-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 23

Jėgos aitvarų varžybų „Red Bull King Of The Air“ čempionu tapo Marcas Jacobsas

Šį savaitgalį Keiptaune jėgos aitvarų mėgėjai sulaukė savo „Cape Doctor“ vėjo ir pradėjo svarbiausias pasaulio „big air“ jėgos aitvarų varžybas. Jose triumfavo Marcas Jacobsas iš Naujosios Zelandijos.
Marcas Jacobsas
Marcas Jacobsas / Red Bull Content Pool nuotr.
Temos: 1 Sportas

Pirmosios „Red Bull King Of The Air“ varžybos įvyko dar gūdžiais 2000-aisiais Havajuose, kai jėgos aitvarų sportas buvo naujiena, aitvarai neištobulinti, o procesas – pakankamai pavojingas. Tačiau nuo 2013-ųjų jos tapo tokios, kokios yra dabar – veiksmas persikėlė į Pietų Afrikos Respubliką, o varžybos užsipildė įspūdingais skrydžiais neįtikėtiname aukštyje.

Tokį aukštį pasiekti padeda jau minėtas „Cape Doctor“. Tai yra tik šiam regionui būdingas stiprus ir pastovus vėjas, kuris finalinę varžybų dieną – sekmadienį – pasirodė ties vėlyva popiete ir siekė iki 55 km/h. Būtent jis sudarė sąlygas atletams atlikti šuolius iki 30 ir daugiau metrų į aukštį, tad susirinkusiai tūkstantinei miniai tikrai buvo į ką pažiūrėti.

Tačiau labiausiai šios varžybos išsiskyrė tuo, kad aiškiai parodė naujosios kartos jėgas ir pasiruošimą – didžioji dalis senosios kartos atstovų bei renginio favoritų ant podiumo taip ir neužlipo. Užtat ant pirmosios vietos pakylos užsiropštė kaip tik sekmadienį gimtadienį šventęs Marcas Jacobsas, o jam ten atsidūrus minia dainavo „Happy Birthday“. Ir tikrai, ar gali būti geresnė gimtadienio dovana?

„Esu apšalęs ir labai laimingas. Tačiau prireikė trijų-keturių metų absoliutaus atsidavimo šiam sportui, kad svajonė taptų realybe. O tai, kad čempionu tapau per savo gimtadienį yra tiesiog neįtikėtina“, – pasakojo Marcas.

Antrąją vietą užėmė triskart „Red Bull King Of The Air“ čempionas ir dukart pasaulio čempionas Kevin Langeree, o trečiąja džiaugėsi dar vienas naujokas – Stig Hoefnagel. Tuo tarpu papildomą „Mystic Move of the Day“ prizą namo išsiveš ispanas Liam Whaley.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius