-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 18

5 produktai seksualinei vyrų sveikatai

Greičiausiai sutiksite, kad vasaros metu jau savaime paaštrėja visi mūsų pojūčiai... Kodėl gi jų dar labiau nepaaštrinus pasirinkus tinkamą maistą? Štai net 5 produktai, kurie gerina erekcines funkcijas, sėklos kokybę, kelia libido ir, žinoma, kuo puikiausiai dera su sveikos mitybos įpročiais. Ką verta įtraukti į meniu?
Pora valgo arbūzus
Pora valgo arbūzus / Fotolia nuotr.

Arbūzai. Juose gausu medžiagų, kurios kovoja su erekcijos sutrikimais, ypač, jeigu tai susiję su kraujo spaudimu. Arbūzo sudėtyje aptiksime citrulino, kuris virsta argininu, teigiamai veikiančiu kraujo pritekėjimą į raumenų audinius, taip pat ir genitalijas. O tai, kaip žinia, tik stiprina seksualines vyrų funkcijas. 

Fotolia nuotr./Arbūzo skiltelės.
Fotolia nuotr./Arbūzo skiltelės.

Graikiniai riešutai. Šeimos gydytojas ir mitybos specialistas Dr. Spenceris Nadolsky rekomenduoja vyrams valgyti graikinius riešutus. Jie ne tik gerina spermos gyvybingumą, judrumą, bet ir stiprina kraujagyslių sieneles. Taigi, sauja per dieną – tik į sveikatą. 

Persikai. Jie ne tik skanūs, bet ir turi visą kalną vitamino C, kuris taip pat naudingas vyriškajai sveikatai užtikrinti, teigia sporto ir mitybos specialistas Joey Thurmanas.

„Tyrimas atskleidžia, kad buvę rūkaliai, pradėję vartoti vitaminą C, atgaivino savo vaisingumą“, – tikina specialistas. Be to, vitaminas C mažina ir streso hormono kortizolio kiekį kraujyje. Pasirodo, kuo didesnis pastarojo kiekis, tuo labiau mažėja testosterono. Taigi, mielieji vyrai, įveikite stresą, kad nenukentėtų jūsų vyriškumas. 

Fotolia nuotr./Persikai
Fotolia nuotr./Persikai

Šokoladas. Kiekvieną kartą, kai buvo tiriama, kaip šokoladas veikia diabetą ar širdies ir kraujagyslių sistemą, visuomet buvo aptikta tam tikra nauda. Taigi, gydytojas Karlas Nadolsky sako, kad galime be didelės sąžinės graužaties valgyti juodąjį šokoladą. Jis gerina kraujo pritekėjimą į genitalijas, taip pat šokolade aptiksite serotonino ir endorfinų, kurie, kaip visi puikiai žinomi, ne veltui vadinami meilės ir laimės hormonais. 

Taip pat skaitykite: Sveikiausios lapinės daržovės ir receptų pasiūlymai

Žalios lapinės daržovės. Visos, kurias tik mėgstate – špinatai, salotos, lapiniai, briuseliniai kopūstai ir begalė kitų, kuriuose aptinkama išties daug magnio. Kaip sako specialistai, magnis padeda kraujagyslėms išsiplėsti, o būtent tą ir daro garsioji mėlyna piliulė, užtikrinanti erekciją. Taigi, salotos tegul tampa duona kasdienine!

„Fotolia“ nuotr./Ąžuolų lapų salotos
„Fotolia“ nuotr./Ąžuolų lapų salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius