Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido skutimas – jau ir moterų privilegija

Barzdos skutimas kone kasdienė vyrų užduotis, žinoma, jeigu tik jūsų išrinktieji nepasidavė vešlios augmenijos atgimimo idėjai. Tačiau pabandykite įsivaizduoti, kaip atrodytų moteris, išsitepusi savo veidą skutimosi kremu, su skutimosi peiliuku rankoje kruopščiai šalinanti net plika akimi nematomus pūkelius.
Moteris skutasi
Moteris skutasi / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Moteris Grožis

Vaizdelis, spėjame, nesužavėtų ir dargi nustebintų. Tačiau Japonijoje sparčiai plinta naujas grožio (žiūrint iš kurios pusės pažiūrėsi) virusas.

Sakoma, kad japonės ir taip apdovanotos gamtos – jų lygi, skaisti ir nuostabi oda yra ne tik puikios mitybos, bet ir genų rezultatas. Tačiau, pasirodo, yra ir dar viena paslaptis – jos skutasi veidus ir mano, kad tai padeda džiaugtis jaunesne ir dailesne oda.

Kuo visa tai skiriasi nuo vyriškų plaukų šalinimo privilegijų? Ogi tuo, kad stipriosios lyties atstovai skuta tik tam tikras veido dalis, o štai japonės – viską!

Taip neva sukuriamas porcelianinės, skaistutėlės ir švelnios odos vaizdas, kuris ir yra didžiausia siekiamybė Japonijoje. Šalyje daugėja grožio salonų, kurie teikia veido skutimo paslaugas moterimis. Kai kurios jų šia procedūra naudojasi kartą per sezoną, kitos kas mėnesį, o yra ir tokių, kurios tuo užsiima namuose kas dieną. Pasirodo, būna atvejų, kai japonės pašalina absoliučiai visus plaukus nuo savo kūnų ir netgi atsisako antakių, kadangi mano, jog jie nedera prie skaistaus veido...

Taip pat skaitykite: 10 tipų moterų, nuo kurių bėga vyrai

Remiantis japonų grožio ekspertais, vyrai net patys to nežinodami, skutimosi dėka išsaugo jaunystę. Štai skutimosi kremas drėkina odą, o pats plaukų šalinimo procesas, kai veidu slysta skutimosi peiliukai, veikia kaip masažas, taip pat padeda pašalinti negyvas odos ląsteles. Taigi, oda greičiau atsinaujina, lengviau įsisavina kitas kosmetikos, makiažo priemones. Veido skutimas padeda geriau atrodyti ir vyresnėms moterims, kurios menopauzės metu dažniausiai skundžiasi padidėjusiu plaukuotumu.

Dailiosios lyties atstovėms nereikėtų jaudintis ir dėl atauginėjančių šerelių, kadangi jų veido plaukai iš prigimties yra švelnūs ir minkšti.

Salono savinininkė Mamika Ozaki sako, kad mitas, jog plaukeliai atauga kieti ir tamsūs: „Mes savo klientams visad sakome, jog veido skutimas – tai vienas geriausiai saugomų Holivudo grožio dievaičių paslapčių. Net aktorės Marilyn Monroe ir Elizabeth Taylor tokiu būdu išsaugojo savo skaisčią ir jauną odą.“

Taip pat skaitykite: Populiariausias įvaizdis 2015-aisiais – Marilyn Monroe

Štai amerikiečių grožio ekspertė Mary Schook sutinka, jog veido skutimas kartą per dvi savaites suteikia išties nuostabų jausmą: „Vyrai sensta kur kas lėčiau nei moterys ir tai, manau, yra susiję su tuo, kad jie skutasi kiekvieną dieną, todėl oda išlieka jaunesnė.“ Beje, ir Amerikos grožio salonai teikia panašias paslaugas, o jų kaina siekia kelis šimtus dolerių. Veido skutimas aprašomas kaip saugi paslauga, kurią atlieka profesionalai, tačiau ji nerekomenduojama spuoguotai bei sudirgusiai odai, kadangi jos būklė gali pablogėti.

Taip pat skaitykite: Tiesa ir mitai apie odos priežiūrą žiemą

Štai grožio tinklalapyje Refinery29. Cynthia Popper dalinasi patirtimi: „Šiek tiek kraupu matyti ir jausti skutimosi peiliukus ant veido, tačiau jausmas po to – nepakartojamas. Tu gali visiškai atsipalaiduoti, tuo labiau, kad ši procedūra visiškai neskausminga. Veidas ne tik masažuojamas, bet ir palepinamas įvairiomis kaukėmis. Mano oda buvo tokia švelni ir gaivi kaip niekada, o makiažas atrodė tobulai.“

Toks nepakartojamas jausmas išlieka nuo dviejų iki trijų savaičių, tačiau gali keistis dėl paties asmens odos ypatybių ir plaukų augimo greičio.

Kviečiame įvertinti! 

VIDEO: Veido skutimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius