Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vizažo pasaulio čempionė I.Baltrušaitienė: kas madinga ir ko atsisakyti dažantis?

Artėjančios didžiosios metų šventės makiažo profesionalams – pats darbymetis. Pageidavimų sukurti šventinį įvaizdį sulaukianti vizažo pasaulio čempionė, televizijos grimo meistrė Irma Baltrušaitienė nuolat išgirsta ir klausimų, kokios tendencijos šiuo metu vyrauja bei į ką reiktų atkreipti dėmesį, norit neprašauti pro šalį renkantis, koks makiažas tiktų žiemą.
Makiažas
Makiažas / 123RF.com nuotr.

„Dabar, kai nėra jokių apribojimų ir nėra nustatytų standartų, o iš močiutės spintos ištraukta suknelė gali tapti mados klyksmu, apie makiažą galime atsakyti taip – madinga tai, kas gražu ir kas tinka. Tik reikia atsirinkti, kas tinka kiekvienam individualiai, nes, kaip žinome, nebūtinai pačiam tiks tai, kas kitam atrodo tobulai“, – pranešime žiniasklaidai sako I.Baltrušaitienė.

LV Photography nuotr. /Lietuvos žvaigždžių vizažistė Irma Baltrušaitienė (dešinėje)
LV Photography nuotr. /Lietuvos žvaigždžių vizažistė Irma Baltrušaitienė (dešinėje)

Pasak vizažo specialistės, dabar vargiai ką nustebintų moteris, akių vokus pasidažiusi mėlynais šešėliais iki pat antakio linijos. Vieniems toks makiažas galbūt pasirodytų keistas, kitiems tai būtų paskutinis mados klyksmas, o treti net nesureaguotų. Atėjo tas metas, kai jau niekas nebestebina.

„Bet vis dėlto yra šiokių tokių madų ir nuostatų, kurias mes, kaip šios srities specialistai, turime žinoti, turime domėtis, matyti ir suprasti. Turime koja kojon keliauti su pasauliu ir priimti kuo daugiau naujienų“, – tvirtina Irma Baltrušaitienė ir pristato šventines tendencijas, kurios tiks ne tik keliaujant į kalėdinį vakarėlį, bet ir atliekant kasdienį makiažą.

„Nude“ makiažas. Tai makiažas, tinkantis kiekvienai dienai ir tikrai tinkantis bet kokiai progai. Ypač turėtų patikti toms, kurios nėra ryškių, šešėliais apkrautų makiažų gerbėjos.

Evelinos Šumilovaitės nuotr./Makiažas
Evelinos Šumilovaitės nuotr./Makiažas

„Nude“ makiažas – tai sveikos odos efektas, sukurtas su minimaliu kosmetikos sluoksniu, kur labai svarbu sutvarkyti odos defektus. Tam turi būti tinkamai panaudoti maskuokliai, spalvos korektoriai, makiažo bazės ir pagrindo sluoksniai.

Šiuo metu ryškus veido modeliavimas nėra madingas, tačiau tikrai kiekviena mes norime vizualiai įdubusių skruostų ar optiškai pamažintos nosytės. Tik daryti tai reikia su saiku ir pasirinkus tinkamą spalvą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Paryžiuje už nuotakos sukurtą įvaizdį auksą laimėjusi vizažistė: „Tendencija – mažiau dirbtinumo“

Suformuoti skruostus bei nosį galima net su skaistalais. O jie ypač šiuo metu madingi, ypatingai drėgnos tekstūros. Skaistalus galite naudoti ant skruostų, lūpų ir net akių. Sukursite harmoningą ir sveikai atrodančios odos efektą.

Būtinai naudokite „hailaiterius“, bet juos rekomenduočiau rinktis drėgnos tekstūros – tokie atrodys natūraliau ir gražiau. Žinoma, fiksuokite makiažą. Ypač tai rekomenduočiau turinčioms riebią odą. Tačiau labai svarbu atsiminti, kad matinė oda – visiškai nemadinga, todėl reiktų nepersistengti, kad neatrodytumėte kaip vaškinė.

Antakiai vis dar sukelia daug diskusijų. Natūralus antakiai dabar yra patys madingiausi, todėl saugokite juos ir nepieškite ant jų tų baisių „rėmų“.

Šiam makiažui idealiai tinka lengvai padažytos blakstienos ir natūralaus atspalvio pieštuko ir vazelino pagalba sukurtas tobulų lūpų įvaizdis. Tačiau nesuklyskite – padaryti tokį makiažą, kad jis atrodytų gražiai ir natūraliai, yra labai sudėtinga, nes vos padauginus produktų, gausite visiškai kitą efektą.

Tiesa, jei jums trūksta pravedimo, galite rudu pieštuku pasiryškinti viršutinę vidinę akies gleivinę, bet ne daugiau.

Akį rėžiančios lūpos. Čia svarbu, kad akių makiažas nebūtų ryškus, nes jei tik padauginsite šešėlių, efektas bus visai kitos. Svarbiausia – akį traukiančios, ryškios lūpos. Tačiau, kaip ir minėjau, ne visoms tinka tai, kas kitoms atrodo tobulai.

Evelinos Šumilovaitės nuotr./Makiažas
Evelinos Šumilovaitės nuotr./Makiažas

Šiam makiažui svarbu gražios lūpos. Nebūtinai didelės ir putlios, tačiau jos turėtų būti nesuskirdusios ir nenukramtytos. Ryškus lūpdažis „reikalauja“ išpuoselėtų lūpų. Ir jokiu būdu lūpdažis negali būti nuvalgytas ar aptrintas. Lūpos turi atrodyti nepriekaištingai.

Ryškus lūpdažis „reikalauja“ išpuoselėtų lūpų. Ir jokiu būdu lūpdažis negali būti nuvalgytas ar aptrintas.

Net jei jūs dažotės matiniu lūpų dažu, privalote lūpas kuo dažniau patikrinti, ar jos nesusitraukė, nesuskirdo ir panašiai. Todėl, jei neketinate jų prižiūrėti, nesidažykite ryškiai.

Dūminis makiažas. Tai niekada iš mados neišeinantis, klasika tapęs makiažas. Jis dažniausiai tinka visoms ir visada, tik reikia tinkamai pasirinkti jo spalvą, intensyvumą ir efektą.

Dūminis makiažas puikiai tiks ir kasdienai, bet su sąlyga, kad nepersistengsite su ryškumu. Tam pravers kuo natūraliau atrodančių šešėlių spalvų paletė. Šiuo metu labai dažnai šis makiažas atliekamas šlapiais šešėliais. Tokiu būdu išgaunamas natūraliau atrodantis efektas, tačiau su šiuo makiažu galima sukurti ir labai ryškios, seksualių akių efekto moters įvaizdį, su kuriuo galėsite keliauti į bet kokį vakarėlį.

Evelinos Šumilovaitės nuotr./Makiažas
Evelinos Šumilovaitės nuotr./Makiažas

Pravedimai. Tai makiažas, kurį galima apibūdinti visaip, tačiau aišku viena – tai pravedimų pagalba galima sukurti daugybę įvairių įvaizdžių. Šiuo metu yra ypač madingas kuo ekstravagantiškesnis pravedimas. Jis gali būti labai storas ar labai ilgas, gali būti ir pravestas tiek viršuje, tiek apačioje.

Ypač madingi pravedimai, atlikti pieštuku. Jeigu nuspręsite pasidaryti pravedimą pieštuku, būsite ne tik madinga, bet ir nereikės nervintis atsisėdus prieš veidrodį, kad nesigauna preciziškai atlikti pravedimų. Tik pieštuku pravestą pravedimą būtina retušuoti. Aukščiausios mados kūrėjai jį demonstruoja taip, tarsi jis būtų likęs „po vakar“.

Evelinos Šumilovaitės nuotr./Makiažas
Evelinos Šumilovaitės nuotr./Makiažas

„Šiuos keturis makiažo stilius kiekviena galite prisitaikyti sau ir panaudoti bet kokiai progai, tačiau prisiminkite, kad nebemadingi ryškūs, įrėminti antakiai, labai aiškus ir ryškus veido kontūravimas.

Akių šešėliavimas nebemadingas su labai daug kontrastingų spalvų. Jau senai išėjo iš mados ryškios, užbrėžtos voko linijos. Nebent jūs norite atlikti konkursinį darbą“, – patarimais dalijasi vizažo pasaulio čempionė Irma Baltrušaitienė.

Modelis – Simona Belopertavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius