Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 31

Juokų diena: idėjos tiems, kas nori iškrėsti pokštą draugams ar kolegoms

Balandžio 1-oji, dar vadinama Juokų arba Melagių diena, kasmet sulaukia ypatingo dėmesio visame pasaulyje. Pokštauja, meluoja ir linksminasi visi, kas netingi. Žinoma, jeigu juokai yra priimtini – juk visada smagiau kažkam iškrėsti pokštą, o ne pačiam būti apgautam...
Šypsena
Šypsena / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 1 Melagių diena

Geriausia pokštus krėsti ryte, ypač ką tik pabudusiems, juk nuo pat ankstaus ryto jūsų draugai ar artimieji dar net nebus spėję susivokti, kokia šiandien diena. Negana to, smagus pokštas taps itin gera dienos pradžia!

Na, o jei kiek stokojate įdėjų, skubame jums į pagalbą ir pateikiame keletą variantų, kurie mums pasirodė ypač smagūs ir žaismingi.

Balandžio 1-osios pokštai

Nagų lako dėmė. Turite nenaudojamo ryškaus nagų lako? Išpilkite jį ant vaškuoto popieriaus ir palikite džiūti. Paskui nuimkite sustingusią lako dėmę ir palikite matomiausioje vietoje. Ką tik nubudus įlipti į raudoną balą arba pamatyti tokią ant baltutėlės staltiesės tikrai ne itin žavu.

Nejudanti kompiuterio pelė. Šis pokštas bene pats tinkamiausias jūsų kolegoms. Kai bendradarbis trumpam paliks savo darbo stalą, paimkite jo kompiuterio pelę ir ant jos apačios užklijuokite lapuką su smagiu užrašu ar nuotaikingu paveikslėliu. Žinoma, pasistenkite, kad iš viršaus lapuko nesimatytų.

Tik įsivaizduokite, kaip reaguos kolega, kai jo įnirtingai slankiojama pelė kompiuterio ekrane visiškai nejudės. Aišku, pirma jam kilusi mintis bus pažvelgti į pelės apačią, o ten jo lauks nedidelė staigmena.

Vietoj antiperspiranto – sviestas. Jei jūsų mylimasis ar mylimoji naudoja pieštukinį antiperspirantą, nemenką pokštą iškrėsite iš buteliuko išėmę visus antiperspiranto „vidurius“ ir juos pakeitę gabalėliu sviesto. Šis pokštas ganėtinai nemalonus, tad atlikite jį tik tiems, kurie turi tikrai gerą humoro jausmą.

Neputojantis muilas. Nulakuokite jį bespalviu nagų laku ir palikite džiūti. Oi, kiek vargo bus norinčiajam nusiprausti!..

Netikras kiaušinis. Jei jūsų šeimos nariai kiekvieną rytą neapsieina be virtų kiaušinių pusryčiams, turite puikią progą juos nustebinti. Balandžio 1-ąją patiekite jiems pusryčius su staigmena ir ant stalo padėkite ne įprastai išvirtus kiaušinius, o tokius, kuriuos pramušus, jie viduje ras želę.

Taip pat skaitykite: Žiaurus vaikino pokštas įvarė šoką jo merginai

Tiesa, tokius kiaušinius pasiruoškite jau iš vakaro. Atsargiai kiaušinio bukąjį galą pramuškite šaukšteliu ir į lukštą supilkite paruoštą želę. Palaikykite šaldytuve, kad ji sustingtų ir ryte patiekite tokius kiaušinius specialiuose indeliuose. Tik įsivaizduokite, kaip toks pokštas pradžiugins vaikus!

„Kvapnus“ rytinis dušas. Jei norite iškrėsti išties smagų, tačiau taip pat ganėtinai stiprų Balandžio 1-osios pokštą, tam jums prireiks paprasčiausio vištienos ar daržovių sultinio kubelio bei nedidelių santechniko įgūdžių.

Vakare arba iš pat ryto atsukite dušo galvutę ir į ją kiek susmulkinę įdėkite sultinio kubelį, tuomet galvutę vėl užsukite ir laukite, kol jūsų „auka“ nuspręs išsimaudyti. Tai, ar pokštas pavyko, sužinosite vos išgirdę iš vonios sklindančius garsus...

Skubantys laikrodžiai. Senas, bet geras pokštas: atsukite laikrodžius valanda atgal, taip pat nustatykite visus žadintuvus. Būsite tikri, kad šios dienos jūsų draugai ir artimieji nepramiegos. O juk atsikelti anksčiau visuomet geriau nei vėliau!

Batai su staigmena. Kai skubame, o dar niekaip nepavyksta apsiauti batų... Prikiškite į juos kokių smulkių detalių, pavyzdžiui, Lego kaladėlių, kojinių, vandens balionų ir pan.

Netikras aliarmas. Jeigu jūsų „auka“ prisibijo įvairiausių vabalų, vabzdžių ir kitokių nemalonių gyvių, galite įsigyti itin tikroviškų, pagamintų iš plastiko ar gumos,  ir jais „dekoruoti“ namus.

Taip pat skaitykite: Įdomūs faktai apie juoką ir jo naudą organizmui

Tarkime, virtuvėje ar salotų dubenyje lakstantys tarakonai išties sukels siaubą, o apsižiūrėjus – ir juoką. Tarakonus galite pasigaminti ir iš popieriaus. Vėliau priklijuokite juos ant stalinės lempos gaubto vidinės pusės ir pasistenkite, kad jūsų „auka“ tai pamatytų.

Linksmas užrašas ant nugaros. Iš namų išeinančiam vyrui ar kitam šeimynykščiui pasistenkite prie striukės nugaros paslapčia priklijuoti iš anksto paruoštą kokį nors linksmą užrašą. Bus linksma ne tik jums, bet ir visiems praeiviams. Juk smagu, kai aplink visi šypsosi. To ir siekiama šią dieną. Taigi šypsokimės!

Kaip linksminasi pasaulis

♦ Pasakojama, kad ši diena ypatinga tuo, jog anksčiau tai buvo Naujųjų metų šventimo diena. Tiksliau tariant, 1582 m. Prancūzijoje Naujuosius švęsdavo net aštuonias dienas (tai bent šventė!) nuo kovo 25-osios, o kulminacija būdavo balandžio 1-ąją. Laikui bėgant, kalendorius pasikeitė, tačiau dauguma žmonių nenorėjo su tuo sutikti ir toliau Naujuosius metus švęsdavo balandį. Taip jie pelnė kvailių vardą. Ši šventė pamažėle paplito po visą pasaulį, dovanodama visiems juoką ir šypsenas. Kiekvienoje šalyje, pabrėžiant nacionalines ypatybes, ji švenčiama vis kitaip.

♦ Škotijoje ši diena švenčiama net kelias dienas, nes škotai itin mėgsta linksmintis – net iki ašarų! Pirmoji diena vadinama Gegučių medžioklės diena, nors šis pavadinimas jau primirštamas. Antroji pavadinta „Taily Day“ (lietuvių k. uodegos diena) ir, kaip jau aišku iš pavadinimo, pokštai skiriami apatinei kūno daliai...

♦ Prancūzijoje ir Italijoje balandžio 1-oji dar pavadinama „April Fish“ (lietuvių k. balandžio žuvis). Pokštaujama taip: stengiamasi priklijuoti popierinę žuvį ant kito žmogaus nugaros ir laukiama, kol tai bus pastebėta. Juk tądien galima viskas!

♦ Meksikoje, Ispanijoje ir kitose Lotynų Amerikos šalyse ši diena minima... gruodžio 28-ąją. Anksčiau ji buvo paskirta nekaltiems vaikams, nukentėjusiems nuo karaliaus Erodo, tačiau ilgainiui tapo linksmybių ir pokštų švente.

♦ Irane 13-oji persų Naujųjų metų diena vadinama Sizdah Bedar ir dažniausiai išpuola balandžio 1-ąją arba 2-ąją. Pokštai krečiami jau nuo 536 m. prieš Kr., ir tai traktuojama kaip pati seniausia žinoma Juokų diena. Tuo metu žmonės atsipalaiduoja, linksminasi, mėgaujasi skaniu maistu ir gerais anekdotais. O po iškylos kuo toliau metamos žalios daržovės, žinomos kaip sabzeh, kurios gali nulemti nesėkmes ir ligas kitais metais.

♦ Portugalijoje balandžio 1-oji švenčiama išties smagiai. Jeigu tuo metu būsite šioje šalyje, nenustebkite, jei būsite apipilti miltais!

♦ Indijoje pokštų diena minima kovo 31-ąją. Tądien linksminamasi iš širdies, kūnas ir veidas paišomi dažais, be to, visur mėtomasi spalvingomis dulkėmis.

♦ Danijoje linksmybių šventė švenčiama gegužės 1-ąją (vadinama Maj-kat). Įdomu, kad šioje šalyje, kaip ir Švedijoje, irgi minima balandžio 1-oji – Juokų diena! Kodėl? Gal skandinavai būna taip išsiilgę pavasario, kad nori jį paminėti net kelis kartus? Bet kuriuo atveju, dviguba šventė tik į naudą!

Sužinokite daugiau, sekdami naujienas „Facebooke“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius