Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 13

Dizaineris A.Pogrebnojus kviečia vaikus kurti autorinius UNICEF marškinėlius su Vyčiu

25-ius veiklos metus Lietuvoje skaičiuojantis UNICEF kviečia visus Lietuvos vaikus piešti Lietuvos valstybės simbolį Vytį ir taip prisidėti kuriant šį pavasarį penkiuose šalies miestuose vyksiančio jubiliejinio UNICEF vaikų bėgimo „Už kiekvieną vaiką“ marškinėlius. Šios iniciatyvos kuratorius dizaineris Aleksandras Pogrebnojus su komisija laimėtoją paskelbs gegužės pradžioje.
Jubiliejų švenčianti „Unicef Lietuva“ vaikų bėgimu sujungs net 5 miestus
Jubiliejų švenčianti „Unicef Lietuva“ vaikų bėgimu sujungs net 5 miestus / „Unicef Lietuva“ nuotr.

„Kviečiame visus vaikus imti į rankas baltą popieriaus lapą, pieštukus, dažus, kreideles ir sukurti savo Vytį, kuris iliustruotų Lietuvos – drąsios šalies, kuriančios ne tik savo, bet ir Europos bei pasaulio – ateitį“, – kviečia Lietuvos dizaineris Aleksandras Pagrebnojus, kuriam ir kilo ši genialiai paprasta idėja, jog būtent vaikų sukurtas Vytis turi papuošti vaikų labui dirbančios organizacijos iniciatyvą.

Darbus vertins ir nugalėtoją išrinks komisija: Arvydas Každailis, dailininkas, grafikas, žymus herbų kūrėjas, sukūręs daugiau nei 40 Lietuvos miestų ir miestelių herbų, vėliavų ir spaudų projektų, Aleksandras Pagrebnojus, dizaineris, sukūręs gausybę įvairių marškinėlių nuo biatlono rinktinės Pjončango olimpinėse žaidynėse iki Vatikano futbolo komandos ir UNICEF atstovai.

„Unicef Lietuva“ nuotr./Jubiliejų švenčianti „Unicef Lietuva“ vaikų bėgimu sujungs net 5 miestus
„Unicef Lietuva“ nuotr./Jubiliejų švenčianti „Unicef Lietuva“ vaikų bėgimu sujungs net 5 miestus

„Siekiame į UNICEF vaikų bėgimą, skirtą išgelbėti Mozambiko vaikus, pritraukti daugiau nei 10 000 mažųjų bėgikų. Tai reikšmingas žingsnis mūsų visų kelyje ugdant šiandienos herojų – aktyvų XXI amžiaus Lietuvos kūrėją, suvokiantį, kad nuo jo kasdienių pastangų priklauso ne tik dabartis, bet ir būsimi Lietuvos valstybės ir tautos istorijos įvykiai, – sako UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė – Staniulėnė. – Šiems metams pažymėti ypač tinka Vytis – raitelis, kurio pasirodymas lemia pergalę. Šiandien jis kaip niekad svarbus mūsų gyvenime. Juk pergalė tai visų pirma savęs nugalėjimas, sėkmė grumiantis su skurdu, ligomis ir kitomis negandomis, o būtent to ir siekia mūsų bėgimas.“

UNICEF autorinių marškinėlių konkurse kviečiami dalyvauti visi vaikai iki 14 metų. Vytis turi būti piešiamas ant A4 balto popieriaus lapo viena pasirinkta spalva. Galimos įvairios piešimo priemonės – akvarelė, guašas, kreidelės, kt. Nupiešti darbai, nurodant vaiko vardą, pavardę, amžių, kontaktinį telefoną, iki balandžio 23 d. laukiami el. paštu unicef@unicef.lt. Būtina saugoti originalus. Laimėtojas bus paskelbtas čia iki gegužės 2 d.

Apie UNICEF vaikų bėgimą

UNICEF vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“ – linksmas 500 – 1 km bėgimas 2-14 metų vaikams, skirtas padėti nuo bado ir mirtinų ligų kenčiantiems Mozambiko vaikams. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus.

Už kiekvieną paaukotą 5 eurų „Svarbus kiekvienas vaikas“ mokestį – paramą vaikams yra perkama speciali baltymais prisotinta riešutų pasta, kurios užtenka penkioms dienoms pamaitinti dėl prastos mitybos išsekusį vaiką Mozambike.

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir UNICEF Lietuva 25-mečiui skirtas UNICEF vaikų bėgimas šį pavasarį vyks 5 Lietuvos miestuose – gegužės 18 d. Kaune, gegužės 27 d. Kretingoje, birželio 2 d. Klaipėdoje, birželio 8 d. Druskininkuose, birželio 15 d. Vilniuje.

„Unicef Lietuva“ nuotr./Jubiliejų švenčianti „Unicef Lietuva“ vaikų bėgimu sujungs net 5 miestus
„Unicef Lietuva“ nuotr./Jubiliejų švenčianti „Unicef Lietuva“ vaikų bėgimu sujungs net 5 miestus

Per šešerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtuose UNICEF vaikų bėgimuose dalyvavo daugiau kaip 10,3 tūkstančiai mažųjų bėgikų, padariusių per 7,7 mln. žingsnių. Vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 56 632 eurai, kurie išgelbėjo 7 079 dėl prastos mitybos išsekusius vaikus Mozambike ir Malavyje bei padėjo paskiepyti nuo tymų 10 000 Nepalo vaikų. UNICEF vaikų bėgimas – tai didžiausias ir prasmingiausias vaikų bėgimas Lietuvoje. Tai linksma, tai paprasta ir tai keičia gyvenimus.

Projekto rėmėjai – „Lietuvos energija“, Kauno, Klaipėdos, Kretingos ir Druskininkų miestų savivaldybės.

Kviečiame registruotis ir išgelbėti vaiko gyvenimą Mozambike. Registracija – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius