Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 20

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May – stipri ir stilinga

Nors geležine ledi paprastai vadinama pirmoji Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Margaret Thatcher, ši etiketė vis dažniau klijuojama ir naujajai premjerei Theresai May. Atrodo, Jungtinę Karalystę lemta valdyti stiprioms ir stilingoms moterims.
Theresa May neslepia savo susižavėjimo dailiais bateliais
Theresa May neslepia savo susižavėjimo dailiais bateliais / Vida Press nuotr.

Liepos 13-ąją atsakingas Jungtinės Karalystės ministrės pirmininkės pareigas pradėjo eiti Theresa May. Ji yra antroji moteris, kuri užima šią poziciją Didžiosios Britanijos istorijoje po Margaret Thatcher, ir, nors visuomenėje dvi damos dažnai gretinamos, 59-erių valdančiosios Konservatorių partijos lyderė kratosi savo pirmtakės – politikos dievaitės šešėlio.

Karjera ir bateliai

Palikuonių Theresa ir jos vyras Philipas Johnas May taip ir nesusilaukė, jiedu turi vienas kitą, drauge gyvena jau daugiau kaip 35-erius metus. Vyras žmoną stipriai palaiko, jis šalia politikės džiugiai šypsodamas stovėjo, kai moteris sakė savo pirmąją kalbą kaip ministrė pirmininkė.

Britų spauda jau spėjo Philipą May palyginti su Denisu Thatcheriu, teigdami, kad premjerės vyras prisiims tylaus ir viešumos vengiančio pirmojo šalies pono vaidmenį, tačiau išliks svarbus Theresos patarėjas namuose.

Vis dėlto susirinkusieji ir televizijos transliaciją akylai stebėjusieji su pagarba įvertino ne tik darnius viešai demonstruojamus sutuoktinių santykius. Daugelio mados gerbėjų žvilgsnis nejučia krypo į premjerės dailų ryškiai geltonomis detalėmis puoštą paltuką ir, žinoma, leopardo kailio raštais margintus batelius.

Vida Press nuotr./Theresa May
Vida Press nuotr./Theresa May

Savo aistros avalynei moteris neslepia, priešingai, ji didžiuojasi savo moteriškomis silpnybėmis. Vis sulaukianti komentarų dėl išskirtinio stiliaus politikė kritikams yra atšovusi: „Man patinka drabužiai ir batai. Galima daryti karjerą ir mėgti drabužius.“

Ne paslaptis, kad ministrė pirmininkė privalo laikytis griežto aprangos kodo, tačiau akį traukiantis apavas tarsi rodo, kad T. May turi ką pasakyti. Išskirtinė politikės aukštakulnių kolekcija dažnai sulaukia dėmesio, nes moteris visada renkasi neįprastus, provokuojamus spalvų derinius, neretai avalynę puošia leopardo kailio raštai ar net lakuota oda.

Kalbėdama su leidinio „Daily Telegraph“ žurnalistais, Konservatorių partijos lyderė prisipažino, kad drabužiais ji išreiškia save.

„Visuomet sakau, kad moterys turi būti savimi. Nemanykite, kad privalote atitikti stereotipą, ir jeigu jūsų asmenybė spinduliuoja per jūsų drabužius ar batus, pabrėžkite juos“, – patirtimi dalijasi ryškioji T. May.

O jos stilius aiškiai rodo, kad ši moteris tikrai nebus dar viena pilka ir senamadiška konservatorė, kurios sprendimai prapuls parlamentarų vyrų minioje.

Ministrė pirmininkė prisipažįsta, kad kartais bateliai netgi padeda pradėti pokalbį ir papasakojo istoriją, kuri paglostytų savimeilę turbūt kiekvienai damai.

„Neseniai pamačiau merginą, avinčią gražius batus, ir jai tai pasakiau. Moteris man atsakė, kad mano batai buvo priežastis, kodėl ji pradėjo dalyvauti politikoje“, – šypsosi dailiems batams neabejinga premjerė...

Plačiau apie Didžiosios Britanijos premjerę Theresą May skaitykite 33-ajame „Ji + 7 dienos“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji + 7 dienos“ (33 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji + 7 dienos“ (33 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius