Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 03

Išskirtines tatuiruotes darantis Augis Tattoo moters portretą piešė 1,5 metų: kas ji tokia?

Andrius Augulis, tatuiruočių mėgėjams gerai žinomas kaip Augis Tattoo, gyvena ir dirba Telšiuose, tačiau teigia klientų nestokojantis: dabar pas jį užsirašyti galima tik spalio mėnesiui. Tačiau šiuo metu vyras didžiuojasi kito savo pomėgio – piešimo anglimi – rezultatu. Savamokslis menininkas daugiau nei pusantrų metų anglimi piešė didžiulį moters atvaizdą ir pagaliau paveikslas baigtas. Pasirodo, didžiąja dalimi ši moteris – menininko vaizduotės vaisius.
Collage_Fotor1
Augis Tatoo

Kodėl šiam paveikslui prireikė pusantrų metų

A.Augulis 15min GYVENIMUI pasakojo, kad tatuiruočių meno pradėjo mokytis badydamas netikrą odą, o nuo 16 metų pradėjo jas daryti ir draugams. Taip pat nuo vaikystės jis mėgo piešti – ne tik aliejiniais dažais, bet ir angliniais pieštukais.

„Piešimo mokslų nesu baigęs, bet pats studijavau anatomiją, tapymo ir piešimo technikas, o piešti anglimi išmokau iš vieno amerikiečių menininko – dalyvavau jo projekte, kurio metu išmoktą techniką kaip tik panaudojau šiam paveikslui. Tai daug kantrybės reikalaujantis darbas, ilgai reikia sluoksniuoti, todėl ir užtruko taip ilgai, juolab, kad neturiu galimybės piešti visą laiką. Darau tai radęs laisvą valandėlę“, – sakė pašnekovas.

Asmeninio albumo nuotr./Augio Tatoo paveikslas
Asmeninio albumo nuotr./Augio Tatoo paveikslas

Paveikslas yra 70 cm pločio ir per metrą aukščio. Su rėmu jo aukštis – apie 1,6 m. Rėmą A.Augulis užsakė iš žinomo meistro Maskvoje: „Kai susisiekiau su juo, pasirodė, kad jis turi Lietuvoje giminių, todėl ne tik sutiko man pagaminti rėmą, bet ir pats atvežė. Tai rankų darbo gryno medžio rėmas.“

Kūrinyje pavaizduota Viktorijos laikų stiliaus moteris. Kaip pasakojo pats autorius, jo idėjai buvo panaudota daug skirtingų nuotraukų. Mat tiek paveikslus, tiek tatuiruotes, kuriose taip pat dažniausiai atspindėti portretai, jis kuria realistiniu stiliumi, kompozicijas ir siužetus nusižiūrėdamas iš nuotraukų. Kaip pats sako, viso to išmoko ne Lietuvoje, o keliaudamas ir perimdamas kitų kultūrų patirtį.

„Iš pradžių ieškojau moters suknelės. Radęs man patinkančią vis tiek vieną kitą detalę pakeičiau, pats pripiešiau, kad gražiau atrodytų. Tuomet ieškojau moters veido, kad galva būtų pakrypusi būtent į reikiamą pusę. Tiesą sakant, iki galo tinkamo varianto neradau, taigi teko įjungti ir savo vaizduotę“, – aiškino pašnekovas.

Ateities planuose – 1,92 m teletabis

A.Augulis tikino, kad kol kas paveikslo neparduos.

„Visi menininkai žino, kaip sunku būna išsiskirti su savo kūriniu – nesinori jo nei parduoti, nei dovanoti. Kai ilgai pieši, kiekvieną dieną įdedi į paveikslą vis kitokias emocijas, vis kitokias mintis. Vos ne visą savo gyvenimą sudedi, todėl labai prie jo prisiriši: žiūri į paveikslą ir prisimeni, kiek daug kartu su juo išgyvenai, kiek daug visko apmąstei, kiek daug per tą laiką nutiko.

Aš turiu paveikslo kainą, tačiau nemanau, kad kas nors sutiktų už šią kainą jį dabar pirkti. Todėl kol kas pasidžiaugsiu tuo paveikslu pats. Tačiau ateityje, manau, jis bus parduotas“, – teigė menininkas.

Paklaustas, kodėl patinka piešti anglimi, jis pajuokavo – esą todėl, kad Lietuvoje, bent jau jo žiniomis, anglimi niekas nepiešia.

„Jeigu rimtai, man tikrai patinka, nors šis darbas žiauriai teplus – su anglimi reikia žaisti, ji labai biri, pirštai po darbo lieka visiškai juodi. Tačiau tai labai įdomus užsiėmimas – labai realistiškai gali atkartoti visas suknelės raukšles ir pan. Be to, tai su lytėjimo pojūčiu susijęs menas, užtepta anglis sudaro iškilimus, kuriuos taip ir norisi paliesti, netgi susidaro 3D efektas“, – aiškino pašnekovas.

Šiuo metu A.Augulio laukia dar vienas pradėtas sumanymas. Kai jis bus baigtas, tai bus pats didžiausias nupieštas teletabis Lietuvoje. Paties teletabio aukštis – 1,92 m, o paveikslas su rėmu bus aukštesnis nei 2 m. Menininko svajonė – anglimi nupiešti apie dešimt rimtų paveikslų ir surengti parodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius