-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 04 25

Draugą į vergovę užsienyje pardavęs lietuvis: „Už kiekvieną žmogų gaudavau 100 eurų“

Nors gyvename civilizuotais laikais, vergovė iš šių dienų pasaulio dar nedingusi. Ir ji liečia ne kokias tolimas šalis, o ir pačią Lietuvą. Aukoms, kurios buvo parduotos į užsienį, ten dirbo ir gyveno žiauriomis sąlygomis, Kaune net yra įsteigti „Tėvo namai“, padedantys po šios baisios patirties žmonėms atsigauti. Pagalbos čia kreipėsi ir jaunuolis, kuris anksčiau užsiėmė prekyba žmonėmis. Apie visa tai atvirai – laidoje „Tikri gyvenimai - tikros istorijos“.

15min laidoje kalbintas jaunuolis į vergovę Airijoje išsiuntė net savo draugą. Šiandien jis sako besigailintis tokio savo poelgio ir pasakoja, kaip atrodo žmonių išnaudojimas šiandienos pasaulyje.

„Turėjau draugą Airijoje. Tuo metu man reikėjo pinigų. O draugas pasiūlė paieškoti žmonių, kurie galėtų atvažiuoti į Airiją padirbėti. Už kiekvieną žmogų duodavo po 100 eurų. Taip įsitraukiau į tą veiklą – siunčiau žmones į darbą, apie kurį pats nieko nežinojau, nieko nemačiau“, – prisipažįsta jis.

Pasak vaikino, tik žmonėms išvykus dirbti, jis sužinojo, kokiomis sąlygomis jiems tenka ten gyventi: „Kai papasakojo, kas vyksta, ir pats buvau persigandęs. Jie 3-4 mėnesius ten dirbo vergiškomis sąlygomis.“

Aukos pasakoja, kad gyveno labai ankštomis sąlygomis – 3 kambarių kotedžo tipo name glaudėsi 9 žmonės. „Darbe irgi buvo išnaudojami – spaudžiant šalčiui iki darbovietės reikėdavo ir naktimis, ir rytais eiti 3 km, autobusai nevažiuoja. Jie ten nieko neuždirbo, net kelionei į Lietuvą neturėjo pinigų. Algos dieną, atvažiuodavo tas, kuris įdarbino žmones, susirinkdavo jų gautus čekius, išgrynindavo, pasiimdavo savo dalį pinigų, o kas likdavo palikdavo darbuotojams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius