Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 01

Gibsono testas parodo, kuriuos įgūdžius reikėtų stiprinti

Ar žinote, kad aukštas žmogaus IQ nebūtinai reiškia, kad jis yra genijus. Daugelis tėvų klysta manydami, kad toks vaikas nesusiduria su jokiais mokymosi sunkumais. Šiam testui amerikiečių mokslininkai sukūrė kur kas geresnę, patikimesnę ir daugiau atskleidžiančią alternatyvą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kad vaikas susikauptų, tėvai turi užtikrinti saugią ir ramią aplinką mokslams
Mergaitė mokosi / 123RF.com nuotr.

Nustato protinius gebėjimus

„IQ testo rezultatai parodo tik bendrą intelekto vidurkį. Kur kas išsamesnius rezultatus galima gauti atlikus amerikiečių mokslininko Keno Gibsono testą. Jis padeda nustatyti stipriąsias ir silpnąsias puses, kurios gali trukdyti vaikui mokytis ar siekti aukštesnių rezultatų“, – teigia intelekto lavinimo centrų „Brain Gym“ įkūrėja ir vadovė Ingrida Klassen.

Atlikti K.Gibsono testą naudinga tiek vaikams, tiek ir suaugusiesiems. Jis padeda nustatyti protinius gebėjimus, intelektines savybes, pagrindinių mokymuisi svarbių įgūdžių būklę.

Atliekant testą išmatuojama darbinė ir ilgalaikė atmintis, girdimosios bei regimosios informacijos apdorojimas, skaitymo gebėjimai, loginis mąstymas ir samprotavimas. Žinant šią informaciją, galima treniruoti silpnąsias sritis, stiprinti trūkstamus gebėjimus, įveikti kylančius mokymosi sunkumus.

K.Gibsono sukurta metodika skirta kiekvieno protiniams gebėjimams maksimaliai sustiprinti.

Testas pavadintas amerikiečių mokslininko K.Gibsono vardu. Pats mokslininkas neslepia vaikystėje susidūręs su skaitymo sunkumais, todėl ryžosi ieškoti būdų, kaip išspręsti šią ir kitas panašias problemas, kurios trukdo siekti geresnių rezultatų. Jis sukūrė unikalią metodiką „BrainRX“, kuri stiprina visas 7 pagrindines kognityvines sritis, atsakingas už smegenų veiklą.

K.Gibsono sukurta metodika skirta kiekvieno protiniams gebėjimams maksimaliai sustiprinti. Ji jau sulaukė sėkmės ir populiarumo visame pasaulyje.

Štai šešios pagrindinės priežastys, kodėl verta kiekvienam atlikti Gibsono testą ir pasitikrinti savo protinius gebėjimus ar savo vaikų mokymosi įgūdžių būklę.

1. Gibsono testą galima atlikti jau ir internetu

Gibsono testui atlikti nereikia jokio specialaus išankstinio pasirengimo. Testavimas netrunka ilgai ir nesukelia įtampos. Dažniausiai šie testai atliekami gyvai, tačiau per karantiną „Brain Gym“ specialistai, siekdami padėti didesniam skaičiui žmonių suprasti, kaip jie galėtų lavinti savo protinius gebėjimus, nusprendė sudaryti galimybes Gibsono testą atlikti ir internetu.

„Nuotolinis mokymasis daugeliui tėvų parodė, kad vaikai išties susiduria su vienokiais ar kitokiais mokymosi sunkumais, kuriuos vertėtų spręsti nedelsiant. Gibsono testas ir naudojamas tam, kad sprendimus rasti būtų lengviau ir greičiau“, – aiškina intelekto lavinimo centro mokymų ir kokybės vadovė Justina Inkrataitė.

2. Padeda išsiaiškinti mokymosi sunkumus

Pagrindinė mokymosi, skaitymo sunkumų priežastis – ne tingėjimas, genetika ar motyvacijos stoka, kaip neretai manoma, o silpni kognityviniai įgūdžiai.

„Atliekant Gibsono testą aiškiai nustatoma, kuris reikalingas įgūdis „šlubuoja“, tada daug lengviau spręsti kylančias problemas, stiprinti silpnąsias vietas, gerinti lengvesniam mokymuisi reikalingas savybes“, – aiškina ekspertė J.Inkrataitė.

Gibsono testas parodo, kaip testuojamas asmuo geriau supranta ir įsimena informaciją, koks smegenų lavinimas jam būtų naudingiausias, padėtų pasiekti efektyvių mokymosi rezultatų.

Testą itin rekomenduojama atlikti prieš pradedant lankyti mokyklą arba baigus pradinę mokyklą ir ruošiantis į penktąją klasę – taip išaiškinamos vaiko mąstymo stiprybės ir silpnybės bei lavintinos sritys.

3. Užkerta kelią nesėkmėms

Vaikui susidūrus su mokymosi sunkumais, neretai nukenčia jo pasitikėjimas savimi, dingsta noras mokytis, siekti geresnių rezultatų. Kartą nusprendus, kad tau sunkiai sekasi skaityti ar skaičiuoti, paskui šią nuostatą pakeisti gali būti sunku.

Laiku išsiaiškinus, kurie lengvam ir sklandžiam mokymuisi būtini įgūdžiai yra silpnesni, ir pradėjus juos tikslingai stiprinti, galima išvengti daugelio ateityje kilsiančių problemų. Kai stiprėja vaiko kognityviniai įgūdžiai, mokytis jam darosi lengviau ir maloniau, stiprėja motyvacija tai daryti.

Kryptingai lavinant vaiko gebėjimą mokytis, loginį mąstymą, užpildant galimas informacijos suvokimo ir įsisavinimo spragas, ateityje išvengiama mokymosi sunkumų, korepetitorių samdymo, papildomų išlaidų ir nereikalingos nervinės įtampos.

4. Suaugusiesiems – būdas rūpintis savimi

Visiems įprasta, kad vyresniame amžiuje tenka daugiau dėmesio skirti savo kūno priežiūrai – jį atitinkamai treniruoti, reguliariai apsilankyti pas gydytoją, kruopščiau rinktis maisto produktus ar papildus.

Tačiau ne mažiau svarbu ir reguliariai tikrinti savo kognityvinius įgūdžius, smegenų veiklos rodiklius, tinkamai treniruoti galbūt kiek apleistas sritis, nepamiršti, kad pats mokymosi procesas padeda išlaikyti aštrų protą ir puikią atmintį.

Suaugusiesiems kognityvinių įgūdžių testas parodo, kuriuos įgūdžius reikėtų stiprinti, o atliekant testą reguliariai, matomi galimi pokyčiai, susiję su vyresniu amžiumi ir net tam tikrais susirgimais, pavyzdžiui, Alzheimerio liga.

5. Suprasti kiekvieno unikalumą

Kartą Albertas Einsteinas yra pasakęs, kad kiekvienas yra genialus, tačiau, jei vertinsime žuvies gebėjimą įlipti į medį, tai ji visą savo likusį gyvenimą manys, jog yra negabi ir kvaila.

Gibsono testas padeda nustatyti kiekvieno gabumus – taip juos lengviau lavinti, išnaudoti mokantis, nukreipti mokinį teisinga kryptimi. Tačiau tai dar ne viskas.

Seniai nustatyta, kad intelektinės savybės gali būti lavinamos visą gyvenimą (tiesa, vaikams tai daryti sekasi lengviau ir greičiau nei suaugusiesiems).

„Tad Gibsono testo metu išaiškintos silpnosios smegenų veiklos sritys gali būti tinkamai treniruojamos, kitaip sakant – žuvis vis dėlto gali išmokti įlipti į medį“, – šypsodamasi sako ekspertė J.Inkrataitė.

6. Geresniam tarpusavio supratimui

Atliekant Gibsono testą nustatytos asmeninės savybės gali tapti raktu į geresnius vaikų ir tėvų tarpusavio santykius.

Išsiaiškinus, kaip pateiktą informaciją, vaikas priima ir suvokia, taip pat nustačius, kurios jo mąstymo sritys turėtų būti lavinamos, išvengiama daugybės kylančių nesusipratimų ar nesusikalbėjimo, įtampos dėl nesėkmių mokykloje.

Kai vaikui nesunku mokytis, jis imlus, lengvai susikoncentruoja, įsimena informaciją, logiškai mąsto ir sklandžiai komunikuoja. Tėvams taip pat kyla kur kas mažiau rūpesčių. Būtent šie įgūdžiai ir gali būti kryptingai lavinami „BrainRx“ metodu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius