Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip per 1000 metų keitėsi makiažo tendencijos

Tikriausiai jau nelabai ir prisimenate, kokios grožio ir makiažo tendencijos vyravo prieš dešimt, dvidešimt ar trisdešimt metų. O ką jau kalbėti apie dar senesnius laikus: senovės Egiptą, Viktorijos ar karalienės Elžbietos erą...
Moters makiažas
Moters makiažas / Kadras iš vaizdo įrašo
Temos: 2 Grožis Makiažas

Visiškai neseniai siekdamas atgaivinti atmintį ar įkvėpti iš praeities ataidėjusiems pokyčiams, tinklalapis cut.com siūlė prisiminti ir pažvelgti, kaip kito moters grožio supratimas per šimtmetį – nuo pat 1910 iki 2010 metų.

Taip pat skaitykite: 10 svarbiausių makiažo tendencijų

Surinkę plaukų stilistų ir vizažistų komandą, tinklalapio įkūrėjai nusprendė sukurti vos vienos minutės vaizdo įrašą, kuriame vaizduojama, kaip keitėsi moters grožio supratimas – nuo pat minimalistinio 1910-ųjų makiažo, glamūrinio ir ryškaus 1980-ųjų stiliaus iki pat 2010 metų įvaizdžio.

Kaip tai atrodė, pasižiūrėti galite čia:

VIDEO: 100 Years of Beauty in 1 Minute

Panašų, tačiau kiek konkretesnį vaizdo įrašą sukūrė ir tinklalapis „Buzz Feed“. Šįkart vaizdo įrašo centre – per tūkstančius metų kitusios moters makiažo tendencijos.

Kaip jos kito, pasižiūrėti išties įdomu, mat įrašas pradedamas dar nuo senovės Egipto makiažo tendencijų, kuomet vyravo ryškus stilius ir tamsūs atspalviai.

Tais laikais akys buvo ryškinamos specialiais juodos pudros milteliais, o akių vokai dažniausiai buvo dažomi tamsiai mėlynais ar žaliais šešėliais. Lūpas moterys ryškindavo oranžinės, ryškiai raudonos ar netgi juodos spalvos lūpų dažais.

Taip pat skaitykite: 7 grožio klaidos, kurių patartina vengti, jei norite tobulos asmenukės

Visiškai kitoks populiarus makiažas senovės Graikijoje – čia didžiausia mada buvo natūralus moters grožis ir „suaugę“ antakiai. Tokį efektą moterys išgaudavo sau tarp antakių prisiklijuodamos gyvūnų plaukus.

Karalienės Elžbietos laikais buvo itin madingas blyškus veidas, tad moterys jį nuolat tepdavo balta pudra, o antakius dažniausiai visiškai nusiskusdavo arba padažydavo pudra ir juos.

Panašios makiažo tendencijos vyravo ir geišų laikais – siekdamos išgauti baltos odos efektą, jos veidą ir kaklo sritį iki pat krūtinės labai gausiai išsitepdavo balta pudra, o lūpas raudona spalva jos ryškindavo taip, kad šios primintų besiskleidžiantį gėlės žiedą. Raudonai geišos ryškindavo ir akis.

Visas per tūkstančius metų kitusias makiažo tendencijas pamatyti galite vaizdo įraše:

VIDEO: Kaip per tūkstančius metų kito moters makiažo tendencijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius