Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 04 19

61-erių Sniegė neturi laiko senti: šokinėja parašiutu, kopia į kalnus ir už nugaros palieka visus vyrus

61-erių Sniegė Naku – senjorė, įspūdingai atrodanti ne tik išore, bet ir vidumi. Jos jaunatviškumas ir energija trykšta per kraštus, o pati Sniegė tikina, kad šiuo metu itin mėgaujasi gyvenimu. S.Naku neverda uogienių ir neravi daržų – ji šoka parašiutu, kopia į kalnus ir maudosi lediniame vandenyje. Kiekvieną dieną vis kitaip gyventi besistengianti Sniegė pripažįsta, kad tai yra pagrindinė jos jaunatviškumo paslaptis. „Viską turi daryti su aistra, meile, noru – tuomet nėra laiko senti“, – sako ji.
Sniegė Naku
Sniegė Naku / Asmeninio albumo nuotr.

Nemėgstamą veiklą visada paverčia mėgstama

Šiandien S.Naku save pristato kaip dizainerę ir stilistę, pagal kurios idėjas perdaromi drabužiai ar papuošalai, mat beprotiškas vartotojiškumas moteriai yra visiškai nepriimtinas. Vis dėlto ilgą laiką Sniegė visuomenei buvo geriau žinoma kaip asmenybės ugdymo trenerė, šį darbą ji dirbo daugiau nei 10 metų.

„Mano dėstomos temos apie etiketą, protokolą, įvaizdį susivedė į lyderystę ir mintį, kad tai, kas esi viduje, neišvengiamai esi ir išorėje. Dažniausiai pas mane ateina visur skubantys, nuolat stresą ir konkurenciją patiriantys lyderiai, kuriems neužtenka laiko ar žinių, kaip reikėtų atrodyti išskirtinai. Įprastai viskas baigiasi tuo, kad jie supranta, jog negalima keisti viso garderobo, reikia keisti save, atrasti vidinį balansą“, – aiškina S.Naku.

Sniegė kitus žmones mokyti siekia remdamasi asmenine patirtimi, o savo pamokomis naudojasi ir pati – visada stengiasi palaikyti vidinę harmoniją. S.Naku tikina visą gyvenimą daranti tik tai, ką nori, o toks įgimtas požiūris jai padeda mėgautis gyvenimu ir kasdien išmokti ko nors naujo.

„Niekada nebuvau karjeristė ir nekovojau dėl pinigų. Negali visą gyvenimą užsiimti tik tuo, ką mėgsti, tai būtų nerealu, tačiau visada galvoji, kodėl gi man neišmokus naujų dalykų? Jeigu darbas nepatikdavo, jį pritaikydavau prie savęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius