Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 03

5 priežastys, kurios veda į skurdą

Labai dažnai žmonės skundžiasi, kad dėl jų pinigų stygiaus kalti visi, tik ne jie patys. Tačiau tvirtinama, kad buvimas turtingu prasideda jau mūsų mintyse, kurios ir kuria socialinius sluoksnius. Kasdienis blaškymasis, tikslo neturėjimas ir garsiai išsakytas nusivylimas į mūsų pasaulį pritraukia dar daugiau negatyvumo, kuris išsilieja visais įmanomais būdais.
Taupyklė
Taupyklė / Fotolia nuotr.

Ko reikėtų vengti, norint pasiekti finansinės pilnatvės?

Savigaila. Žmonės, manantys, kad jiems nelemta tapti turtingais, ir dėl to nuolat savęs besigailintys, dažniausiai savo mintis ir energiją suteikia kokiems nors nereikšmingiems faktams, užuot savo jėgomis stengęsi susidoroti su problema, įgyti pasitikėjimo savimi, tobulėti, mokytis ir pan. Net jeigu manote, kad nėra galimybių, tai netiesa – kiekvienas mūsų gali pasiekti geriausio, tačiau ne kiekvienam pavyksta iš pirmo karto. Tuo labiau, kaip save vertinate, taip jus priima ir kiti žmonės. Jeigu kartosite, kad esate nieko verti, patikėsite ne tik jūs patys, bet ir aplinkiniai. Jie juk nepažįsta jūsų, ir iš to, kaip elgiatės, greitai susidaro tam tikrą nuomonę. Taigi savigaila – tai lyg sunkus inkaras, tempiantis jus žemyn bei neleidžiantis skrieti paskui savo svajones.

Godumas. Tai, kaip jūs galvojate apie pinigus ir finansinę sėkmę, taip pat turi įtakos. Pavyzdžiui, jūs niekuomet sau neleidžiate įsigyti to, ko iš tikrųjų norite, net jeigu ir galite tai nusipirkti be jokių kliūčių. Arba neigiamai žiūrite į pinigus, perduodate visas neigiamas mintis ir energiją tiems paprastiems popieriniams lapeliams. Mokėjimas nuoširdžiai džiaugtis tuo, ką suteikia finansinė laisvė, kaip tik į jūsų gyvenimą pritraukia dar daugiau sėkmės bei dosnumo.

Užsiimate nekenčiamais darbais. Konfucijus sakė: „Susirask mėgstamą darbą, ir tau nė vienos dienos nereikės dirbti.“ Taigi, kai darbas yra malonumas, jūsų gyvenime atsiranda dar daugiau šviesos. Daugelis prieštaraus, kad užsidirbti iš savo mėgstamos veiklos – nesąmonė. Tačiau kiek yra tokių pavyzdžių, kai žmonės, metę itin pelningus darbus, ne tik kad neskursta, bet pasiekia daugiau nei dirbę prestižinėje vietoje. Tiesiog jie į pasaulį ir pinigus pradeda žvelgti visai kitaip, ir sėkmė ateina savaime. Kai vienintelis tikslas jūsų gyvenime yra pinigai, dažniausiai niekuomet nepasiseks. Egzistuoja požiūris, kad turi jaustis, elgtis ir gyventi taip, lyg būtum pats turtingiausias žmogus, o gyvenimas pats pametės tau galimybes, kaip tai pasiekti.

Tikėjimas, kad tik pinigai suteikia laimę. Nors jau šimtus kartų sakyta, kad ne piniguose laimė, gudresni visuomet priduria – „jų kiekyje“. Iš tikrųjų palengvinti gyvenimo kokybę pinigai tikrai gali, suteikti progą keliauti, užsiimti mėgstama veikla ir pan. Tačiau laimė kur kas daugiau – tai ir šeima, sveikata, tarpusavio santykiai. Pinigai apmalšina tuos poreikius, kuriuos iš tikrųjų norime patenkinti, tačiau iki galo pilnatvės mes nepasiekiame. Kai kada būna netgi atvirkščiai, todėl yra išminties posakyje, kad kiekvienam žmogui verta turėti tiek pinigų, su kokiu kiekiu jis sugebės susitvarkyti. Visame pasaulyje žmonės laimi milijonus, tačiau dažniau išgirstame, kad jie atneša tik praradimus, neviltį ir skurdą. Kodėl staiga užgriuvęs turtas tampa ne palaima, o našta?

Lyginate save su kitais ir nesiliaujate pavydėti. Esame skirtingos asmenybės, o pavydo jausmas, deginantis iš vidaus, tik dar labiau slopina jūsų energiją ir galimybes tobulėti. Niekuomet nereikia galvoti, kad esate prastesni už kitus, kadangi kiekvienas mūsų turi savo kūrybinį potencialą, kuriame gali atsiverti. Susitelkite ne į kitų pasiekimus, bet į tai, ką galite nuveikti savo labui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius