-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 29

Apklausa: 2018-uosius dauguma Lietuvos gyventojų pasitiks namuose

Dauguma Lietuvos gyventojų artėjančius Naujuosius sutiks namuose. Tuo tarpu kas penktas ketina šventinę naktį praleisti svečiuodamasis pas artimuosius ir draugu, rodo apklausa.
Naujieji metai
Naujieji metai / „Shutterstock“ nuotr.

Tyrimo duomenys parodė, kad 2018-uosius savo namuose su giminaičiais bei draugais sutikti planuoja 61 proc. šalies gyventojų. Šią šventę taip minėti labiau linkę vidutinio ir vyresnio amžiaus žmonės. Apie tokius savo planus patvirtino du iš trijų respondentų, kuriems yra nuo 30 iki 49 metų (60 proc.) ir 50 arba daugiau metų (66 proc.).

Naujuosius namuose, kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, pasitikti ketina ir didelė dalis jaunimo. Kas antras (51 proc.) 15–29 metų amžiaus Lietuvos gyventojas nurodė, kad paskutinę metų naktį praleis namuose su šeima, giminėmis ar draugais.

Šventinę naktį į svečius eiti ruošiasi kas ketvirtas (25 proc.) 15–29 metų respondentas. Vidutinio amžiaus respodentų tarpe – kas penktas (20 proc.). Visgi Naujuosius svečiuose pasitiks tik 12 proc. vyresnio amžiaus žmonių.

Fotolia nuotr./Naujųjų metų sutikimas
Fotolia nuotr./Naujųjų metų sutikimas

Namuose 2018 metus sutikti labiau linkę asmenys, per mėnesį gaunantys nuo 601 iki 1000 eurų siekiančas pajamas. Tokių respondentų – 67 proc. Tuo tarpu švęsti svečiuose dažniau planuoja gyventojai, kurių pajamos viršija 1000 eurų (26 proc.).

Dalis apklausos dalyvių Naujuosius sutiks užsienyje t.y. arba vyks į suplanuotą poilsinę kelionę, arba lankysis pas artimuosius. Tokį šventimo būdą dažniausiai renkasi jaunimas (5 proc.) bei gaunantieji didesnes nei vidutines pajamas (5 proc.).

Apklausos duomenys taip pat atskleidžia, kad beveik pusei (48 proc.) Lietuvos gyventojų tokia kelionė atsieina iki 500 eurų, kiek daugiau nei dešimtadaliui (13 proc.) nuo 500 iki 1000 eurų, vienas iš dvidešimties (5 proc.) tam skiria nuo 1000 iki 2000 eurų, o didesnę nei 2000 eurų sumą žiemos atostogoms skiria tik 2 proc. respondentų.

Dauguma (61 proc.) tokioms atostogoms paprastai naudoja turimas santaupas arba tam specialiai taupo iš anksto. Kas ketvirtas (26 proc.) respondentas leidžia paskutinio mėnesio atlyginimo išteklius, 3 proc. apklaustųjų nurodė besiskolinantys iš giminių ir draugų, o 1,5 proc. gyventojų ima vartojimo paskolą ar greitąjį kreditą.

Lietuvos gyventojų apklausą, kurios metu apklausti 1108 (15 metų ir vyresni) asmenys, greitųjų kreditų bendrovės „Vivus.lt“ užsakymu 2017 metų lapkričio 20–gruodžio 4 dienomis atliko „Baltijos tyrimai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius