Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 31

Įspūdingi karantino kadrai: klaipėdietis menininkas įamžino miestiečius balkonuose

„Kažkada, dar ne dabar ir tikriausiai ne rytoj, bet ateis tokia diena, kai žmonės pradės kurti filmus apie šiandieną, statyti spektaklius, rašyti knygas“, – sako klaipėdietis fotografas Kęstutis Meliauskas, uostamiesčio balkonuose įtaigiai įamžinęs karantino sąlygomis gyvenančius kaukes dėvinčius miestiečius. Nuotraukos nespalvotos, nes juk tokį atspalvį dabar įgijo ir gyvenimas, sako menininkas.
Juodai baltais kadrais klaipėdietis fotografas įamžino žmones balkonuose
Juodai baltais kadrais klaipėdietis fotografas įamžino žmones balkonuose / K.Meliausko/meliauskas.com nuotr.

„Bus rytojus, kai mes turėsime savo patirtį apie šiandieną, kurią visiems pasakosime. Gims daug nuoširdžių, liūdnų ir linksmų pokalbių. Pasakosime vieni kitiems apie tai ilgai.

Greičiausiai tai nebus rožiniai pasakojimai. Taip ir turi būti, nes MUMS REIKIA JUODOS SPALVOS“, – savo socialiniame tinkle rašė K.Meliauskas, įamžinęs apie 30 žmonių.

Visi jie į fotografo akiratį pateko iš balkonų, dėvėdami veido kaukes, kaip, beje, ir pats fotografas. Nuotraukose – šeimos, jų augintiniai, įtaigūs portretai ir emocijos veiduose.

Pagauti akimirką K.Meliauskui teko fokusuojant kadrus įvairiame aukštyje. Vieni menininko laukė pirmųjų aukštų balkonuose, o būta ir tokių, kurie norėjo būti įamžinti net ir dešimtajame aukšte.

„Žmonių buvo apie 30. Pamačiau, kaip žmonės pradėjo publikuoti nuotraukas iš balkonų, sugalvojau įamžinti juos, kaip gyvenimas vyksta. Gyvenimas dabar kiek nuobodokas, bet kai atvažiavau, žmonės apsidžiaugė.

Jaučiasi, kad trūksta bendravimo, nors tik dvi savaitės praėjo... Buvo šiek tiek pažįstamų, buvo ir nepažįstamų, taip pat buvo šokėjų, Dramos teatro aktorių. Šiam darbui buvau paskyręs visą savaitgalį, – pasakoja K.Meliauskas.

– Visi žmonės buvo balkonuose – nuo pirmo iki dešimto aukšto. Geriausiai portretas atsiskleidžia 2–3 aukšte, kad nebūtų nei per aukštai, nei per žemai.“

Anot fotografo, tokiu laikmečiu nuotaiką geriausiai atspindi juodi ir balti kadrai. Tokių spalvų vaizdiniai užfiksuoti ir karo metu, Sibiro tremtyse.

„Kiekvienas neigiamas periodas atneša kažką kūrybiško. Negali viskas būti vien rožinės spalvos, nebus turinio kūrėjams. Toks etapas, be to, labai mėgstu nespalvotą fotografiją“, – sako menininkas.

VIDEO: The world needs colour black (BACKSTAGE #2)

Kartoti projekto, jis sako, neketinantis, nors tokių užklausų sulaukia. K.Meliauskas suka galvą, kaip dar kitaip ir savitai galėtų įamžinti šių dienų realijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius