Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 04 09

„Deals on Wheels“ apie Ženevos automobilių parodą 2020: „Toyota“ sukūrė karščiausią metų „hečbeką“

Pavasaris automobilių fanatikams yra labai laukiamas metas. Po šalto ir niūraus pusmečio ateina geresni laikai. „Chebrytė“ jaučia, jog oras šyla. Jie trina rankas ir laukia, kada galės užsidėt naujus ratus ir paruošti savo žaislus vasaros sezonui. Bet dar tik balandžio mėnuo.
Ženevos automobilių paroda 2020
Ženevos automobilių paroda 2020 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kad balandžio laukimas neprailgtų, kovo 5–15 dienomis yra rengiama Ženevos automobilių paroda. Tik ne šį kartą. Spėju, žinote, kodėl ji buvo atšaukta. Susiklostė pasaulyje tokia situacija, jog ne tik namie visi turi būti, bet ir dauguma renginių buvo atšaukta vardan mūsų saugumo. Taip pat įvyko su Ženeva.

Visgi automobiliai turi būti pristatyti, o pasaulis turi juos pamatyti. Tad 2020 metų paroda persikelia į internetą. Niekas to nenorėjo, bet yra kaip yra. Šiandien ir per ateinančias keletą dienų sužinosit, kas įdomaus buvo pristatyta Ženevoje, ko vertės laukti netolimoje ateityje.

Tokiose parodose, kaip Ženevos, būna pristatoma ir be galo daug erdvėlaivių. Bet visi žinom ir tai, jog tai nėra realios transporto priemonės. Mūsų jie nežavi, mus labiau žavi tikri automobiliai, kuriuos šiais ar kitais metais jau pamatysim gatvėse. Pirmas postas ir bus dedikuotas jiems.

Kas pristatyta?

DOW mėgsta hečbekus, net labai, o Ženevoje hečbekų pristatyta buvo nemažai, pirmas jų – „Audi A3“ (Vokietija).

Visi puikiai ją pažįstat. Praeitas modelis buvo gaminamas nuo 2012 metų. Interjeras dar dabar žavi minimalizmu ir aukšta kokybe. Problema buvo nauja „Mercedes“ A klasė, kuri atrodė, lyg erdvėlaivis, palyginti su „Audi“.

Nauja „Audi A3“ atrodo puikiai.

Nauja „Audi A3“ atrodo puikiai. Daug aštresnė, kampuotesnė, negu anksčiau. Interjeras, kaip ir išorė, labai kampuota, bet moderni. Salone galima rasti 10.3 colių multimediją tiesiai iš naujos „Audi A6“. Vairas beveik kaip „Lamborghini Urus“. Iš tikrųjų daug kas primena „Urus“. Mums patinka.

Taip pat naujoji „Audi“ bus turbūt prabangiausias ir moderniausias hečbekas rinkoje. Kokie varikliai bus galimi? VW grupės standartiniai – 1.5 benzinas, 2 litrų dyzelis ir 1 litro 3 cilindrų. Nieko naujo, bet ateityje bus galima gauti ir hibridų. Vasarą naujoji „Audi A3“ turėtų pasirodyti ir Lietuvoje.

Jei jau kalbam apie VW grupę, tai tęskim toliau. Buvo pristatyti 3 rimti golfai – GTD, GTI ir GTE.

GTD – 2 litrų dyzelis, 197 arkliai. Sukimo momentas – 400 nm (sukimo momentas paprastais žodžiais – kuo didesnis skaičius, tuo labiau trauka jausis automobilyje, kuo daugiau arklių, tuo ilgiau tą trauką jausit).

GTI – 2 litrų benzinas, 241 arkliai. Sukimo momentas – 350 nm.

GTE – 1.4 Litro benzinas + elektrinis motoras = 241 arkliai ir 400 nm sukimo momentas. (60 kilometrų bus galima važiuoti „ant elektros“.) Paprastą 8 golfą gatvėse pamatysit netrukus, o šios trijulės teks palaukti iki metų galo.

A3 bus prabangiausia, golfas viduriukas, o „Leon“ bus pigiausias ir sportiškiausias.

Dar viena naujiena: kartu su golfu ir A3, „Seat“ pristato naująjį „Leon“. Visi jie pagaminti ant tos pačios platformos, varikliai tie patys, tik dizainas kitoks. A3 bus prabangiausia, golfas viduriukas, o „Leon“ bus pigiausias ir sportiškiausias. Dizainas primins „Seat Tarraco“. Kada tikėtis jų gatvėse? Vasarą.

Na ir paskutinis, praktiškiausias VW klubo narys – „Škoda Octavia“. Ženevoje buvo pristatyta agresyvioji „Octavia vRS“ su „Golf GTI“ varikliu. Paprastos „Octavia“ kainos turėtų būti panašios, kaip „Seat Leon“. O vRS bus pigesnė ir praktiškesnė golfo versija. Kada tikėtis pamatyti naują vRS gatvėse? Vasarą.

Gana vokiečių, keliamės pas Pietų Korėjos gamintoją – „Hyundai“. Jie pristatė vieną mažiausių ir populiariausių jų modelių – I20. Agresyvus ir modernus dizainas, o brangiausioje konfigūracijoje jūsų lauks du 10 colių ekranai. Tai tampa standartas tokiems mažiems automobiliams. Kas bus I20 konkurentai? „Renault Clio“, „Peugeot 208“, „Seat Ibiza“ ir kiti. Šis korėjietis į Lietuvą turėtų atvykti į Lietuvą rudens pradžioje.

Kartu su I20 buvo atnaujintas ir I30. „Hyundai“ turėjo jį atnaujinti, nes konkurentai, tokie kaip „Golf“ ir „Leon“, ką tik atsinaujino. I30 gauna naują multimediją ir dar įvairių dizaino patobulinimų. Kada pamatysim atnaujintą I30 Vilniaus gatvėse? Vasarą.

O dabar į Japoniją. „Honda“ pristatė naująjį „Jazz“. Tai dar vienas mažas, bet talpus šeimos automobilis. Kainos bus panašios, kaip „Hyundai I20“, „VW Polo“ ir kitų. Faktas, jog „Honda“ bus praktiškiausia visam mažųjų hečbekų segmente. „Jazz“ galite užsisakyti jau dabar.

Panašu, kad „Toyota“ nusprendė sugrįžti į sportinių transporto priemonių klubą su nauja „Supra“. Bet to buvo negana, tad „Toyota“ nusprendė pristatyti tikrą bombą – „Yaris GR“. Šiek tiek faktų: 4 varomi, 257 arkliai ir 6 pavarų mechaninė pavarų dėžė. Sveria 1280 kg ir įsibėgėja iki šimto per 5.5 sekundės. Panašu, kad „Toyota“ sukūrė karščiausią metų hečbeką. Laukiam labai!

„Toyota“ sukūrė karščiausią metų hečbeką.

Na, laikas sugrįžti vėl į Europą ir paminėti mažuosius elektrinius draugus. Pirmasis jų tai atnaujintas „Renault Twingo Z.E.“ su 22 kWh ličio jonų baterija. Realus nuvažiuojamas atstumas – apie 180 km.

Kita naujiena yra iš Italijos, ji kiek svarbesnė. „Fiat“ pristatė visiškai naują, elektrinį 500E. Visiškai naujas dizainas, modernus ir minimalistinis interjeras maloniai nustebino. 42 kwh baterija, nuo 0 iki šimto įsibėgės per 9 sekundes ir nuvažiuos 320 km pagal WLTP standartus – įspūdinga, kaip tokiam mažam miesto automobiliui! „Launch Edition“ modelio kaina – 37 500 Eur.

Tai tiek šiandien naujienų iš Ženevos automobilių parodos, kitą savaitę pristatysim dar daug įdomybių, apie kurias galbūt dar nežinojot. Iki!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius