Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 22

Dviračių sezonas atidarytas: būtini atributai saugiam važiavimui

Atšilę orai kviečia pakilti nuo kėdės ir vaikus, ir suaugusius, na, o vienas puikiausių būdų pajudėti ir praleisti laisvalaikį yra dviratis. Tačiau pirkti kelis brangius dviračius gali sau leisti tikrai ne kiekviena šeima, juo labiau, kad vaikai per kelerius metus dviratį paprasčiausiai gali išaugti.
Dviratininkai
Dviratininkai / 123RF.com nuotr.

Protingas sprendimas būtų brangius pirkinius palikti ateičiai, kai jaunuoliai jau mokės ir puikiai važinėti, ir saugoti savo transporto priemonę, o pradžiai įsigyti paprastesnę.

Įsigijus dviratį, derėtų pasirūpinti saugiu važiavimu. Tad ko reikia, kad būtų galima smagiai skrieti su vėjeliu?

Šalmas

Tai būtinas priedas, jei norite apsaugoti savo atžalą. Retas kuris užauga nenukritęs nuo dviračio, o ir suaugusiems taip pat pasitaiko tokių nemalonių pokštų. Žinoma, perkant šalmą reiktų jį matuotis, nes mūsų galvų dydžiai skiriasi. Ką daryti, jei vaikas nenori dėvėti šalmo? Galbūt įtikinti padės krentančio arbūzo testas – jį atlikęs tikrai nė vienas vaikas nenorės, kad taip nutiktų su jo galva. Be to, šalmą galima įvairiai dekoruoti ir paversti tikru meno kūriniu.

123RF.com nuotr./Dviratininkė
123RF.com nuotr./Dviratininkė

Atšvaitai

Atšvaitai privalo būti ant kiekvieno dviračio, kad važiuojantį galėtų matyti kiti eismo dalyviai. Jie turi būti ir priekyje, ir užpakalinėje dviračio dalyje. Kaip, beje, ir ant dviratininko aprangos.

Dviratininko liemenė

Ryški ir matoma liemenė su šviesą atspindinčiomis juostomis pageidautina ne tik važiuojantiems keliu. Tai viena iš svarbiausių eismo dalyvių detalių, padedančių būti matomiems ir išvengti netikėtų susidūrimų.

Lemputės

Važiuoti gali tekti ne tik šviesiu paros metu, bet ir sutemus, tad žibintas gali išgelbėti ne tik dviračių taką kertantį katiną, bet ir dviratininką. Be to, vaikams smagu, kai jų transporto priemonė žaismingai žybsi. Tiesa, žybsinčias lemputes palikite užpakalinei daliai, o priekyje esantis žibintas turėtų gerai apšviesti kelią.

Patogi sėdynė

Važiavimo dviračiu malonumas labai tiesiogiai susijęs su balnelio kokybe. Juk ar ilgai norėsite važinėti, jeigu sėdynė bus nepatogi ir važiuosite sukandęs dantis, o nulipus dar dvi dienas nesinorės net pažiūrėti į dviračio pusę.

Gertuvė

Išsiruošus pasivažinėti reiktų nepamiršti buteliuko vandens. Patogiausia, kai jis yra šalia, tad vertėtų įsigyti specialią dviratininko gertuvę, kuri tiesiog tvirtinasi prie dviračio rėmo.

Bagažinė

Važiuoti patogu tada, kai pečių neslegia sunki kuprinė ir visi reikalingi daiktai yra po ranka. Bagažinės retai kada būna dviračių komplektacijoje, tad vertėtų ją arba dviračio krepšį įsigyti atskirai ir mėgautis važiavimu.

Pompa ir atsarginė padanga

Dviračių padangos sprogstra tikrai ne kasdien, tačiau kaip būtų nemalonu, jei tai atsitiktų tada, kai krepšyje neturėsite nei atsarginės padangos, nei pompos.

Dviračio spidometras

Tai tikrai nebūtina detalė, bet argi niekada neteko girdėti šios frazės: „O žinai, kokiu aš greičiu važiavau? 100 km/per valandą!” Tad kad galėtumėte patikrinti...

Signalas

Dviratininkas turi būti ne tik matomas, bet ir girdimas, nes mūsų kultūroje dar įprasta matyti dviračių takais vaikštančius pėsčiuosius. Tokiu atveju labai gelbsti skambutis. Na, o vaikams ypač patinka, jei jis yra linksmas ir garsus. Pypyyyyyyyp!

Gera nuotaika

Jos tikrai nerasite jokioje parduotuvėje, tad turėsite susikurti patys. Juk linksmas dviratininkas yra kur kas geriau už piktą dviratininką. Tiesa?

123RF.com nuotr./Dviratininkė
123RF.com nuotr./Dviratininkė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius