-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visi ekologiški ir be kvapiklių – kaip atskirti tikrai profesionalią produkciją plaukams?

Plaukų priežiūros priemonių pasirinkimas šiuo metu yra tikrai didelis. O kainos svyruoja nuo pačių mažiausių iki nesuvokiamų sumų. Tad nieko nuostabaus, jog dažna moteris, apsilankiusi plaukų priežiūrai skirtos produkcijos skyriuje, lieka pasimetusi. Iškyla daug klausimų – kokios cheminės medžiagos, esančios šampūnuose ir kondicionieriuose, tinka mūsų plaukams, ką reiškia vienas ar kitas užrašas šampūno etiketėje ir kaip atskirti tikrai gerą, mūsų plaukų nežalojančią produkciją nuo primityvių ir prastos kokybės produktų. Taigi, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį renkantis priemones?
Šviesiaplaukė mergina
Šviesiaplaukė mergina / 123RF.com nuotr.

Tikriems profesionalams ir grožio meistrams tenka dalyvauti įvairiuose mokymuose, seminaruose, nuolat tobulėti ir šviestis tam, kad mokėtų nepriekaištingai atskirti gerą, kokybišką produkciją. Dalinamės keliais, labai paprastais ir 100% veiksmingais patarimais, kurie net ir nesant plaukų specialistui šalia, padės jums neapsirikti ir išsirinkti geriausią produktą šampūnų lentynoje.

Šampūnas gali būti ir žalingas

Plaukų slinkimas ir silpnėjimas, plikimas, pleiskanos, galvos odos problemos – tai cheminių plaukų priežiūros produktų sukeltos problemos, su kuriomis susiduria nemaža dalis vartotojų. O didžiausia problema ta, kad, bandydami sustabdyti plaukų slinkimą ar tokias problemas kaip plaukų lūžinėjimas ar išsausėjimas, daugelis žmonių patenka į užburtą ratą.

Plaukų problemas sprendžiame, griebdamiesi chemiškai agresyvių sintetinių priemonių, kurios gaminamos naftos produktų, silikonų, sulfatų pagrindu. Tokios priemonės nemaitina plauko iš vidaus ir pasižymi trumpalaikiu plaukus iš išorės gražinančiu poveikiu. Todėl po kurio laiko problemos pasidaro dar rimtesnės.

Agresyvios cheminės medžiagos, esančios plaukų priežiūros priemonių sudėtyje, kenkia ne tik plaukams ir galvos odai, bet didina vėžio, dermatito, astmos, reprodukcinės sistemos sutrikimų, skydliaukės ligų riziką. Didžiausią pavojų kelia Sodium Lauryl Sulfate (SLS) ir Sodium Laureth Sulfate (SLES). Tai žmogaus organizmui toksiškos medžiagos.

Kokių medžiagų vengti?

Dažnai šampūnų sudėtyje sutinkamas Sodium Laureth Sulfate (SLS) gausiai putoja. Nors jis padeda lengviau išplauti plaukus, tačiau ši medžiaga kaupiasi ant skalpo, erzina galvos odą, ilgainiui išsausina, pažeidžia plauko struktūrą. Šiuos pavojingus, sintetinius junginius galima pakeisti į daug ekologiškesnes medžiagas, pavyzdžiui, ieškokite produktų su daug saponinų turinčiais vaistiniais putokliais. Svarbu žinoti ir tai, kad paprastai natūralios sudėties šampūnai mažiau putoja, yra skystesnės konsistencijos, jų kvapas nėra intensyvus, tačiau švelnus, malonus.

Taip pat venkite silikonų, iš išorės padengiančių plauką plėvele, tačiau sausinančių plauką iš vidaus. Silikonai žymimi galūne -cone. Tai medžiaga, kuri gali suteikti labai greitą, bet labai laikiną efektą. Plaukai trumpam tampa puresni, tačiau vėliau prireikia nemažai laiko jiems atstatyti į normalią būseną.

Plauką taip pat sausina sudėtyje esantys mineraliniai aliejai bei amoniakas. Jie kemša odą, todėl gali atsirasti pleiskanų. Savaime suprantama alkoholis bei nenatūralūs kvapikliai irgi nėra pats geriausias pasirinkimas jūsų plaukams, ypač jeigu esate gana alergiškas ar jautrią odą turintis žmogus. Dažniausiai alergiją sukeliantys elementai yra šie: methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, ethylparaben, benzalkonium chloride.

KLIPSHOP turi atskirą liniją produktų, kurie pasižymi ypač kokybiška sudėtimi, yra vertinami plaukų stilistų ir atitinka kainos bei kokybės santykį. „Kerastase“ produktai lengvina plaukų iššukavimą, drėkina, saugo nuo šiaušimosi ir suteikia plaukams šilko pojūtį.

Kokių medžiagų ieškoti etiketėse?

Ramunėlių ir alavijų ekstraktai atgaivina bei stiprina silpnus plaukus. Tai ypač svarbu šaltuoju metų laiku. Šampūnuose esanti didelė ramunėlių ekstrakto koncentracija paryškina šviesių plaukų spindesį. Jei sudėtyje rasite alaus ekstrakto – neišsigąskite. Jo dėka plaukai tampa labiau elastingi ir blizgantys, lengviau iššukuojami. Na, o slenkantiems plaukams ypatingą poveikį turi dilgėlės ir ajerai. Tačiau verta atminti ir tai, kad ajeras plaukus tuo pačiu ir šiek tiek patamsina, tad jis labiau tinkamas brunetėms, bet dažnai sutinkamas plaukų priežiūros produktuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius