Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 20

9 kliūtys, kurios neleidžia sukurti laimingo ir gražaus gyvenimo

Anot kai kurių išminčių, tikroji gyvenimo laimė – ne tikslų ir svajonių įgyvendinimas, o kritinių ir sudėtingų situacijų nebuvimas jame. Mes galime tapti laimingais ir viskuo patenkinais žmonėmis tuo atveju, jeigu sugebėsime išvengti kliūčių, kurios atneša į gyvenimą problemų ir sumaišties.
/ Vida Press nuotr.

Norite tapti laimingais ir sėkmingais? Tuomet nedelsdami venkite šių kliūčių.

1 kliūtis: neužbaigti darbai

Jeigu norite, kad gyvenimas taptų geresnis, o ateitis šviesesnė, turite išmokti užbaigti svarbius ir iš tiesų reikšmingus darbus. Rašykite darbus į kalendorių, atsiminkite ir planuokite: darykite viską, kad spėtumėte padaryti svarbiausius savo gyvenime darbus.

Neužbaigti darbai kada nors taps jums nepakeliama našta, kuri trauks jus atgal ir nesuteiks galimybės atversti naujo gyvenimo puslapio. Pamatysite, gyvenimas taps lengvesnis, jame atsiras daugiau galimybių ir džiaugsmo akimirkų.

2 kliūtis: dabarties ignoravimas

Ne veltui sakoma: „Ką pasėsi, tą ir pjausi.“ Mūsų dabartis – tai mūsų praeities veiksmų ir darbų rezultatas. Ateitis – veiksmų ir darbų, kuriuos darome būtent dabar, rezultatas. Jeigu protingai elgsimės su dabarties poelgiais ir žodžiais, jie taps stipriu ir šviesiu pamatu ateičiai.

Remiantis šia paprasta taisykle, galime pagerinti bet kokį dalyką savo gyvenime. Jums reikia sutaupyti kažkiek pinigų? Pradėkite tai daryti jau šiandien – nors po truputį, bet reguliariai. Norite atsikratyti antsvorio ir džiaugtis puikia figūra? Pradėkite nuo dabar sportuoti ir tinkamai maitintis.

Atminkite šią auksinę taisyklę: tai, ką mes darome šiandien, būtinai turės įtakos mūsų ateičiai.

3 kliūtis: prioritetų nebuvimas

Jeigu norite turėti laiko svarbiems dalykams, turite visada apie juos galvoti, susikoncentuoti ties jais. Jeigu jums kilo spontaniška mintis, neskubėkite jos įgyvendinti. Kodėl? Viskas labai paprasta – jeigu švaistysite savo brangų laiką spontaniškiems, nors ir maloniems veiksmams, jūs neturėsite laiko įgyvendinti iš tiesų svarbių dalykų.

4 kliūtis: saviapgaulė

Jeigu norite pats sau būti piktu priešu, pabandykite užsiimti saviapgaule. Melavimas sau yra pati didžiausia nepagarba savo asmenybei: jis veda į niekur ir nieko nesuteikia mainais. Kas yra saviapgaulė? Štai keletas pavyzdžių:

  • jis/ji yra geras/gera, tiesiog toks jau charakteris;
  • vaikas yra paklusnus, tiesiog dabar jam tam tikro amžiaus krizė;
  • aš myliu savo darbą, tiesiog šiuo metu esu labai išvargusi/-ęs ir pikta/-s;
  • aš nepastorėjau, tiesiog džinsai susitraukė.

Ir taip iki begalybės. Ką gi daryti, kad saviapgaulė netaptų kliūtimi į gražų ir šviesų rytojų? Pabandykite prisiminti visus atvejus, kai pasidavėte saviapgaulei ir nebuvote sąžiningas pačiam artimiausiam žmogui – sau. Gerai pagalvokite, kokie jūsų teiginiai yra melas ir pasistenkite daugiau neapgaudinėti savęs.

Taip pat skaitykite: 10 būdų įveikti stresą mažiau nei per minutę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius