Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 11

Jacky O'Shaughnessy: štai taip atrodo seksualumas, peržengus 60-ies metų ribą

Koks yra šiuolaikinis grožio kultas? Visų pirma, jaunystė. Jaunystė vilioja savo efemeriškumo akimirka, kuriai atsispirti beveik neįmanoma. Kad ir kaip paprasta suvokti jaunystės laikinumą, visgi jai tenka didžiausi laurai mados ir grožio pasaulyje.
Kadras iš vaizdo įrašo. Jacky O'Shaughnessy
Kadras iš vaizdo įrašo. Jacky O'Shaughnessy

Tačiau atsiranda ir „išsišokėlių“ – moterų, kurioms amžius tik prideda grožio, žavesio ir neįtikėtino pasitikėjimo savimi. Štai kad ir vienas iš prekės ženklų American Apparel modelių, aktorė Jacky O'Shaughnessy, kuriai šiuo metu yra 63 m.

Šalia jos galime paminėti ir nepaprasto grožio amerikiečių aktorės ir manekenės vardą, į mados knygas įrašytą aukso raidėmis, – Carmen Dell’Orefice (83 m.) – pati vyriausia vis dar tebevaikštanti pasaulio mados savaičių podiumais manekenė! Ji gimė 1931 metais Niujorke. Būdama vos penkiolikos, Carmen Dell’Orefice papuošė Vogue žurnalo viršelį. Ką jau kalbėti apie kitas amžinas „jaunuoles“: Hellen Mirren, Tina Turner, Grace Coddington, Christie Brinkley ir pan.

Taip pat skaitykite: Sužinokite, ar esate charizmatiška asmenybė

Bet grįžkime prie Jacky. J. O'Shaughnessy savo gyvenime dirbo pačius įvairiausius darbus – nuo kambarinės iki aktorės. „Kai man buvo 13, mama mane nuvežė į Niujorką tam, kad pasikalbėčiau su modelių agentūra. Jų reikalavimas buvo toks – kad susitvarkyčiau nosį ir numesčiau 5 kg. To man buvo per daug – nebuvau tam pasiruošusi.

Kadras iš vaizdo įrašo/Jacky O'Shaughnessy
Kadras iš vaizdo įrašo/Jacky O'Shaughnessy

American Apparel apatinių reklamoje atsidūriau, atsitiktinai sutikusi kūrybos direktorę Marshą Brady. Jos nuomone, man visai nereikėjo to, ką siūlė kitos modelių agentūros, t. y. nosies operacijos ir svorio metimo. O nuotraukos buvo visiškai „laisvos“  – aš negalvojau, kaip atrodžiau, o tai savaime išlaisvina.

Ką jums reiškia peržengti 60-ies metų slenkstį?

Beje, išmokau nustoti jausti kaltę dėl to, ką įdėjau į skrandį ar išgėriau, kadangi tai užkerta kelią mano pastangoms kitose srityse.

Aš esu labai dėkinga savo kūnui ir turiu pasakyti, kad rūpinuosi juo, kaip galiu geriausiai. Viduje aš nesu to amžiaus ir nekuriu savo gyvenimo remdamasi šiuo skaičiu, gal todėl visa tai ir atsispindi išvaizdoje. Iš tikrųjų aš jaučiausi kur kas vyresnė mokykloje – lyg kokia aštuoniasdešimtmetė. Dabar tas laikas, kai geriau būti tiesiog negali. Meilė sau neateina taip lengvai, tačiau be to, mes dažnai darome labai nekokius pasirinkimus. Tai užima darbo, laiko, tyrinėjimo, tačiau tik taip galime judėti į priekį.

Taip pat skaitykite: Nesiseka ir nieko nesinori? Prisiminkite paprastus džiaugsmus

Kaip jūs rūpinatės savimi?

Aš tikiu akupunktūra, chiropraktika, labai rūpinuosi savo dantimis. Kaip ir daugelis žmonių, galėčiau dažniau sportuoti, tačiau kai galiu, visada vaikštau pėstute, lipu laiptais, užsiimu pilatesu, atlieku tempimo pratimus.

Nevalgau kviečių produktų, negeriu kavos, juodosios arbatos, gazuotų saldžių gėrimų neliečiu nuo paauglystės. Išmokusi valgyti lėčiau, jaučiu kur kas didesnį pasitenkinimą. Ir, beje, išmokau nustoti jausti kaltę dėl to, ką įdėjau į skrandį ar išgėriau, kadangi tai užkerta kelią mano pastangoms kitose srityse.

Labiausiai jaunystę saugo geri draugai, šokiai, teatras, muzika ir knygos. Taip pat dainavimas duše. Žinoma, ir juokas.

Ką manote apie kitų moterų baimę senti?

Komentarai apie amžių visada eina šalia manęs. Daug kas mėgsta pabrėžti ir jaunoms moterims, kad jos jau nebe tokios. Tačiau geras draugas man pasakė: „Pamiršk tai“. Žmonės visuomet sakys tokius dalykus, verčiau nekreipk į tai jokio dėmesio – tai padeda užsiauginti storą odą. Kai tu darai tai, kas tau teikia džiaugsmą, kur kas lengviau susitaikai su bėgančiu laiku savo gyvenime. Amžius nekliudo man išlikti stipresnei fiziškai ar lankstesnei. Aš nesijaučiu sena, tiesiog vyresnė.

Taip pat skaitykite: 5 nusivylimai gyvenime, kurie padės gyventi geriau

Kai tu darai tai, kas tau teikia džiaugsmą, kur kas lengviau susitaikai su bėgančiu laiku savo gyvenime. 

Kai filmavausi reklamoje, jaučiuosi išties laisvai – norite, kad atsisėsčiau ant stalo? Puiku! Reikia pakelti kojas aukštyn? Dar geriau! Nors tai ir nėra visiškai lengva atsižvelgiant į savo kūno „trūkumus“, kurie buvo išvardyti, kai man buvo 13. Mano laikų modeliai buvo kone skeletai, tad tuo metu ir aš taip norėjau atrodyti. Tačiau dabar į viską žiūriu kitaip ir nusprendžiau nekreipti dėmesio į draudimus ar stereotipus, būdingus mano amžiaus moterims. Aš nekerpu daugiau savo plaukų. Ir kodėl turėčiau?

VIDEO: 63-ejų modelis Jacky O'Shaughnessy

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius