Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido mankštų eksperimentas (7): prausimosi kempinėlės „ežiukai“ – ir masažui

Prieš pusantro mėnesio su sertifikuota veido mankštų trenere Viktorija Baltramiejūniene pradėjome eksperimentų ciklą, kuriame išbandome pačias keisčiausias priemones, skirtas veido mankštai ar masažui, ir atsakome į klausimą – naudingi ar ne šie daiktai. Šiandien mūsų akiratyje – „ežiukai“, kurie gamintojų vadinami prausimosi kempinėlėmis.
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

V.Baltramiejūnienė šias spalvotas silikonines prausimosi kempinėles pavadino ežiukais, nes jos turi guminius šerelius, kuriais prausiamas ir masažuojamas veidas. Naudoti juos labai paprasta, nors gamintojas instrukcijoje ir nenurodo.

„Svarbiausia tai daryti sekant masažines linijas, t.y. 45 arba 90 laipsnių kampu, keliaujant nuo veido apačios į viršų, – vaizdo įraše pasakoja veido mankštų trenerė. – Be abejonės, apeiname akių ir paakių zoną, o štai lūpas galite ir pamasažuoti.“

VIDEO: Viktorija Baltramiejūnienė bando veido masažui skirtas kempinėles

Atlikdama šiuos eksperimentus V.Baltramiejūnienė sukūrė savo „Sąmonių ir nesąmonių muziejų“. Priskirdama vieną ar kitą žodį, ji įvertina ir išbandomas veido mankštoms skirtas priemones. Pasak specialistės, šie „ežiukai“ tikrai nėra nesąmonė, ir tai yra pirmoji šio ciklo priemonė, kuriai specialistė sako tvirtą „taip“.

„Juos galima naudoti prausiantis veidą – o prausti veidą būtina kasdien ir net ne vieną kartą“, – sako veido mankštų trenerė.

Pasak specialistės, šios prausimosi kempinėlės yra gana minkštos, tad jų poveikis tikrai nėra žalingas. Jei naudosite jas švelniai – stimuliuosite odą, jei šiek tiek paspausite – stimuliuosite ir raumenyną. Tik po kiekvienos procedūros šias kempinėles reikėtų gerai išplauti arba dezinfekuoti.

Tiesa, šie „ežiukai“ nėra brangūs, vieno jų kaina siekia apie 1,5 euro. Tad jei tik manote, kad jums tokia priemonė reikalinga, galite ją įsigyti ir naudoti.

O tiems, kurie nepasiduoda bet kokiai gamintojų pasiūlai, nenori savo veido prausti, masažuoti priemonėmis, kurios greičiausiai nėra pagamintos iš ekologiškų medžiagų, veido mankštų trenerė siūlo alternatyvą – paprastą, vos kelias minutes per dieną užimantį pratimą.

Pratimas. Pasiimkite mažą rankšluostėlį, sušlapinkite jį šaltu arba šiltesniu vandeniu ir atlikite tuos pačius veiksmus, kaip atliktumėte su „ežiukais“ – kaip taisyklingai tai daryti, galite pažiūrėti vaizdo įraše. Pasak veido mankštų trenerės, efektas laukia toks pat, gal tik truputį švelnesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius