Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žylantys plaukai. Kaip sustabdyti šį procesą?

Ar žinote, kad stresas ir neigiamos emocijos pagreitina žilų plaukų atsiradimą? Išmokite atsipalaiduoti ir neimti visko giliai į širdį. Žilstantys plaukai – tai senėjimo požymis, su juo, deja, tenka susitaikyti.
Moteris
Moteris / Vida Press nuotr.

Tačiau plaukai, kaip ir oda, dėl neigiamų aplinkos veiksnių gali pradėti senti anksčiau laiko. Tinklalapis steptohealth.ru vardija priemones ir būdus, kurie gali padėti pristabdyti plaukų žilimą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šukuosena pagal Zodiaką: kas jums tinka ir kada geriausia kirptis?

Su amžiumi organizme mažėja dažančio pigmento melanino, tai natūralus procesas. Jo deficitas dažniausiai būna nulemtas amžiaus pokyčių, bet tam įtaką daro ir stresas, paveldimumas, klimato pokytis ar aplinkos užterštumas. Nors plaukų žilumas neveikia mūsų sveikatos, visgi dauguma stengiasi juos maskuoti.

Yra nemažai priemonių, galinčių mums padėti susitvarkyti su žilais plaukais ar užkirsti kelią šiam procesui.

Stebėkite savo mitybą

Viena iš priešlaikinio plaukų žilimo priežasčių – netinkamas mitybos racionas. Esant mitybos nepakankamui gali nusilpti plaukų svogūnėliai, ir plaukai ims slinkti. Reikiamas tam tikrų būtinųjų vitaminų ir mineralų kiekis mūsų organizme neleidžia atsirasti plaukų slinkimui. Štai keletas jų:

  • B grupės vitaminai,
  • Geležis,
  • Varis,
  • Cinkas,
  • Silicis,
  • Jodas.

Mūsų plaukams itin reikalingus B grupės vitaminus išskiria žarnyne esančios gerosios bakterijos. Todėl jogurto ir mielių vartojimas gali padėti išvengti plaukų žilimo.

Venkite stresinių situacijų

Stresinių situacijų sukelta įtampa, neigiamų emocijų perteklius gali sutrikdyti plaukų gebėjimą įsisavinti maistingąsias medžiagas. Bet koks barnis, depresija, jaučiama praradus mylimą žmogų, įtampa profesinėje ar asmeninėje srityje gali pagreitinti žilų plaukų atsiradimą bei pažeisti jų struktūrą.

Labai svarbu išmokti kontroliuoti emocinius sutrikimus ir stengtis sumažinti galimų streso faktorių skaičių, nors tai iš tiesų viena sunkiausių užduočių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kiaušidžių vėžį įveikusi Zita Zamžickienė: „Prašyti vaisto tam, kad tu gyventum, yra nepakeliamai sunku“

Sumažinkite druskos vartojimą

Žinome, kad per dideli druskos kiekiai maiste gali sukelti įvairius susirgimus, o tai neigiamai paveiks gyvenimo kokybę. Druska greitina senėjimo procesą, todėl perteklinis jos vartojimas veikia mūsų odą ir plaukus. Rekomenduojame vartoti jūros ar Himalajų druską, nes šiose druskose yra daugiau mineralų ir mikroelementų.

Taip pat vertėtų atidžiau skaityti produktų etiketes, nes kai kuriuose prekybos centruose parduodamuose produktuose būna pridėta labai daug druskos.

Dažykite plaukus savo natūraliu atspalviu

Vienas populiariausių būdų slėpti žilus plaukus – naudoti cheminius dažus. Nėra nei vienos priemonės, galinčios apsaugoti nuo žilų plaukų atsiradimo, todėl reikia išmokti teisingai maskuoti pirmuosius žilus plaukus. Specialistai siūlo rinktis savo plaukų atsplavio dažus, taip ataugantys žili plaukai nebus tokie matomi. Kai plaukai dažomi ryškesne spalva, ataugantys plaukai labai kontrastuoja, ypač žili.

Pasirinkite kokybiškus plaukų dažus, geriausia, kad jų sudėtyje nebūtų amoniako ir kitų agresyvių sudedamųjų dalių, kurios žaloja plaukus, ardo natūralų atspalvį ir silpnina juos.

Išbandykite natūralias priemones. Natūralūs produktai paslepia žilumą ir dar pagerina plaukų struktūrą, nes jų sudėtyje nėra kenksmingų medžiagų.

Kai kurios vadinamosios naminės priemonės stimuliuoja melanino gamybą ir turi natūralių ekstraktų, o tai užkerta kelią naujų žilų plaukų atsiradimui. Tokios priemonės:

  • Rozmarino nuoviras,
  • Chna,
  • Juoda arbata,
  • Graikiško riešuto lapų nuoviras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius