-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 20

Daugiau vyno kamščių neišmesite: neįtikėtinos idėjos, ką iš jų galima sukurti

Jeigu mėgstate vyną, tikriausiai ne kartą pagalvojote, kad kažkur būtų galima panaudoti ir vyno kamščius, kurių susikaupia visai nemažai. Išradingi žmonės iš jų sugalvoja pačių netikėčiausių dalykų – nuo padėkliuko puodui virtuvėje iki elegantiško paveikslo. Kamščius tereikia dėti į vieną vietą, o atėjus įkvėpimo valandėlei – sukurti ką nors mielo.
Menas iš vyno kamščių
Menas iš vyno kamščių / Pinterest

Šiandien pasidalinsime keliomis idėjomis, kurias radome socialiniame tinkle Pinterest.

Padėkliukas puodui. Kad būtų patogiau dėlioti kamščius, panaudokite medinius rėmelius, tada nereikės sukti galvos, kaip išlaikyti formą. Kamščius tereikės priklijuoti prie pagrindo PVA klijais.

Vonios kilimėlis. Jeigu kamščių prikaupėte daugiau, galite pasigaminti jaukų kilimėlį voniai. Didžiausias jo privalumas – atsparumas drėgmei, o jūsų kojos išsimaudžius jaus natūralią medžiagą.

Vonios kilimėlis

Rėmas veidrodžiui. Prie tokio kilimėlio vonioje puikiai derės vyno kamščiais dekoruotas veidrodžio rėmas. Kadangi kamštis yra iš natūralios medžiagos, derinkite jį su stambia linine virve.

Laisvė fantazijai. Neįtikėtina, bet vyno kamščiais galima netgi iškloti visas grindis! Na, o raštų galima prisigalvoti pačių įvairiausių.

Kamštinė siena. Taip, šios idėjos įgyvendinimui vyno kamščių reikia tikrai nemažai. Tačiau jei paskleisite šią žinią draugams, paprašydami jų neišmesti kamščio išgėrus vyną, tikėtina, kad per kelis mėnesius jau turėsite visą reikalingą kiekį. Teliks tik atsiraitoti rankoves ir atsiduoti kūrybai!

Durų užuolaida. Namuose kartais reikia atskirti erdves, tačiau nesinori durų. Tokiu atveju durų užuolaida – puiki išeitis. Kad atrodytų lengviau ir žaismingiau, ją daryti galima derinant vyno kamščius su spalvotais mediniais karoliukais.

Dekoras staliukui. Vyno kamščiai gali tapti puikia dekoro priemone staliukui, kuris jau daug metų džiugina jus savo draugija. Jų reikės taip pat nemažai, tad gali prisieiti paprašyti draugų pagalbos. Dekoruotą staliuko viršų rekomenduojama uždengti stiklu, kad būtų išsaugotas grožis ir būtų paprasta išlaikyti jį švarų.

Fotelis. Ši užduotis įkandama tik atkakliausiems ir talentingiausiems. Bet ar įsivaizduojate, kaip nustebtų jūsų svečiai, pakviesti atsisėsti į fotelį iš... vyno kamščių!

Paveikslas. Idėja menininkams, gebantiems kurti iš visko. Pasirodo, vyno kamščiai – puiki kūrybinė medžiaga.

Ornamentai. Jeigu portretas – ne jūsų jėgoms, iš kamščių sudėlioti ir įrėminti galite tiesiog ornamentus. Smagus ne tik procesas, bet ir rezultatas.

Dekoratyvi sienelė. Tokia sienelė gali tapti visos virtuvės puošmena, tikru vyno mėgėjo kampeliu. Jai pagaminti reikės didelio plataus rėmo, pritvirtinto prie pagrindo, o kitos idėjos gims tiesiog gamybos procese.

Laikikliai vynui, padėkliukai, dekoruotas vainikas – šios idėjos pravers kiekvienam, norinčiam pagyvinti savo virtuvę ir suteikti jai jaukumo.

Kabykla papuošalams. Visos moterys susiduria su problema – o kur laikyti savo papuošalus, kad juos visada galėtum rasti ir kad jie būtų saugūs? Mėgstančios daryti pačios tam gali išradingai panaudoti vyno kamščius, o dar išradingesnės – paprašyti, kad tai padarytų jų vyrai ar draugai.

Inkiliukas. Mažas namukas, kuriame turėtų būti labai jauku ir šilta gyventi. Kodėl prieš žiemą nepasirūpinus mažaisiais draugais ir nesuteikus jiems prieglobsčio prie savo namų?

Namų aksesuarai. Vyno kamštis gali atkurti tai, iš ko buvo pagamintas vynas – gardžių vynuogių kekę, ir tapti jūsų virtuvės aksesuaru.

Žvakidė. Ilgėjant vakarams vis dažniau užsidegame žvakę ir kitais būdais bandome sukurti jaukumą namuose. Vyno kamščiai gali tapti puikiu pagalbininku ieškant originalių sprendimų.

Kalėdų eglutė. Byrantys kalendoriaus lapeliai primena, kad Kalėdos – jau ne už kalnų. Jeigu esate netradicinių sprendimų mėgėjas, gal jums patiks šios alternatyvios eglutės.

Kalėdų vainikas. Šis aksesuaras namuose padeda sukurti Kalėdų dvasią ir šventinę nuotaiką. Vainikui žaismingumo suteiksite spalvingomis dirbtinėmis uogomis, žaisliukais ir kaspinais.

Dekoratyvi snaigė. Kai žiemos šiltėja ir sniego sulaukiame vis mažiau, snaiges tenka gamintis patiems. Neįtikėtina, tačiau jas galima ne tik karpyti iš popieriaus, bet ir pasidaryti iš vyno kamščių.

Tikėtina, kad pamatę visas šias grožybes dabar kremtate nagus, kad iššvaistėte šitiek puikios medžiagos. Nesikrimskite. Geriau spintoje padėkite didelę stiklinę vazą naujiems vyno kamščiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius