Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 22

15min studijoje – pokalbis apie Vakarų Afrikos būgnų muziką ir kultūrą

Šio antradienio rytą kviečiame pasitikti su afrikietiškais ritmais – 15min studijoje svečiuojasi perkusijos studijos „Afrikos būgnai“ įkūrėjas, mokytojas Gediminas Mačiulskis ir jo mokinys, kolega – jau kelerius metus būgnus mušantis Dmitrijus Makovejevas. Su jais kalbamės apie Vakarų Afrikos būgnų muziką, šokius, kultūrą, kas šioje muzikoje užburia ir įtraukia, taip pat apie ypatingus svečius iš Senegalo, atvykstančius į šiųmetį renginį „Africa Night 2018“.
Gediminas Mačiulskis ir Dmitrijus Makovejevas
15min studijoje — Gediminas Mačiulskis ir Dmitrijus Makovejevas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į Gedimino gyvenimą būgnai atėjo dar tada, kai alkūnėmis trynė mokyklos suolą. Po mokslų Šiaulių J.Janonio gimnazijoje jis išvyko studijuoti į Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatoriją, o vėliau baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją – mušamųjų instrumentų atlikėjo klasę. Ilgą laiką dirbo Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre.

VIDEO: 15min studijoje – pokalbis apie Vakarų Afrikos būgnų muziką ir kultūrą

Artimiau su afrikietiška muzika susipažino prieš penkiolika metų, kai dalyvavo festivalyje „PerKumania“ Prancūzijoje. Ten pirmą kartą, kaip pats sakė, išvydo gyvą, užburiantį ir pritrenkiantį afrikietiškų būgnų ansamblio pasirodymą. Ilgai svarstęs galiausiai pasirinko Afrikos būgnų muzikos kultūros kryptį ir ėmė entuziastingai bei kryptingai specializuotis djembe, kenkeni, sangban ir dunun būgnų muzikoje.

Kodėl jį taip sužavėjo būtent Vakarų Afrikos būgnų muzika, ką joje atrado, kaip ji pakeitė jo gyvenimą, kuo, be muzikos, svarbūs šokiai ir ką reiškia visi šie pavadinimai – išgirsite per tiesioginę transliaciją.

Studijoje drauge viešintis Gedimino mokinys ir kolega Dmitrijus papasakoja, kas ir kaip paskatino jį imti domėtis šia muzika ir kaip nutiko, kad pabandęs jau kelerius metus būgno nebepaleidžia iš rankų.

Muzikantai pasakoja ir apie artėjantį afrikietiškos muzikos vakarą – gegužės 25-ąją Vasaros terasoje vyksiantį koncertą „Africa Night 2018“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius