Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 22

J.Didžiulis ir ToBeLT komanda atgaivino Kalėdų vaikštynių tradicijas: Kalėdos – tai daug daugiau nei pardavimai

Kalėdos – tai stebuklingas ir džiaugsmingas metų laikas. Tačiau pati Kalėdų esmė dažnai nublanksta, o visas stebuklas ir džiaugsmas tampa užgožti įvairių pardavėjų bei prekybininkų, smulkių ir didesnių, siūlančių Kalėdas nusipirkti: pirkti dovanas, egles, žaisliukus, pasinaudoti nuolaidomis, nepavėluoti įsigyti ir taip toliau.
Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings
Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings / T.Stuko nuotr.

Pardavimai yra svarbūs ekonomikai, bet kas iš tiesų mus sušildys per Kalėdas? Paskendę šventiniame skubėjime, vakarėlių sūkuryje, ar susimąstome, kaip nuoširdžiai paliesti mums brangių ar netgi nepažįstamų žmonių širdis, ypač tokiu metų laiku, kai žemė paskęsta tamsoje ir taip norisi žmogiško artumo? Ar tai bus dar viena kelionė į parduotuvę, ar tikra, nuoširdi, žmogiška šiluma?

Jurgis Didžiulis, kuris neseniai tapo Kolumbijos garbės konsulu, ir ToBeLT komanda nusprendė išsiaiškinti, kaip susikurti kalėdinį vakarėlį, neįklimpstant į pirkinių karštligę. Ilgai mąstyti nereikėjo – buvo nuspręsta atgaivinti senas lietuviškas vaikštynių tradicijas, kai švenčių metu buvo lankomi ir dainomis sveikinami visi kaimynai ir giminės.

Išsiruošus į kelią, buvo aplankyti ToBeLT projekto partneriai Užsienio reikalų ministerija, įmonė „GP Transportation“, finansinių paslaugų kompanijos „Barclays“ suteikta ToBeLT projekto būstinė „Rise Vilnius“, dizaino studija „LT Identity“, kūrybos namai „Scuare“, taip pat komandos pamėgta kavinė „Caffeine Roasters“, restoranas „Bistro 18“ ir kiti.

Visi aplankytieji turėjo kartu dainuoti Kolumbijos kalėdinę dainą Tu-Taina, išnaudojant progą ir į Lietuvą atnešant dozę kolumbietiško džiaugsmingumo bei formuojant naujas, pozityvias asosiacijas apie Kolumbiją.

Dainuojant kartu, besilinksminant kartu, staiga įvyksta stebuklai – žmonių širdys sušyla, veiduose atsiranda šypsenos, o akyse – džiaugsmo žiburiukai. Net jei traukiam dainas visai ne į natą, koks skirtumas, jei visiems taip linksma!

ToBeLT komanda nusprendė, kad nuo šių metų atgaivins senąją tradiciją, kurios metu keliaujanti šventė eis nuo durų iki durų, atnešdama džiaugsmą ir linksmybes visiems aplinkiniams. Kviečiame ir jus tai daryti kuo dažniau – nes dainavimas kartu yra vienas geriausių būdų pajausti žmogišką artumą. „Apdovanoti savo dainavimu yra nuoširdu, o „nusidainavimu“ – nepaprastai linksma ir juokinga,“ sakė Jurgis Didžiulis.

Ar jūs pasiruošę dar šiemet aplankyti savuosius kaimynus?


„Humans of Lithuania“ serija – „Lietuvos žmonės pasaulyje“

„Humans of Lithuania“ – „Lietuvos žmonės pasaulyje“ yra ToBeLT (To Be Lithuanian) komandos ir We Love Lithuania bendras projektas. ToBeLT – tai Jurgio Didžiulio pradėtos bendruomenės telkimo kelionės, siekiant ištyrinėti ir užfiksuoti, ką reiškia būti lietuviu. We Love Lithuania – tai išsamiausia vaizdinė platforma, pristatanti Lietuvą realiu laiku. Abi komandos susijungia, kad sukurtų albumą apie viso pasaulio lietuvius, nes jų istorijos TURI būti papasakotos. Tai istorijos apie lietuvius emigracijoje, Lietuvoje, apie mūsų tautines mažumas ir visus kitus, save laikančius lietuviais. Mes tikimės, kad pasidalintos istorijos sužadins ne tik empatiją, tačiau kartu paskatins lietuvių vienybę ir lietuvybės atradimą iš naujo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius