-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žavingosios Vanessos Paradis puikios išvaizdos ir geros savijautos paslaptys

Ji kasdien užsiima joga, visą gyvenimą dega aistra baletui, jos išvaizda, kūno tvirtumas kelią pavydą. Už viso to slypi disciplina, tikslumas ir valia, kurie žaviajai prancūzų aktorei, dainininkei ir modeliui Vanessai Paradis padeda visur suspėti: į koncertus, filmavimus, fotosesijas, ir atlikti kitus kasdienio gyvenimo darbus. Trumpame interviu portalui en.vogue.fr Vanessa Paradis atskleidžia savo grožio paslaptis.
Vanessa Paradis
Vanessa Paradis / „Scanpix“/AP nuotr.

– Vanessa, esate labai užimta: koncertai, filmavimai, fotosesijos. Kur vykstate, kai norite pailsėti, susikaupti?

– Geriausiai pailsiu, susilkaupiu būdama prie jūros ir žvelgdama į horizontą. Arba kaime, kur kompaniją palaiko geros knygos, pavyzdžiui, Romaino Gary novelės klausantis džiazo divų albumų, Marvino Gaye arba fone girdimo Chilly Gonzaleso fortepijono solo. Nieko nėra geriau, norint atgauti kvapą tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

– Kokį geriausią patarimą galėtumėte duoti ar esate davusi dukrai apie odos grožį?

– Esminiai grožio dalykai yra trys: miegas, vanduo ir džiaugsmas.

„Garsų pasaulio įrašai“ nuotr./Vanessa Paradis
„Garsų pasaulio įrašai“ nuotr./Vanessa Paradis

– Kas jums suteikia pasitikėjimo?

– Dūminis makiažas.

– Ką darote, kad pašalintumėte nuovargio žymes?

– Naudoju ledo kubelius – dedu juos ant odos. Ji tampa lygi, gaivi, tada ir pati taip jaučiuosi. Paulas Newmanas visą savo veidą panardina į dubenį su ledukais, tačiau man ši procedūra atrodo pernelyg šalta.

– Kaip rūpinatės savimi prieš pasirodymą ant raudonojo kilimo ar koncertą?

– Darausi 75 minutes trunkantį veido masažą, kuris padeda visiškai atsipalaiduoti. Taip pat naudoju „Juvenesens“ produkciją.

– Jūs už ar prieš plastinę chirurgiją?

– Jei kreiva nosis, maišeliai po akimis arba svajoji apie didelę krūtinę – tada taip. Tačiau stengtis stabdyti laiko poveikį – tikrai ne.

– Kokie jūsų mėgstamiausi kosmetikos produktai?

„Collosol“ makiažo valymo pienelis, „Dr Hauschka“ regenuorajamasis dieninis kremas, „Chanel“ švytėjimą suteikiantis veido pieštukas „30 Beige Rosé“, skaistalai „99 Rose Pétale“ ir blakstienų tušas „Le Volume Ultra-Noir“, „Christophe Danchaud x Absolution“ raudonmedžio lūpų dažai (nr. 11).

– Koks jūsų stiliaus patarimas?

– Batai „žudikai“ ir aukštai iškelta galva.

„Scanpix“ nuotr./Paryžiaus mados savaitės gatvės stilius
„Scanpix“ nuotr./Paryžiaus mados savaitės gatvės stilius

– Kada jaučiatės seksualiausia?

– Vaikščiodama basomis šviečiant saulei.

– Kokie maisto produktai jums leidžia jaustis geriausiai, suteikia energijos?

– Juodasis šokoladas, migdolai ir makaronai kriauklytės su sviesto ir kumpio padažu.

– Kas geriausiai padeda suvaldyti stresą?

– Vaikščiojimas, mąstymas, skaitymas, juokas, baletas, joga ir miegas. Jei tik galiu užmigti ir miegoti, dažniausiai to ir pakanka.

– Ką darote, kad išlaikytumėte savo kūno linijas?

– Šoku baletą nuo penkerių. Tada tai buvo ritmiškas Joëlle Réos šokis, bet dabar naudojuosi Niujorko baleto treniruočių vaizdo įrašais, taip pat praktikuoju Jennifer Kries pilateso metodą. Kartais sportuoju po valandą penkis kartus per savaitę, o kartais nieko nedarau du mėnesius, jei esu išvykusi į turą, vyksta fotosesijos ar tiesiog esu užsiėmusi.

– Ką darote prieš koncertus?

– Ruošdamasi koncertui kasdien užsiimu joga, baletu ir atlieku balso pratimus, tačiau iš anksto nepraktikuoju jokios choreografijos, nes man patinka improvizuoti ant scenos, atsižvelgiant į aplinką ir atmosferą. Po koncerto keliauju į savo persirengimo kambarį nusiraminti prieš laukiančią vakarienę – dainavimas kelia apetitą.

– Kas jums padeda išlaikyti vidinę pusiausvyrą?

– Aijengaro (Iyengar) joga, dėmesio koncentravimo pratimai ir meditacija. Prieš dešimt metų atradau Rodney Yee vaizdo įrašus, jo balsas labai ramina. Pradėjau nuo 15 minučių ir didinau iki pusvalandžio, valandos, o kartais net ir pusantros. Jei patiriu daug streso ir atrodo, kad negaliu nieko daryti, 15 minučių jogos padeda atgauti kvėpavimą, mąstyti. Svajoju kada nors gyvai išbandyti jogą su R.Yee.

– Kaip pavyksta išlikti ramiai prieš svarbų renginį?

– Visa paslaptis – kvėpavimo pratimai. Tik reikia taisyklingai juos daryti: įkvėpti išpučiant pilvą ir iškvėpti jį įtraukiant. Darau šiuos kvėpavimo pratimus lėtai, po keletą kartų, nes toks judėjimas padeda nuslopinti kylantį adrenaliną.

– Kas padeda įveikti stresą?

– Be jogos ir kvėpavimo pratimų, man dar labai patinka žiūrėti į medžius, juoktis ir ko nors išgerti.

– Kokia dieta suteikia energijos?

– Karštas citrinos gėrimas yra gera pradžia. Be to, keletui dienų atsisakiusi pieno ir kvietinių produktų pajuntu lengvumą skrandyje ir energijos pliūpsnį.

– Ką manote apie netradicinę mediciną: fizioterapija, akupunktūra, osteopatija, homeopatija?

– Savo kūną suvokiu kaip mašiną, kurią reikia nuolat pataisyti, tik naudojant kuo natūralesnius būdus ir priemones. Kai esu pavargusi, nesijaučiu gerai ar ką nors skauda, praktikuoju fizioterapiją arba osteopatiją.

– Koks jūsų mėgstamiausias SPA centras?

– Bordo esantis „Les Sources de Caudalie“. Tai nuostabus viešbutis, pasižymintis puikia virtuve ir vynuogių sėklų SPA procedūromis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius