Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido valymas miceliniu vandeniu arba valomuoju aliejumi

Visos žinome, kad veidą reikia valyti kasdien. Tačiau kuo, nuspręsti nelengva, nes kosmetikos parduotuvių lentynos lūžta nuo grožio priemonių gausos: pienelių, tonikų, aliejų, putų...
Veido valymas
Veido valymas / „Shutterstock“ nuotr.

Tad kurią pasirinkti? Šįkart aptariame du veido valymo būdus: miceliniu vandeniu ar valomuoju aliejumi. Tiesa, nederėtų pamiršti pagrindinio kriterijaus renkantis valomąją kosmetinę priemonę – odos tipo (ji sausa, normali, mišri ar riebi?) ir jos būklės (ji jautri, sudirgusi, spuoguota ar pleiskanojanti?).

Micelinis vanduo

Micelinis vanduo – sparčiai populiarėjanti grožio puoselėjimo priemonė. Jos paslaptis – plika akimi neįžvelgiamos micelės (koloidinio tirpalo dalelės), kurios lyg magnetas pritraukia makiažo likučius, riebalus ir kitus nešvarumus, todėl šie yra lengvai pašalinami.

Jis gali pakeisti ne tik veido toniką ir pienelį, bet ir akių makiažo valiklį, nes puikiai tirpdo tušą. Ši odos valymo priemonė vertinama ne tik dėl to, kad tinka valyti tiek veidą, tiek akis.

Po valymo miceliniu vandeniu nejaučiama tempimo (ko dažnai nepavyksta išvengti net prausiantis bemuiliu prausikliu), nedirgsta net itin jautri oda. Apskritai micelinis vanduo yra skirtas bet kokio tipo odai. Be to, skirtingų gamintojų priemonėse gali būti įvairių odą puoselėjančių komponentų.

Taip pat skaitykite: 5 patarimai, kaip per naktį susigrąžinti veido odos spindesį

Pavyzdžiui, vieni jų skatina mažiau išsiskirti riebalų, kiti stabdo senėjimo procesus, ramina sudirgusią ir paraudusią odą. Kurį iš jų pasirinkti, priklauso nuo individualių poreikių. Nešvarumams ir makiažui pašalinti pakanka miceliniu vandeniu sudrėkinti vatos tamponėlį ir juo nuvalyti veido odą.

Privalumai: miceliniame vandenyje nėra muilo, alkoholio, kitų odą dirginančių ir sausinančių cheminių medžiagų, todėl nuvalyta oda yra sudrėkinama, jaučiamas gaivumas.

Valomasis aliejus

Šio veido odos valiklio pagrindą sudaro įvairių augalų aliejus. Tai labai efektyvi ir Azijos šalyse populiari priemonė, nuo odos lengvai pašalinti per dieną susikaupusį purvą ir makiažo likučius. Jis be vargo (nereikia trinti) įveikia net vandeniui atsparią kosmetiką, ilgai išliekantį makiažo pagrindą, priemones, naudojamas apsaugai nuo saulės.

Nepaisant efektyvumo, yra švelnus odai, tinka naudoti aplink akis, neužkemša porų, išsaugo natūralų odos pH, jame esantys natūralūs eteriniai aliejai turi antibakterinį poveikį, tačiau gali palikti riebią plėvelę.

Taip pat skaitykite: Dermatologė apie vyrų ir moterų odos ypatumus bei priežiūrą vasarą

Valiklyje gali būti įvairių drėkinančių, odos problemas įveikti padedančių ir su senėjimo procesais kovojančių sudedamųjų dalių. Valomasis aliejus idealiai tinka sausai ir jautriai odai.

Kaip naudoti: švariomis rankomis sukamaisiais judesiais priemonės užtepkite ant sauso veido, tuomet vandeniu lengvai sudrėkinkite ir pamasažuokite, kol aliejus virs švelniomis putomis ir ims tirpdyti nešvarumus bei makiažą. Geriausia nuvalyti drėgna kempinėle arba kruopščiai nuplauti drungnu vandeniu.

Plačiau apie veido valymo priemones ir kaip jas išsirinkti skaitykite 18-ajame savaitraščio „Ji“ numeryje.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (18 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (18 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius