Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 13

Ji24.lt skaitytojos eksperimentas: kaip aš bandžiau atsikratyti celiulito

Vasara tas metas, kai visos moterys atrodo tobulai. Kiek bepažvelgtum – lyg nulietos figūros, sprogdinančios seksualumo bombas. Aišku, iki to man dar toli ir nesiekiu nieko susprogdinti, tačiau dailesnio kūno visuomet norisi, juolab, kai pastaruosius penkerius metus paplūdimy jaučiuosi pelkių sene, besislepiančia po nežmoniško dydžio skaromis.
Moteris paplūdimyje
Moteris paplūdimyje / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Eksperimentas

Jeigu anksčiau vyrai celiulitą painiojo su celiulioze, tai šiandien jų neapgausi. Jie gumburiuotą odą pamatys kur kas greičiau nei pati moteris ir dar pakomentuos, kad metas kažką daryti, juk tai toks siaubas jų akims... Ko tik aš nebandžiau, nors niekas ir netikėjo, kad turiu tą celiulitą (aišku, kai jo nerodai, niekas ir netiki, tačiau kam gąsdinti žmones?).

Visokiausios vakuuminės taurės ir masažai šiurkščiom pirštinėm, kavos tirščiai, apsiliejimai kontrastiniu dušu, bėgiojimas, dviračio mynimas, sportas, šildantys ir šaldantys kremai. Na, tokie būdai, kuriuos aprašo visi moterų žurnalai, o mes atkakliai juos vykdome.

Aš, aišku, vykdydavau dar ir su pertraukomis arba pasaldindama gyvenima kokia spurga. Na, gerai jau, keliomis spurgomis kas antrą dieną. Tai kokio rezultato galėjau tikėtis? Valios nulis! Todėl ir tiki žmogus stebuklais, kimšdamas dar vieną spurgą, padėjęs užpakalį ant masažuoklio, o vėliau ta spurga virsta apvalaina celiulito duobele.

Fotolia nuotr./Mergina.
Fotolia nuotr./Mergina.

Dar išgirsdavau ir tokių pamąstymų, kad lieknos tai jau neturi tos suglebusios apelsino žievelės odos. Na, kurgi ne! Esu mačiusi ne vieną apvalesnę moterį, kurios oda tobula, net mano mama, kuri sveria beveik 30 kg daugiau nei aš, neturi jokio celiulito, skirtingai nei aš. Bet ji šiaip kažkokia stebuklinga. Jai net plaukeliai ant kojų neauga. O va lieknuolės kaip tik būna glebesnės odos, kurią labai dažnai pagriebia celiulito gniaužtai. 

Taip pat skaitykite: Naminiai šveitikliai nuo celiulito: 12 veiksmingų receptų

Žodžiu, paskutinis mano eksperimentas nuo celiulito, kurio nekenčiu visa širdimi, buvo limfodrenažiniai masažai. Aišku, viskas prasideda nuo draugių, kurios kažką išbando ir uždega akis išbandyti iš man.

Mintyse jau regėjau save, vaikštančią maudymosi kostiumėliu prie jūros, tobulomis ir raumeningomis šlaunimis, nardančią tarp bangų, o celiulitas išgaravęs kaip dūmas nebedrumsčia mano dailios figūros.

„Žinok, oda taip sustangrėjo, kad dabar galiu su šortais vaikščioti be jokios baimės! Nerealus dalykas tie masažai, atliekami aparatu. Tau tik sukiotis reikia, o visą kūną išmasažuoja, limfos tekėjimą normalizuoja. Esu tokia patenkinta“, – suokė draugė.

Iškart patikėjau, nors draugės net nebuvau mačiusi su jokiu celiulitu, o su šortais ji vaikšto visą gyvenimą. Tačiau tikėjimas stebuklais dar buvo gyvas mano širdyje, tad kai išpardavimų portale pamačiau limfodrenažinių masažų su nuolaida, griebiau iškart dešimt ir patraukiau į artimiausią studiją.

Taip pat skaitykite: Vyrai negailestingi: kas antram jų celiulitas – moters grožio darkytojas

Mintyse jau regėjau save, vaikštančią maudymosi kostiumėliu prie jūros, tobulomis ir raumeningomis šlaunimis, nardančią tarp bangų, o celiulitas išgaravęs kaip dūmas nebedrumsčia mano dailios figūros. Tik nusirengusi studijoje kritiškai pažvelgiau į atvaizdą veidrodyje ir supratau, kad jis rodo realybę, t. y. celiulitą, todėl klausimo „kas gražiausia šiame pasaulyje“ nusprendžiau neužduoti. Savaime aišku, kad atsakymas man būtų tikrai nepatikęs. Arba veidrodis būtų suskilęs į tūkstančius šukių. 

Fotolia nuotr./Kaip atsikratyti apelsino žievelės?
Fotolia nuotr./Kaip atsikratyti apelsino žievelės?

Taigi, tipendama į pirmąjį bandymą, prie prietaisų, visai nuliūdau, kad vilties atrodyti padoriai jau nebeturėsiu, metai bėga, vaikai auga, celiulitas veši su pasimėgavimu į rankas man grūsdamas spurgą liūdesiui numaldyti. Beveik jau ašarojau, kai prie manęs priėjo mergina, aiškinanti, ką čia reikės daryti. Dar pakrizeno, kad čia nelabai ką yra masažuoti.

Iš tikrųjų mano svoris nėra didelis – niekada nesvėriau daugiau kaip 60 kg, o juk ūgis 1,75 m. Tie aparatai, tokios didelės besisukančios „bačkos“, su infraraudonaisiais spinduliais neva turi pagražinti odą, padėti sulieknėti, atsikratyti celiulito ir dar daugybės visokių dalykų. Svarbiausia tai, kad tuo pačiu metu atliekamas ir limfos drenažas. 

Čia pridedu video, kaip tos bačkos atrodė seniau:

VIDEO: Kaip moterys gražindavo figūras 1940-aisiais

Kai draugė sakė, kad tik sėdi, keiti pozas ir masažuojies, tai tikrai melavo. Iš tikrųjų man teko ne tik akrobatines figūras išdarinėti, kartkartėmis kaip reikiant pajudėti, bet ir išmaukti nemažai vandens, kad visi procesai vyktų teisingai.

Be to, puikiai išmasažuojamas visas kūnas nuo pirštų galiukų iki rankų, netgi sudaroma programa, kad labiausiai „kentėtų“ probleminės kūno dalys. Žinote, visai smagu ten tupinėti, kai šlaunis ir sėdimąją dalį „tarkuoja“ ta „bačka“, o šalia dar kitos moterytės dalinasi savo patirtimi, lieknėjimo receptais ir iš visos širdies tikina, kad rezultatas yra.

Tikrai norėjosi tuo tikėti. Didžiausia bėda, kad reguliariai niekaip nepavyko tuose masažuose apsilankyti, todėl veidrodyje į mane vis dar žvelgė ne ta moteris, kokią noriu matyti.

Juk tas celiulitas – tokia menka bėda, palyginti su tuo, kas iš tikrųjų svarbu mūsų pasaulyje, ar ne?

Patiems masažams užtenka maždaug valandos laiko ir reikia aptempto drabužių komplektėlio, taigi, aš dažniausiai atbėgdavau per pietų pertrauką. Tiesa, tuo metu pietūs nuplaukdavo į antrąjį planą, kas vėl nėra labai gerai. Domiuosi sveika mityba, tačiau daugiau priešokiais negu visa širdimi. Kaip dažnai būna – užsidegu, paverdu ir greitai atvėstu. 

Taip pat skaitykite: Kaip išlaikyti plokščią pilvą: gidas kiekvienai amžiaus grupei

Tačiau nusprendžiau įjungti sunkiąją artileriją ir dar, kiek įmanoma labiau, derinti mitybą, gerti kuo daugiau vandens, bėgioti ir važinėti dviračiu. Va, tuomet rezultatai pradėjo kiek labiau ryškėti, tačiau tai tikrai nebuvo mano vizijos apie raumeningas šlaunis ir paplūdimio dievaitę išsipildymas. Veikiau jau tiesiog gražesnis pelkių undinės vaizdelis, bet ir tai jau šis tas! Juk svarbiausia nenuleisti rankų ar ne? Aišku, kiek ironizuoju, kadangi tas celiulitas – tokia menka bėda, palyginti su tuo, kas iš tikrųjų svarbu mūsų pasaulyje, ar ne?

Labiausiai džiaugiuosi tuo, nors nežinau, kiek tai susiję, kad labai pagražėjo veido oda – tapo kur kas skaistesnė, gyvybingesnė, pašviesėjo, išnyko raukšlelės (vanduo tikrai daro stebuklus). Apetitas sumažėjo, o ir celiulitas derinant kelias technikas pagalvojo, kad metas kiek atsitraukti.

Tačiau jo puolimas neišvengiamas, jeigu kimšiu be saiko, sėdėsiu, pamiršiu judėjimą ir manysiu, kad mane išgelbės masažai. O kad taip bus (ar gali nutikti), tikrai neišsižadu, kadangi nuspėti savo savijautą nėra taip paprasta. 

Taip pat skaitykite: 10 priežasčių džiaugtis gyvenimu

Vienintelis dalykas, duodantis apčiuopiamų vaisių, kurį jau žinojau, tačiau jį įgyvendinti tokiai bevalei kaip aš beveik neįmanoma, – gyvenimo būdo pakeitimas ir nuolatinis judėjimas su šypsena. Štai kas labiausiai jį išbaido, tą niekšelį celiulitą. Visoms siūlau išbandyti! Ir pamiršti spurgas – aš kol kas stengiuosi pro kepyklą prabėgti pačiu greičiausiu žingsniu.

Gražios jums vasaros! 

Su meile,
Ji24.lt skaitytoja Eglė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius