Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 05

10 populiariausių akmenų jūsų sveikatai

Litoterapija, gydymas akmenimis, buvo išplitęs jau Senovės Egipte, Indijoje, Artimųjų Rytų tautose.
Akmenys
Akmenys / Fotolia nuotr.

Iki XIX a. pusbrangiai akmenys buvo naudojami ir Europos medicinoje. Dabar litoterapija vėl prisimenama ir vis dažniau praktikuojama netradicinėje medicinoje.

 

Skirtingi požiūriai

 

Ar įmanoma, kad brangieji ir pusbrangiai akmenys, naudojami papuošalų gamyboje, ne tik džiugintų akį, bet ir stiprintų sveikatą? Reikia pripažinti, kad šiuo klausimu yra kelios skirtingos, net kardinaliai priešingos nuomonės. Tarkime, Senovės Egipto ir Indijos gydytojai buvo įsitikinę: jei akmenys parinkti teisingai ir teisingai išdėlioti čakrų atžvilgiu, tuomet teigiamas gydomasis poveikis garantuotas.

 

Tačiau mūsų dienų mokslininkai į akmenų gebėjimą gydyti žiūri skeptiškai. Jų galva, litoterapijos veiksmingumas pagrįstas psichologija: jei žmogus tiki, kad tam tikri akmenėliai ar ritualai su akmenėliais padės pasveikti, savijauta, be jokių abejonių, pagerės. Akmenys, jų manymu, tai – placebas (jokių stebuklų nedaro, farmakologinių savybių neturi, nepadeda, tačiau ir nekenkia).

 

Kaip gali gydyti akmenys?

 

Kaip paaiškinti teigiamą akmenų poveikį žmogui, kuris vartoja gydomąjį preparatą, kuriame yra ir į miltelius sugrūstų pusbrangių akmenų? Kiekvienas akmuo savo sudėtyje turi mikroelementų, kurių reikia organizmui, todėl tokį gydymą galima laikyti savotiška chemijos terapija. Įrodyta, kad informacija, kurios yra prikaupęs akmuo (ir jis ilgai ją saugo), veikia žmogų magneto principu. Pamėginkite vinį pridėti prie magneto, paskui tą pačią vinį – prie kitos vinies, ir ta antroji vinis įgis magneto savybių. Tas pats ir su akmeniu bei žmogumi.

 

Litoterapija populiarėja

 

Dažnai litoterapeutai kaltinami šarlatanizmu. Tačiau būta laikų, kai ir genetiką bei kibernetiką žmonės taip pat laikė pasakomis... Šiaip ar taip, per pastarąjį dešimtmetį susidomėjimas akmenų gydomosiomis savybėmis smarkiai padidėjo. Tarkime, JAV yra apie dešimt mokslo tyrimo centrų, kuriuose mokslininkai gilinasi į kristalų poveikį žmogui. Panašus centras yra ir Vokietijoje.

 

Kiekvienas kristalas pasižymi tam tikromis fizinėmis savybėmis (šiluminiu laidumu, magnetizmu ir t. t.) ir galbūt būtent tai sudaro gydomojo poveikio paslaptį. Kai kurie mokslininkai nė kiek neabejoja kristalų gebėjimu veikti žmogaus organizmo tam tikrus elektromagnetinius procesus. Kiti mano, kad mineralai teigiamai veikia galvos smegenų energetinį meridianą.

 

Brangakmenių ir pusbrangių akmenų struktūra (kristalinė gardelė) – harmonijos pavyzdys, todėl akmenimis harmonizuojamas ir žmogaus organizmas, neutralizuojami esami nukrypimai. Panašų poveikį daro ir klasikinė muzika, talentingi piešiniai, tapyba.

 

Jūsų dėmesiui, 10 populiariausių akmenų, kurie harmonizuoja žmogaus savijautą ir sveikatą

 

Agatas
Agatas

Agatas

Didina ištvermingumą, gerina regėjimą, stiprina tikėjimą savo jėgomis.

Deimantai
Deimantai

Deimantas

Apsaugo nuo ligų, padeda greičiau gyti žaizdoms. Senais laikais buvo manoma, kad labiausiai deimantas gydo nuo skrandžio ir kepenų ligų, taip pat skatina ląsteles atsinaujinti ir išsklaido pyktį.

Turkis
Turkis

Turkis

Gydo galvos skausmus, nemigą, opas, valo kepenis, ilgina gyvenimą. O geriems žmonėms atneša ir turtų.

Kalnų kriatolas
Kalnų krištolas

Kalnų krištolas

Rekomenduojamas tiems, kuriem negaluoja skrandis, akys, širdis. Puikiai valo aplinką, taip pat žmogaus organizmą. Senais laikais buvo laikomas aiškiaregių ir magų akmeniu.

 

Smaragdas
Smaragdas

Smaragdas

Stiprina atmintį, gerina regėjimą, gydo kepenis, skrandį, malšina kosulį; neša sėkmę.

Lazuritas
Lazuritas

Lazuritas

Padeda nuo radikulito ir astmos priepuolių, gydo nemigą, moterims gerina kraują.

Malachitas
Malachitas

Malachitas

Visada buvo manoma, kad tai nepakeičiami vaistai nuo radikulito ir astmos.

Nefritas
Nefritas

Nefritas

Stiprina organizmą, ilgina gyvenimą, saugo nuo apsinuodijimų, virusų, išvaduoja nuo nemigos, slogių sapnų.

 

Karneolis
Karneolis

Karneolis (serdolikas)

Gerina imunitetą, stiprina dantis, gydo odos ligas, teigiamai veikia nervų sistemą, gerina kraujo sudėtį.

Jaspis
Jaspis

Jaspis

Didina charizmą, malšina nervingumą, dirglumą, padeda atgauti jėgas, stiprina dvasią ir neša laimę.

 

Geriausiai akmenis gali parinkti gydytojai, kurie savo praktikoje taiko kai kuriuos natūralaus gydimo būdus, kaip antai diagnostinį Folio metodą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius