Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 19

„Džimba“ – muzikos ir šokio studija, kurioje vaikai jaučiasi kaip namuose

„Ankstyva pažintis su muzika ir šokiu ugdo vaikų kūrybiškumą bei įvairiapusiškumą“, – yra įsitikinę Ogmios mieste įsikūrusios vaikų muzikos ir šokio studijos „Džimba“ vadovai Agnė Kmieliauskaitė-Borisevičienė ir Andrius Borisevičius, prieš 17 metų atvėrę jos duris ir pakvietę vaikus čia jaustis kaip savo namuose. Apie tai, ko čia mokosi mažieji artistai, bei kokie jie palieka studiją įžengdami į suaugusiųjų gyvenimą, kalbamės su Agne ir Andriumi.
„Džimba“ – muzikos ir šokio studija, kurioje vaikai jaučiasi kaip namuose
„Džimba“ – muzikos ir šokio studija, kurioje vaikai jaučiasi kaip namuose / Partnerio nuotr.
Temos: 3 Vaikai Šokiai Muzika

Ankstyvasis meninis ugdymas yra svarbus kiekvienam vaikui

Anot pašnekovų, įkurti studiją „Džimba“ juos paskatino noras apjungti jų abiejų darbinę veiklą ir imtis širdžiai mielos idėjos. „Tuo metu su Agne jau buvome baigę mokslus Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Ji jau kurį laiką dirbo įvairiose ugdymo įstaigose, o aš muzikos įrašų studijoje kūriau dainas. Ilgainiui žmona pasiūlė sujungti mūsų jėgas ir gebėjimus tam, kad sukurtume savo kūrybinę erdvę vaikams. Mūsų idėja buvo po vienu stogu įkurti vaikų muzikos ir garso įrašų studiją. Labai džiaugiamės, kad šis ugdymo modelis sėkmingai gyvuoja jau 17 metų. Taip pat, labai norėjome, kad „Džimbos“ auklėtiniai dainuotų būtent mūsų sukurtas, aranžuotas dainas. Šis principas gyvuoja iki šiol“, – pasakoja A.Borisevičienė ir priduria, jog pagrindine savo užduotimi ji laiko kūrybinės laisvės ir džiaugsmo suteikimą vaikams.

Partnerio nuotr./„Džimba“ vadovai Agnė Kmieliauskaitė-Borisevičienė ir Andrius Borisevičius
Partnerio nuotr./„Džimba“ vadovai Agnė Kmieliauskaitė-Borisevičienė ir Andrius Borisevičius

Pasak Agnės, ankstyva vaiko pažintis su muzika ir šokiu lavina ne tik kūrybinius jo gebėjimus ar artistiškumą, tačiau ir kitas be galo svarbias asmenines savybes. „Per muziką žmogus patiria begalę nuostabių emocijų. Mes labai džiaugiamės, kad visi mūsų vaikai dalyvauja koncertuose, jie tampa drąsesni, artistiškesni, plastiškesni ir laisvesni. Didelį dėmesį skiriame sceninei kultūrai. Nuo mažens ugdome pagarbą scenai, pagarbą muzikai, kartu ugdydami tokias savybes kaip dėmesingumas, susikaupimas ir ištvermė“, – pasakoja „Džimbos“ vadovė.

Auklėtinių muzika neapleidžia ir palikus studiją

Pašnekovų teigimu, jaunųjų muzikantų ugdymas „Džimboje“ paremtas įvairiomis muzikinio ugdymo sistemomis, kurios taikomos individualiai kiekvienai auklėtinių amžiaus grupei. „Per savo gyvavimo laikotarpį mes jau esame sukūrę savo sistemą, kuri yra paremta mūsų sukurtomis dainomis, muzikiniais ir lavinamaisiais žaidimais. Labai daug dėmesio skiriame judesiui, kuris daro įtaką muzikinės klausos lavinimui, todėl „Džimboje“ vyksta ir šokio užsiėmimai. Juos veda savo srities profesionalai, nuostabūs pedagogai“, – tikina specialistai.

Partnerio nuotr./„Džimba“ – muzikos ir šokio studija, kurioje vaikai jaučiasi kaip namuose
Partnerio nuotr./„Džimba“ – muzikos ir šokio studija, kurioje vaikai jaučiasi kaip namuose

Studijos įkūrėjai džiaugiasi, jog „Džimboje“ besimokantys 3,5 – 10 metų vaikai turi galimybę dalyvauti įvairiuose televizijos projektuose drauge su scenos žvaigždėmis, filmų bei reklamų filmavimuose ir jų įgarsinimo procese. „Ta patirtis, kurią įgauna vaikai, yra labai vertinga, nors ir negalėčiau pasakyti, kad didelė dalis mūsų auklėtinių pasirenka muziko kelią. Svarbiausia tai, kad jų gyvenimus ir toliau kiekviename žingsnyje lydi muzika“, – tikina A.Borisevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius