūkšniuoja kaklą? Kaip galime sau padėti, neeikvodami nei daug laiko, nei energijos, nei pinigų?

Su V.Baltramiejūniene kalbamės apie dažnai pamirštamą apatinę veido dalį, priežastis, lemiančias horizontalių kaklo raukšlių, pagurklio atsiradimą, sausą, elastingumą praradusią odą, ir tai, ką patys galime padaryti, kad situacija pagerėtų.

– Mes dažnai rūpinamės veido ovalu, bet pamirštame, kad veidui priklauso ir kaklas bei dekoltė. Kaip šia apatine veido zona reikėtų rūpintis kasdien namuose, ypač šiuo periodu – kai lauke šalta, namie oras sausas, kad oda tose vietose liktų elastinga, minkšta, kad nesusidarytų raukšlės ar jų atsirastų kuo mažiau?

– Tikrai taip, mes visi esame išmokę, kad veidas yra tik ovalas. O paskui verkiame, kad kaklas, dekoltė gyvena atskirą gyvenimą. Kaklą ir dekoltė priskiriame kūnui ir, kaip taisyklė, – jeigu rūpiniesi kūnu, rūpiniesi ir kaklu bei dekoltė, jeigu nesirūpini – pamiršti ir šią zoną. Tai didelė klaida!

Geri manualistai ir tikrieji grožio profesionalai niekada neatskiria veido ovalo nuo kaklo ir dekoltė. Sąžiningai masažuojame, mankštiname, dedame kaukes visame plote. Beje, aparatinės procedūros taip pat turėtų būti atliekamos nereikalaujant papildomo mokesčio už kaklą ar dekoltė.

Rūpintis apatine veido dalimi (kaklu, dekoltė) reikėtų ištisus metus, bet itin pravartu tai daryti šaltuoju periodu, kai dėvime šalikus, prigludusio kaklo megztinius, yra šildymo sezonas, namuose – išdegintas oras. Būtina prisiminti, kad riebalų liaukų veikla kakle ir dekoltė zonoje yra kitokia nei veido ovale – tai atsakymas, kodėl oda sausa, gležna ir t. t.

Taigi apatinę veido dalį reikia tiek drėkinti – kaukėmis, purškikliais, dulksna, esant namuose, tiek maitinti – kremais, kaukėmis žiemą.

Veido mankšta, savimasažas puikiai veikia raumenis, kitus audinius ir odą.

Taip pat reikėtų gerinti anatominę būklę ir funkcijas – daryti veido mankštos pratimus ir savimasažą. Tai puikus arsenalas, kuris padės patiems palaikyti gerą šios zonos būklę.

– Kas lemia kaklo raukšles?

– Priežasčių daug. Neliečiant genetinių kaklo raukšlių („Veneros žiedai“), o kalbant apie mūsų kasdienį gyvenimą, atsirasti kaklo raukšlėms „padeda“ nekintanti miegojimo poza, skaitymas arba žiūrėjimas į telefoną lovoje, pasidėjus aukštą pagalvę. Patologinis kūprinimasis ir susigūžimas, jei vaikštome nuolat pakeltais pečiais. Taip pat poodinio riebalinio sluoksnio praradimas, blogas vandens režimas.

– Kas gali padėti kaip prevencija prieš kaklo raukšles arba, jau turint raukšlių, jas sumažinti?

– Aš rekomenduoju tai, kas tikrai padeda, – veido manualiką. Veido mankšta, savimasažas puikiai veikia raumenis, kitus audinius ir odą. Tereikia skirti kelias minutes, išsiugdyti reguliarumą ir turėti realistiškus lūkesčius.

Jūsų būklė tikrai pasikeis tiek, kiek šiuo metu anatomiškai yra įmanoma būtent jums. Bet nenusiminkite ir nepulkite savęs nurašyti, kad viskas yra beviltiška. Patikėkite, jūsų veidas gali daryti stebuklus! Ir daryti tai natūraliai.

Vida Press nuotr./Moteris kremu tepa kaklą
Vida Press nuotr./Moteris kremu tepa kaklą

– Ką reikėtų žinoti apie dekoltė zoną, kaip ja rūpintis, kad oda toje vietoje kuo ilgiau liktų jaunatviškesnė?

– Rūpinkitės taip, kaip jums yra patogu. Pabandykite mano siūlomus pratimus. Suraskite sau tinkantį ir patinkantį būdą, nes čia svarbus reguliarumas. Jeigu bent truputį, bet reguliariai, skirsite dėmesio savo kaklui ir dekoltė, jie tikrai jus džiugins. Kaip sakoma: „Lašas po lašo...“

– Be kaklo ir dekoltė, apatinėje veido dalyje dar yra ir pasmakrė. Viena dažniausių problemų, su kuo susiduria žmonės, – pagurklis. Dėl ko jis formuojasi?

– Vienos priežasties nebūna, bet dažniausiai tai labai logiškai suprantami ir paaiškinami dalykai. Atmetus genetiką, sąkandį, stuburo problemas, atsipalaidavusią liežuvio šaknį ir kitus veiksnius, antsvoris yra ta priežastis, turinti įtakos pagurkliui, kurį tiesiog galime pavadinti riebalų gaudykle.

Žymę pagurklio pavidalu gali palikti ir tai, jei staiga netenkate daug svorio. Dar viena priežastis – veido polinkis į patinimą, jis taip pat formuoja sunkesnę, apvalesnę apatinę veido dalį.

Antsvoris yra ta priežastis, turinti įtakos pagurkliui.

Na, ir, žinoma, netinkama laikysena, nuolatinis žiūrėjimas į telefono, kompiuterio ekraną susikūprinus.

– Kaip galime sau padėti – susimažinti turimą pagurklį?

– Rekomenduočiau pradėti nuo paprastų ir natūralių priemonių ir tik tada, jei jūsų netenkins rezultatas, imtis drastiškų ir rizikų turinčių procedūrų.

Keletas pratimų per dieną ir lengvas savimasažas, tepantis kremą vakare, yra puiki savipagalba. Be to, verta paminėti, kad, kai kūnas yra tam tikros pozos, turėti pagurklį yra visiškai normalu. Galime palyginti su plokščiu pilvuku – juk atsisėdus jis nebebūna toks plokščias. Tad būkite racionalūs ir objektyvūs patys sau.

Žemiau esančiame vaizdo įraše V.Baltramiejūnienė dalijasi keletu paprastų apatinei veido daliai skirtų mankštos pratimų, parodo ir paaiškina, kaip tinkamai atlikti savimasažą.

VIDEO: Viktorija Baltramiejūnienė pasidalijo trumpais pratimais, kaip sumažinti pagurklį ir kaklo raukšles

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius