Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 03 08

Įkalintų moterų džiaugsmui – masažai, makiažai, kava su šokoladu ir nuotaikingas šokis

Per Kovo 8-ąją dėmesys moterims skirtas ir laisvės atėmimo įstaigose, pranešimu žiniasklaidai pirmadienį informuoja Kalėjimų departamentas (KD).

Kauno tardymo izoliatoriaus suimtosios ir nuteistosios sulaukė staigmenos iš pareigūnų Moters dienos proga. Saugumo valdymo skyriaus specialistės sugalvojo padaryti įvairias grožio procedūras čia įkalintoms moterims. Prieš Kovo 8-ąją pareigūnės surengė akciją, pavadintą „Grožio sala“.

Pareigūnės visą pusdienį suimtosioms darė manikiūro, plaukų, veido masažo, makiažo procedūras, atnaujino šukuosenas. Moterys, tarsi realiame grožio salone, buvo pavaišintos ir kava.

Pareigūnės visą pusdienį suimtosioms darė manikiūro, plaukų, veido masažo, makiažo ir kitas procedūras, atnaujino šukuosenas. Negana to, moterys kaip realiame grožio salone buvo pavaišintos kava, sausainiais, šokoladu.

„Grožio sala“ tardymo izoliatoriuje veikė laikantis visų saugumo reikalavimų, per karantiną taikomų laisvės atėmimo vietose.

Po procedūrų artėjančios Moters dienos proga visos moterys buvo pasveikintos – gavo po rožę. Kaip teigė suimtosios, jas nustebino pareigūnų staigmenos, kurių metu jos pasijuto tarsi namuose.

„Dėmesys suimtosioms svarbus ypač dabar, kai jos kelis mėnesius gyvai negalėjo dėl karantino ribojimų susitikti su artimaisiais. O tokios pareigūnų iniciatyvos gerina psichologinį klimatą, mažina įtampas įkalinimo įstaigose tarp nuteistųjų ir pareigūnų, keičia požiūrį į pareigūnų darbą. Galiu tik palaikyti Kauno Tardymo izoliatoriaus pareigūnių akciją – šaunuolės, kad geba taip subtiliai keisti santykius su nuteistaisiais. Sveikinu jas ir visas bausmių sistemoje dirbančias su Moters diena“, – sako Kalėjimų departamento prie Teisingumo ministerijos direktorius Virginijus Kulikauskas.

Kovo 8-ąją savotiškai paminėjo ir bausmę Panevėžio pataisos namuose atliekančios moterys. Nors ir ne specialiai Kovo 8-ajai, bet kaip tik dabar šioje laisvės atėmimo įstaigoje baigta įrengti patalpa su treniruokliais ir dušine, kur moterys galės sportuoti ir mankštintis.

Panevėžio pataisos namų nuteistosios Moters dienai sušoko visame pasaulyje išpopuliarėjusį šokį „Jerusalema“. Dainoje dainuojama apie taikią vietą, kurioje nėra rūpesčių, tik džiaugsmas ir laimingi žmonės. „Jerusalema“ lyg koks virusas užkrėtęs gera nuotaika milijonus žmonių, dabar šokiui įkvėpė ir Panevėžio nuteistąsias tokiu būdu solidarizuotis su pasaulio moterimis ir pasitikti pavasarį.

VIDEO: Master KG - Jerusalema [Feat. Nomcebo] Dance Challenge [WT]
VIDEO: PAR sveikatos apsaugos ministras Zweli Mkhize šoka pagal „Jerusalema“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius