Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 19

5 patarimai, kaip mėgautis pramogomis ir nepatirti bankroto

Prisižiūrėjus serialų, kurių herojai švenčia, ūžia ir pramogauja kiekvieną vakarą, nesunku įsisvajoti apie panašų glamūrišką gyvenimą. Kliūtis, rodosi, tik viena – aktyviai linksminantis pinigai išsenka labai greitai. Taigi, ką daryti, kai pramogauti norisi, tačiau bankroto perspektyva vidury mėnesio nežavi?
Šeimos šventė
Šeimos šventė / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Pinigai

1. Išbandykite „pinigų dietą“. Taip, kaip įpratote, skaičiuoti, tarkime, kalorijas ar žingsnius, taip pat galite mąstyti ir apie dienos išlaidas. Pavyzdžiui, nustatykite tikslią sumą, kurią galite išleisti per savaitę, ir padalinkite ją į septynias dalis – tai jūsų dienos išlaidų norma.

Netrukus imsite mąstyti apie visos savaitės perspektyvą – galbūt kartą kitą vidury savaitės atsisakysite puodelio kavos, tada savaitgalį turėsite daugiau galimybių pasimėgauti pietumis ar vakariene restorane. 

Vida Press nuotr./Moteris skaičiuoja centus
Vida Press nuotr.

2. Tegul jūsų namai tampa vakaronių vieta. Faktas akivaizdus – kiekvienas „išėjimas į miestą“ atsieina nemažą sumą pinigų, todėl kartais verta investuoti į jaukumą ir likti vakaroti namuose. Filmai, šokiai, stalo ar videožaidimai – variantų begalės, tereikia įjungti fantaziją. Jei nujaučiate, kad triukšmo namuose bus nemažai, įspėkite apie tai kaimynus (o gal pakvieskite pavakaroti juos kartu?).

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 puikių filmų, kuriuos verta pamatyti (ir) dėl pribloškiančių kostiumų

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Pasiruošimas vakarėliui
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.​

3. Surenkite maisto gaminimo vakarėlį. Kas jums arčiau širdies – linksmas vakaras su draugais kartu gaminant vakarienę ar vienas išėjimas pavalgyti, žadantis perspektyvą, jog likusią savaitę skaičiuosite kiekvieną centą? Žinoma, sprendžiate jūs, tačiau namuose kartu su bičiuliais gaminamas ir ragaujamas maistas gali tapti puikia pramoga, galbūt atskleisiančia dar nepažintų talentų. 

Fotolia nuotr./Užkandžiai
Fotolia nuotr.

4. Vietoje ilgų pasisėdėjimų už stalo – pramogos lauke. Kai vėsu ir drėgna, nesunku visą vakarą ar pusę dienos prakiurksoti kavinėje. Jei norite sutaupyti pinigų, traukite iš spintos patogius, oro sąlygas atitinkančius drabužius ir neatsisakyti veiklos lauke – pakvieskite draugę kartu pabėgioti, išvažiuokite pasivaikščioti už miesto (žinoma, tam daugiau laiko savaitgalį), pasimankštinkite lauko aikštelėje, namuose pripildę termosą išsiruoškite į rudeniškus parkus, įkopkite į Gedimino kalną, nuvažiuokite prie jūros – kiekviename mieste yra savų įdomių maršrutų. 

TAIP PAT SKAITYKITE: 12 būdų atsispirti darganai ir tamsai

Vida Press nuotr./Draugės
Vida Press nuotr.

5. Nepraleiskite nemokamų renginių. Būna mėnesių, kai sunku sukrapštyti pinigų bilietui į spektaklį ar pietums kavinėje, tačiau „nurašyti“ savęs neverta – visada galite rasti nemokamų renginių, o prieš šventes jų bus vis daugiau.

Nors neretai tokie renginiai kiek nuvertinami, nenusiteikite negatyviai ir nors vieną kitą aplankykite. Dar vienas patarimas – peržvelkite muziejų ir galerijų interneto svetaines – dažna jų nors vieną dieną per savaitę lankytojus įleidžia nemokamai ar taiko žymias nuolaidas (pavyzdžiui, Vilniuje esantį Šiuolaikinio meno centrą nemokamai galite aplankyti kiekvieną trečiadienį). 

Vida Press nuotr./Pora parodoje
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius