Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 23

Dinozaurai, atvedę mus į apverstą pasaulį

Būdama mama labai vertinu laiką su šeima. Taip, kartais tikrai galima išeiti iš proto, tačiau kiekvieną vakarą jaučiuosi dėkinga už man suteiktas spygaujančias, besipešančias ir krykštaujančias dvi laimes. Jeigu atvirai, nuolat mąstau, kaip nudžiuginti vaikus, tačiau žinau, kad vasarą tas galvos skausmas šiek tiek atlėgsta, nes mūsų šeima turi savo tradicijas. Pati svarbiausia: bent kartą per vasarą pasidžiaugti pajūriu ir vaikų rojumi – dinozaurų parku. Aplankyti šias vietas mums labai patogu, nes vaikai labiausiai mėgsta „Dino parką“ Radailiuose, kuris yra visai prie Klaipėdos, tad ir pajūris būna pasiekiamas ranka.
„Dino parkas“ Radailiuose
„Dino parkas“ Radailiuose / Partnerio nuotr.

Bet šįkart ne apie dinozaurus. Šiais metais buvo daug netikrumo ir dvejonių – turėsime galimybę pramogoms ar ne. Labai nenorėjau liūdinti vaikų, tad laukiau, kol pandeminė situacija šalyje pagerės ir sulauksime puikių naujienų. Negaliu apsakyti jausmo sužinojusi, kad šią vasarą neteks laužyti tradicijų! Negana to, prieš važiuojant šiek tiek daugiau pasidomėjau Radailių kompleksu ir supratau, kad šioje vietoje slypi kur kas daugiau nei priešistoriniai gyvūnai. Ypač puikiai nuteikė žinia apie atsinaujinusį Apverstą namą, kuriame, pasak pateiktos informacijos, atsivėrė nematytos gelmės ir iš jų išniro įspūdingos trimatės būtybės. Netrukau suprasti, kad šiek tiek kvaištelėjęs namas su savo iš žemės išnirusiais gyvūnais puikiai užbaigs mūsų viešnagę.

Partnerio nuotr./„Dino parkas“ Radailiuose
Partnerio nuotr./„Dino parkas“ Radailiuose

Vaikams neišdaviau savo planų, tad po apsilankymo pas dinozaurus jie labai nustebo, kai parodžiau į šalia parko stovintį ir už tvoros besislepiantį dviaukštį Apverstą namą. Į žemę susmigęs stogas ir dangų rėžiantys namo pamatai iškart pažadino jų smalsumą. Galiu pasakyti tiek, jog į patį objektą dar kurį laiką neįėjome, nes vaikus be galo sudomino pats kiemas, kuriame lyg sarginis šuo stovėjo milžiniškas dinozauras, dydžio iliuziją sudarė gigantiškas stalas su kėdėmis, o sūpynės bei kiti žaidimai taip pat buvo neaplenkti. Smagiausia akimirka turbūt buvo aiškinimas vaikams, kas yra medinė būdelė Apversto namo kieme (tikrų tikriausias lauko tualetas!), ir jų reakcija atidarius jos duris (čia tebūnie palikime paslapties!). Kai galiausiai įžengėme į namą, apėmė keistas jausmas, kad įsiveržėme į kitų žmonių apverstą asmeninę erdvę. Prieškambaris, močiutės bei vaikų kambariai, miegamasis, tualetas, virtuvė, sandėliukas – viskas kaip tikruose namuose, kur net mėtosi šlepetės ir neskalbtos kojinės, tik daiktai paslaptingomis aplinkybėmis atsidūrę ant lubų. Žinoma, man iškart teko įdarbinti telefono kamerą ir maloniai nustebti supratus, kokie kūrybingi yra mano vaikai, nes įamžinau tokių kadrų, kad būtinai teks juos išsaugoti ateities kartoms! Jie vaidino išsigandusius prie įspūdingos trimatės priešistorinės gyvatės, bandė išlaikyti pusiausvyrą ant prasivėrusių žemės gelmių ir garmėjo į praraja virtusį viesulą. Turiu pripažinti, kad tie 3D piešiniai apsilankymui pridėjo papildomų įspūdžių ir vertė spėlioti, kas nutiko Apverstam namui, kad jame pasirodė iš gelmių išnirę paslaptingi padarai. Galiausiai mano telefono atmintis buvo visiškai perpildyta, tačiau kiekviena nuotrauka neabejotinai buvo to verta.

Kai galiausiai ištrūkome iš to beprotiško namo, vienbalsiais nusprendėme, kad šiais metais mūsų apsilankymas Radailiuose buvo geriausias iš visų kartų. Vaikai iškart pareiškė, kad jau laukia kitos vasaros, o aš slapta pasidžiaugiau žinodama, kad mūsų šeimos tradicijos dar gyvuos. Turbūt esu iš tų mamų, kurios deda visas pastangas, kad kurtų bendrus prisiminimus ir iš tikrųjų esu laiminga, kad turime vietą, kurioje kaskart atrandame kažką naujo ir įsimintino.

Daugiau: www.dino.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius