-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 01

10 sėkmės guru Robino Sharmos gyvenimo pamokų

„Laimingi tampame tada, kai nustojame klysti, nustojame klysti tada, kai sukaupiame daug gyvenimo patirties, o gyvenimo patirtį kaupiame klysdami“, – taip kelią į laimę ir pasisekimą apibūdina sėkmės guru vadinamas Robinas Sharma.
Medis
Medis / „Shuterstock“ nuotr.
Temos: 1 Psichologija

Jei vardas Robinas Sharma jums mažai ką sako, skubame pristatyti šį žmogų kitaip. Tai kanadiečių kilmės rašytojas, pasauliui padovanojęs kultinę knygą apie sėkmę bei gyvenimo prasmės paieškas „Vienuolis, kuris pardavė ferarį“.

wikipedia.org nuotr. /Robinas Sharma
wikipedia.org nuotr. /Robinas Sharma

Vėliau autorius sukūrė dar virtinę puikių motyvacinių saviugdos knygų, kaip antai, „Nebijok gyventi“, „Lyderis be titulo“, „Kas verks, kai numirsi“ ir kt. Visos jos sulaukia savo skaitytojų, tačiau kūrinys „Vienuolis, kuris pardavė ferarį“ tiesiog nepralenkiamas.

Ši knyga, pasakojanti apie egzistencinės krizės ištiktą turtingą advokatą, kuris, pašlijus sveikatai, viską meta ir išvyksta į dvasinę kelionę po Indiją, pakeitė tūkstančių pasaulio žmonių gyvenimus.

Beje, Robino Sharmos stalčiuje taip pat guli prestižinis teisininko diplomas. Tik dabar jis jau gerokai apdulkėjęs. Pasiturimą gyvenimą garantuojančią teisininko karjerą šis žmogus iškeitė į rašytojo bei lektoriaus duoną.

Taip pat skaitykite: 5 principai, užtikrintai keičiantys mūsų gyvenimą

Kodėl? Sako, negalėjęs pakelti sielą vis labiau užvaldančios tuštumos pojūčio. „Jei dirbdamas kokį nors darbą nesi visiškai laimingas ir nuolat jauti širdies šauksmą, kviečiantį eiti kitur, privalai viską mesti ir eiti. Geriau padaryti klaidą nei prarasti tokią retą ir brangią galimybę atrasti tikrąjį savo kelią“, – įsitikinęs rašytojas.

Regis, jo atveju ši taktika tobulai pasiteisino. Spontaniškas karjeros posūkis, kitiems atrodęs beprotiškas, eksteisininką atvedė tiesiai į sėkmę bei pripažinimą. Kitąmet penkiasdešimtąjį jubiliejų švęsiantis Robinas šiandien yra pripažįstamas vienu garsiausių sėkmės, lyderystės, saviugdos mokytojų bei lektorių. Meistriškai susiejęs vakarietišką protą ir rytietišką išmintį, jis ne tik atrado tikrąjį save, bet padėjo ir tebepadeda tai padaryti kitiems ieškantiems.

R. Sharma sako, kad, tik atradęs savyje harmoniją, gali ją pradėti kurti aplink save ir dovanoti kitiems. Ir tai nėra tik gražūs žodžiai. Pats sėkmės mokytojas tarsi spinduliuoja ramybe, taika ir besąlygišku pasitikėjimu savimi, kitais, visu pasauliu... Reikėtų pridurti, kad jis rūpinasi ne tik dvasiniu tobulėjimu.

Taip pat skaitykite: Gyvenimo prasmės beieškant: 30 Paulo Coelho įžvalgų

Žinomas vyras propaguoja sveiką gyvenimo būdą, aktyviai sportuoja, nes yra įsitikinęs, kad paliegusiame kūne siela niekada nesijaus laiminga ir negalės deramai augti: „Tie, kurie sako, kad svarbiausia vidinis grožis, o kūnas buvęs nebuvęs, iš tiesų nesupranta šio pasaulio dėsnių. Nutukęs, sergantis žmogus niekada nebus harmoningas. Tokiame kūne siela dūsta. Apie jokį dvasinį augimą negali būti nė kalbos.“

Mėgstamiausios R. Sharmos sporto šakos – triatlonas, tekvondo ir slidinėjimas. Apie pastarąjį pomėgį sako štai ką: „Slidinėjimas nuostabiai išmoko gyvenimo meno. Kaip ir realiame gyvenime, mes daugiausia išmokstame slidinėdami sunkiomis, ne lengvomis trasomis.“

Robino Sharmos pamokos

Rytuose yra toks posakis: „Jei nori sužinoti, ko vertas mokymas, pirmiausia pažiūrėk į mokytoją.“ Ar gali nutukęs žmogus aiškinti, kaip derėtų lieknėti? Ar gali paliegėlis mokyti, kaip gyventi sveikai? O štai pažvelgus į spindinčias Robino Sharmos akis, nesunku patikėti, kad jis turi ką pasakyti apie sėkmę. Taigi jūsų dėmesiui – 10 šio sėkmės mokytojo gyvenimo įžvalgų.

  • Anksčiau kelkitės. Daugybė žmonių pramiega patį gražiausią ir produktyviausią laiką. Pamėginkite 21 dieną keltis valanda anksčiau ir tai taps geru įpročiu. Įsivaizduokite, išsiugdę šį įprotį, per mėnesį turėsite 30 papildomų valandų, per kurias galėsite nuveikti kažką gera, malonaus.
  • Neleiskite, kad smulkmenos atitrauktų jus nuo svarbių dalykų. Periodiškai pasitikrinkite ir savęs paklauskite: „Ar savo laiką ir energiją naudoju maksimaliai naudingai.“ Valdyti laiką – tai valdyti savo gyvenimą.
  • Kiekvienam iš mūsų kasdien į galvą ateina unikalių idėjų. Rankinėje ar piniginėje nešiokitės mažų lapelių, pieštuką ir užsirašykite šias mintis. Grįžę namo, šiuos lapelius pasidėkite matomoje vietoje ir vis paskaitykite. Tai skatina kūrybingumą, praplečia mąstymą. Kaip sakė mokslininkas Oliveris Wendellas Holmesas: „Žmogaus protas išsiplėtęs naujai idėjai, niekada nesusitraukia iki prieš tai buvusios apimties.“
  • Siekdami užsibrėžto tikslo, susitelkite į procesą, o ne į rezultatą. Kitais žodžiais tariant, kažką darykite dėl to, kad jums tai patinka arba kad kažkam padės, bus vertinga. Niekada nieko nesiimkite vien dėl pinigų arba pripažinimo. Jei kažką darysite iš širdies, tiek pinigų, tiek pripažinimo sulauksite savaime. Taip veikia pasaulio dėsniai.
  • Kiekvieną rytą pabudę penkias minutes juokitės prieš veidrodį – labai naudingas pratimas. Juokas suaktyvina organizmą. Ir apskritai išsiugdykite įprotį daugiau šypsotis. Daug besišypsančio žmogaus veidas įgauna švytėjimą. Jis traukia aplinkinius, jų simpatijas, tokiam žmogui lengviau visko pasiekti.
  • Kai vakare skaitote knygą ar bendraujate su artimaisiais, užsidekite žvakių. Jos nuostabiai atpalaiduoja, sušildo sielą. Pasistenkite savo namus paversti ramia, harmoninga, nuo išorinio pasaulio atskirta oaze.
  • Kad jūsų mintys būtų aiškios, o protas aštrus, eidami skaičiuokite savo žingsnius. Tai labai veiksmingas pratimas. Žengę šešis žingsnius, įkvėpkite, žengę kitus šešis, sulaikykite kvėpavimą ir, galiausiai žengę dar šešis, iškvėpkite. Po šio pratimo pajusite vidinę ramybę ir pusiausvyrą. O juk ramus protas šiais laikais – didelė vertybė.
  • Jei sunku, ima pyktis, puola negatyvios mintys ar kitokie nemalonūs pojūčiai, pasitelkite į pagalbą humorą. Jis visada gelbsti sunkiomis akimirkomis, pašalina įtampą, leidžia pažvelgti į save ir kitus daug paprasčiau.
  • Atminkite, niekas negali jūsų pažeminti, įskaudinti ar įžeisti be jūsų pačių sutikimo. Auksinis raktas į laimę ir sėkmę – tinkama įvykių interpretacija. Į visus gyvenime sutiktus žmones, ypač į tuos, kurie jus skaudina, žiūrėkite kaip į vertingus mokytojus. Užuot įsižeidę už padarytą skriaudą, padėkokite jiems, kad suteikė naudingą gyvenimo pamoką, kuri jus tik dar labiau užgrūdino.
  • Neklauskite, ką pasaulis gali jums duoti, geriau pagalvokite, ką jūs galite jam duoti. Daugybė žmonių nuolat verkšlena, kad jais pasaulis nesirūpina, skriaudžia. Iš tiesų jie nesupranta svarbaus visatos principo: visko gauname su kaupu tik tada, kai norą gauti pakeičiame noru dalytis, duoti, dovanoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius