-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 02 02

10 svarbių žodžių, kurie mūsų gyvenimui suteikia pilnatvės

Gyvenimas kasdien keičiasi. Esame apsupti įvairiausių įvykių ir žmonių, džiaugsmų ir rūpesčių, darbų ir laisvalaikio. Kad būtume laimingi, turime pasirinkti tinkamą kryptį. Tam reikia motyvacijos – tokios, kuri uždegtų, kad pradėtume veikti. Siūlome atsižvelgti į kelis žodžius, kurie yra labai svarbūs mūsų kelyje.
Laisvė
Laisvė / Vida Press nuotr.

Meilė

Visiškai nenustebinsime – gal net nuskambės banaliai, bet tiesa tokia: meilė yra gyvenimo pamatas. Meilė artimam, meilė aplinkai, meilė sau. Be jos, nėra ir gyvenimo prasmės, motyvacijos ką nors veikti. Tai nereiškia, kad jei dabar neturite antros pusės, gyvenimas nieko vertas. Yra įvairių meilės rūšių, kurias galima patirti. Svarbu pažinti šį jausmą ir jo nebijoti.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Tiesa

Tiesa labai aiškiai parodo kryptis, kuriomis reikia pasikliauti.

Tiesa neturi kelti abejonių. Širdyje mes visi jaučiame, kas yra tiesa, o kas melas, kas teisinga, kas nelabai. Tiesa labai aiškiai parodo kryptis, kuriomis reikia pasikliauti, o kurias – apeiti. Ji stiprina mus kaip asmenybes, tiesos siekimas padaro pasaulį geresnį.

Tikslai

Tikslai keičia gyvenimą – įkvepia mus veikti ir vien tai jau yra gerai. O jei dar juos įgyvendiname, aplanko pasitenkinimo jausmas. Vidiniai, į save nukreipti tikslai yra svarbiausi. Tinkamai juos numačius, atsirinkus prioritetus, paaiškėja, kuria kryptimi gyvenime reikia eiti, kad būtumėte laimingi. Kartais tokie tikslai gali teigiamai paveikti ne tik jūsų, bet ir artimųjų gyvenimą.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Nauja

Kad augtume kaip asmenybės, nuolat turime tobulintis.

Kad augtume kaip asmenybės, nuolat turime tobulintis – išmokti ką nors naujo, aplankyti nematytų vietų, pažinti nepažįstamų žmonių. Tai gali būti ir kažkas labai paprasto, tarkime, galima atlikti keletą naujų jogos pratimų, apsilankyti neseniai atsidariusioje kavinėje kitoje gatvės pusėje ar perskaityti įdomią knygą. Kai neslegia rutina, jaučiamės turtingi.

Laikas

Laiko planavimas galbūt skamba kaip vadybininkų žargonas, tačiau jis labai svarbus visų mūsų gyvenime. Jis įpareigoja paskirstyti prioritetus, įgyvendinti tikslus bei uždavinius ir numatyti atrasti laiko sau. Kartais nesugebėjimas atlikti užduočių, nuolatinis skubėjimas verčia galvoti, kad visas gyvenimas yra chaosas. Tačiau taip nėra. Tereikia suprasti, kad laikas svarbus ir nereikia jo švaistyti jums nepriimtiniems dalykams. Tuomet taps lengviau kvėpuoti.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Smegenys

Motyvacija yra sprendimas, kurį sukuriame smegenyse.

Prefrontalinė žievė yra atsakinga už mąstymą. Taigi mūsų gyvenimo suvokimas vyksta būtent toje smegenų dalyje. Ten kuriamos idėjos ir svajonės, planuojamos darbotvarkės, režisuojamos scenos, apgalvojami žodžiai, daromos išvados ir priimami sprendimai. Motyvacija irgi yra sprendimas, kurį sukuriame smegenyse. O juk nuspręsti kažką padaryti visai nesunku!

Drąsa

Drąsa yra gebėjimas žengti dar vieną žingsnį – tada, kai to daryti nesinori, nes kausto baumė arba nežinia. Retais atvejais tas baimės instinktas pasiteisina, tačiau dažniausiai nereikia bijoti – baimę susikuriame jau minėtoje prefrontalinėje smegenų žievėje, ji būna ne reali, o paveikta ankstesnių patirčių. Jei nuolat ko nors bijotume ir nesiryžtume, nemokėtume nei vaikščioti, nei vairuoti.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Viltis

Atkreipkite dėmesį, kad šį žodį galima sukirčiuoti dvejopai – kaip daiktavardį (viltìs) ir kaip veiksmažodį (vìltis). Pastarasis rodo netiesioginį veikimą. Kartais gyvenime belieka tik viltis. Ir kol jos yra ir mes viliamės, gyvenimas turi prasmės.  Sunkiais momentais, atsiminkite viltį ir vylimąsi. Niekas iš jūsų negali to atimti.

Juokas

Juokas – tai kalba, kurią supranta visas pasaulis.

Juokas gali užgydyti sielos žaizdas ir padaryti gyvenimą geresnį, paskatinti tęsti pradėtus darbus ar nebijoti imtis naujų. Tai kalba, kurią supranta ir priima visas pasaulis. Gyvenimas juokiantis yra gyvenimas be sienų: spalvingas ir turiningas. O juoktis galite pasimokyti iš mažų vaikų – jie tai daro dažnai ir be ypatingų progų.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Šeima

Tai žodis, toks pats svarbus, kaip ir meilė. Galbūt ne kiekvienam pasiseka užaugti darnioje šeimoje ir turėti abu tėvus, bet šeima yra aplinka, kurioje augame, nesvarbu, kaip ir su kuo – tai vis tiek yra mūsų šeima.

Šeima yra ir tai, ką sukuriame užaugę. Ir jei vaikystėje atrodo, kad niekas nuo jūsų nepriklauso, suaugę savo šeimą kuriate jūs. Ji gali būti darni ir laiminga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius