Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 12

Dovanos pagal zodiaką? Kodėl gi ne!

Nesvarbu, ar tikite horoskopais, ar ne, ir net ne taip svarbu, ar juos skaitote. Šį siūlome perskaityti, nes artimiesiems ir pačios žinote, ką dovanoti, tačiau dėl kiek tolimesnių mintys kartais pakrinka. Grąžinkite joms manierą priimti sisteminius sprendimus. Juk horoskopas – šiaip ar taip – sistema. O ir žaidimo elementas Kalėdų karštinės metu tik į naudą.
Dovana
Dovana / Vida Press nuotr.

Avinas (3 21 – 4 20) 

Pasitikintis savimi ir energingas ženklas. Nenuostabu, kad jo atstovai ir atstovės trokšta nuotykių ir mėgsta iššūkius. Jie – gyvo, žaismingo būdo, supranta humorą ir puikiai skaito užuominas bei vertina tokias pat dovanas. Todėl sukite į šalį nuo praktinių daiktų – avinukai ir avytės apsidžiaugs gavę kažką, kas padės jiems įgyti naujų įgūdžių ar tiesiog pasilinksminti ir gerai praleisti laiką.

Gal tiks? Įdomios garso kolonėlės, prabangūs, galbūt kelioniniai šachmatai. 

Vida Press nuotr./Šachmatai
Vida Press nuotr.

Jautis (4 21 – 5 20)

Šis toks žemiškas ženklas mėgsta ir vertina prabangą. Ryžtingi, stiprūs ir patikimi šio ženklo atstovai ar atstovės nepripažįsta dėmesio dovanėlių – atrodo, jie iš tolo užuodžia kavos skonio kavos gėrimą ir poliesterio šilką. Komfortas ir malonumas – štai kuo verta vadovautis renkant jiems Kalėdų dovaną. Ir geriau šilkinė mažytė skarelė, nei sintetinis šalikas – patikėkite, jie tai įvertins! 

Gal tiks? Kašmyro pledas ar chalatas, geros belaidės ausinės, reto šokolado dėžutė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Šveicarijos šokolado fabrikas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Saldumynai

Dvyniai (5 21 – 6 20)

Linksmiems, gyviems ir veikliems dvyniams lengva įtikti su dovanomis: štai kam svarbiau dėmesys, nei tai, kas įdėta į maišelį. Bet tai nereiškia, kad jūsų dvyniai nusipelnė to, kas atliko nuo kitų: šio ženklo atstovai iš prigimties mėgsta bendrauti, yra amžinai jauni (bent jau dvasia) ir dievina keliones bei neįprastus daiktus. 

Gal tiks? Geros kelioninės kosmetikos rinkinys, egzotiškas ar dizainerio kurtas interjero akcentas. 

Gamintojų nuotr./Skandinaviško stiliaus interjero detalė
Gamintojų nuotr./Skandinaviško stiliaus interjero detalės

Vėžys (6 21 – 7 22)

Kaip dera tikram vandens ženklui, yra valdomas mėnulio, todėl jį beprotiškai traukia sidabras. Dar vėžiai vertina namų jaukumą – taigi jau turite dvi idėjas, ko dairytis parduotuvėje. Nepamirškite užrašyti atviruko – to, senovinio, popierinio (paieškokite antikvariate ar rankdarbių mugėje) – vėžys, jautrus, širdingas ir nuoširdus, įvertins tokį gestą kaip retas kitas. 

Gal tiks? Firminė aromatinė žvakė, sidabrinė gertuvė ar įrankių rinkinys.

„Zara Home“/Žvakė
„Zara Home“ nuotr.

Liūtas (7 23 – 8 22)

Kilniaširdžiai, patikimi ir pasitikintys savimi šio ženklo atstovai dievina būti dėmesio centre – norite ar nenorite, dovaną teks įteikti efektingai. Todėl dar namuose pasukite galvą, kaip ją supakuosite. Liūtai vertina ryškius daiktus, antikvariatą, sunkiai gaunamus daiktus, turinčius istoriją – tokia dovana patenkins tuštybę, kurios jiems, tiesą sakant, netrūksta, kad ir kokia miela ji būtų. 

Gal tiks? Tikras persiškas kilimas, septynžvakė žvakidė (menora), kas nors iš krištolo ar porceliano. 

Lietuvos dailės muziejaus nuotr./Lekštė Haute Couture. 2008
Lietuvos dailės muziejaus nuotr./Lėkštė

Mergelė (8 23 – 9 22)

Skrupulinga ir organizuota mergelė moka įvertinti ir prabangą, ir pasidžiaugti praktiška dovana. Bet ji irgi turi būti ypatinga: galbūt – ilgai ieškota, galbūt – užsakyta internetu, nes „visoje Lietuvoje“ tokios nebuvo. Mergelės dievina meną, todėl dovanų galite paieškoti interjero butikuose, kanceliarinėse prekėse ar kūrybos reikmenų parduotuvėse: geras skonis būdingas šiam ženklui. 

Gal tiks? Meno kūrinys, interjero ar eksterjero elementas, piešimo ar spalvojimo albumas. 

Miglės Kosinskaitės paveikslas interjere
Miglės Kosinskaitės paveikslas interjere

Svarstyklės (9 23 – 10 22)

Kaip ir jų globėja Venera, svarstyklės – estetės, harmoningos asmenybės, šiek tiek idealistės ir ne visada lengvai sukalbamos. Neduok Dieve, ant jūsų dovanos bus užrašyta kaina su nuolaida – žinoma, mandagios svarstyklės nieko nesakys, tačiau nepamirš jūsų sveikinimo visą gyvenimą. Ir ne iš gerosios pusės! 

Gal tiks? Retas muzikos albumas, dizainerių bižuterijos papuošalas (geriausia apyrankė). 

Vida Press nuotr./Apyrankė
Vida Press nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 kalėdinių dovanų, kurių neverta dovanoti

Skorpionas (10 23 – 11 22)

Šį vandens ženklą traukte traukia paslaptys ir mistika. Paieškokite ko nors toookio, kas nudžiugintų jų intuityviąją asmenybės pusę – nuo naktinės ar žvaigždžių fotografijos albumo iki Shakespeare‘o Taro kortų ar teleskopo, o gal vizito į observatoriją – kaip tik prasideda žvaigždėtos ir įspūdingos naktys. Praktišką skorpioną galėtų nudžiuginti... geras įrankių rinkinys. 

Gal tiks? Sudėtinga dėlionė, talismanas su astrologiniu simboliu

Vida Press nuotr./Dėlionė
Vida Press nuotr.

Šaulys (11 23 – 12 21)

Dar vienas ženklas, kurio atstovai visada pasirengę nuotykiams ir sėsti į lėktuvą – nors rytoj. Realioje kelionėje visada praverčia kas nors iš pakavimo elementų: įvairių dydžių įmantrios kosmetinės (pavyzdžiui, krovikliams pakuoti), nešiojami elementai, piniginės, įmautės tapatybės kortelėms. Arba tiesiog – bilietai, kurių kelionės datą galima keisti nemokamai. 

Gal tiks? Rankinė, kurią leidžiamą įsinešti į lėktuvą, papuošalų dėklas, automatinis skėtis.  

Vida Press nuotr./Kelioninė rankinė
Vida Press nuotr.

Ožiaragis (12 22 – 01 20)

Atkaklų ir labai praktišką ožiaragį nesunku nudžiuginti – ypač, praktiškomis dovanomis, ne veltui tai žemės ženklas. Jo atstovai vertina natūralias medžiagas, grubią apdailą ir tvarumą, aiškų dizainą ir nesivaiko madų – tai jų šūkis galėtų būti: rinkis prekę baltišką. Mėgsta šilumą ir namų aplinką, todėl kvietimas vakarienės, kurią padarysite pati – puikus priedas prie dovanos.

Gal tiks? Močiutės megztos nebalintos vilnos kojinės, minkštutėmis chalatas, švelnus rankšluostis.   

„Zara Home“/Vonios aksesuarai
„Zara Home“ nuotr.

Vandenis (01 21 – 02 19) 

O štai vandenių nei vilnonėmis kojinėmis, nei skandinavišku minimalizmu nenustebinsi – šis originaliai ir nenuspėjamai mąstantys ženklas vertina tokias pačias originalias ir netikėtas dovanas. Privalumas – jiems taip patinka humoristinės dovanos, taigi visokios keistų daiktų krautuvėlės – būtent ta teritorija, kur gyvena dovanos, galinčios pritikti vandeniams ir vandenėms. 

Gal tiks? Kompiuterinis žaidimas (mokama versija), bilietai į teatrą, muziejų ar net madų šou. 

Youtube/Gameon nuotr./Kompiuterinis žaidimas „Grow Home“
Youtube/Gameon nuotr./Kompiuterinis žaidimas „Grow Home“

Žuvys (02 20 – 03 20)

Jautrios ir sentimentalios žuvys būtų patenkintos gavusios itin asmenišką dovaną. O ypač tokią, kuri reikalauja įsigilinti ir leidžia bent trumpam atsiriboti nuo pabodusio aplinkinio pasaulio. Štai kas įvertins meno ar nuotraukų albumą apie vandenynus, papuošalą ar aksesuarą su akvamarinais ar ametistais, jo paties (ar jos pačios) fotografiją sidabriniuose rėmeliuose. 

Gal tiks? Monograma puošta patalynė ar chalatas, porceliano puodelis, skirtas tik jam ar jai (tai svarbu!). 

Vida Press nuotr./Šviesus miegamasis
Vida Press nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 6 universalios dovanos, kurios greičiausiai nenuvils

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius