-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 08 24

Feisbuko grupė „Geriausi tualetai Lietuvoje“ tapo interneto fenomenu: ar jau esate jos narys?

Kai žmonės sako, kad internete yra visko, jie nemeluoja. Štai 2017 metais įkurta grupė „Geriausi tualetai Lietuvoje“ jau pritraukė beveik 3 tūkst. interneto vartotojų, kurie kasdien skelbia savo „mėgstamiausio“ Lietuvos tualeto kambario nuotrauką.
Nuotraukos iš grupės
Nuotraukos iš grupės

Pasirodo, šios grupės iniciatorė – vilnietė Evelina Stundžienė, kuri su URBAN˙/ skaitytojais dalinasi grupės įkūrimo istorija.

Prieš keletą metų įkūrė su draugėmis

Ėjimas į tualetą yra toks primityvus dalykas, tad pernelyg gilios istorijos čia nėra, sakė grupės įkūrėja. Pasak E.Stundžienės, šią grupę kaip juokelį prieš keletų metų ji sukūrė kartu su pora draugių. Ji pasakojo apie vis pasikartojančias situacijas, kai su draugėmis išeidavo į barą: „Būni bare, nueini į tūliką, o grįžęs komentuoji – šitas buvo vau, o anas – tai tragedija.“

„Supratome, kad tualetų reitingavimas tarp draugų it‘s a thing. Tada pagalvojau, galbūt ir kiti turi ką patarti šiuo klausimu?“, – juokavo E.Stundžienė.

Jungiasi daug žmonių

Į klausimą, kodėl žmonės jungiasi prie grupės ir aktyviai joje dalyvauja, E.Stundžienė atsako paprastai: „Greičiausiai taip, nes visi eina į tualetą kiekvieną dieną.“

Mes norime turėti gerą patirtį visur – tiek restorane, tiek tualeto kambaryje.

Vis dėlto dažnai grupėje skelbiama santechnika – kritinės būklės. E.Stundžienė mano, kad taip grupės nariai tas vietas norėtų sugėdinti ir priversti jas pasitaisyti. „Mes norime turėti gerą patirtį visur – tiek restorane, tiek tualeto kambaryje“, – juokiasi.

Ar galima skelbti viską?

Tarp ganėtinai šokiruojančių tualetų vaizdų galima pamatyti, jog kai kurie pranešimai – užblokuoti. URBAN˙/ domėjosi, ar E.Stundžienė atlieka tam tikrą turinio atranką?

Pradinė grupės idėja buvo viešųjų tualetų Lietuvoje reitingavimas.

„Šlykščiai nuskambės, bet dažniausiai raportuojamas turinys, jeigu kažkas įdeda nuotrauką su fekalijomis. Vis dėlto aš visų neperžiūriu, tačiau raportuojamus – trinu. Trinu ir neoriginalų turinį, išskyrus atvejus, jeigu tokio pobūdžio įrašas labai patiko žmonėms“, – sakė ji.

Puslapio įkūrėja pabrėžia, kad pradinė grupės idėja buvo viešųjų tualetų Lietuvoje reitingavimas. Visgi E.Stundžienės nuomone, Lietuvoje viešieji tualetai „visai neblogi“.

„Nuo "Senukų" iki barų, mano akimis, situacija yra dažniau gera nei bloga. Taip pat negaliu atsiminti, kada paskutinį kartą susidūriau su bloga patirtimi. Žinoma, nesakau, kad viskas – idealu.“

Amžinasis klausimas – kas gali taip elgtis?

Ko gero, XXI a. studentas, bent kelias dienas gyvenęs bendrabutyje, arba šiaip viešuoju WC pasinaudojęs asmuo yra savęs paklausę – kas per žmogus po savęs palieka tokią netvarką? Ir ar jis naktimis miega ramiai?

„Tokius žmones reikia deginti ant laužo, hehe“, – juokavo E.Stundžienė.

Tai kuris tualetas – geriausias Lietuvoje?

„Aš nenoriu reklamuoti tos vietos, tačiau viena erdvė buvo tendencingai minėta daug kartų. Šį tualeto kambarį pati esu reitingavusi bene aukščiausiai. Tai „Love Bar“ tualetas“, – sakė ji.

Blogiausias tualetas yra tas, kurio įstaigoje išvis nėra.

Pašnekovės nuomone, jis labai švarus, tačiau jį, kaip juokauja E.Stundžienė, kartais sudėtinga rasti. „Visi jį mėgsta, aš jį mėgstu, jis – erdvus ir malonus įvairioms patirtims“, – priduria.

Jai taip pat patinka „Spiritus“ bei „Nomads“ tualetai. „Tikrai gerų jų yra nemažai, tik sunku visus atgaminti dabar. O blogiausias tualetas yra tas, kurio įstaigoje išvis nėra“, – sakė ji.

Yra sukūrusi ir daugiau grupių

E.Stundžienė internetuose garsėja ne tik kaip „Geriausi tualetai Lietuvoje“ grupės autorė. „Šaltibarščiai“, „Silkė“, „Marinuotų ir raugintų daržovių sekta“, „Karantino kuchnia“, „Bulvės“, „Pomidorų ir daržovių sulčių sekta“, „Salotos ar mišrainė“, „Pomidorai su grietine“ – taip pat yra jos iniciatyvos.

„Iš visko, ką aš mėgstu, padarau grupę“, – juokavo pašnekovė.

Ji neslėpė, kad žmonės ją atpažįsta kaip „pakvaišusių grupių įkūrėją“: „Taip, kartais pasitaiko ir visais atvejais sulaukiu malonių komentarų. Dar neretai pagal šunį atpažįsta.“

Visas šias grupes vienija satyriškumas, žmonės nebijo reikštis bei skelbti nebūtinai gražias nuotraukas. E.Stundžienės nuomone, „paprastume ir visas grožis“:

„Aš koncentruojuosi ties konkrečiais dalykais. Pavyzdžiui, žmonės, atėję į grupę „Pomidorai su grietine“ ir mėgstantys šį patiekalą, grupėje gaus tik juos dominančią informaciją, t. y. pomidorus su grietine, į kuriuos kartais gali įkristi ir agurkas. Kai grupės būna pernelyg bendrinės, tada žmonės nori iš jų išeiti, nes jos būna ne apie tą temą, dėl kurios jie ir atėjo.“

Pamatyti visus lietuvaičių radinius galite prisijungę prie grupės čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius