Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 25

Jūrinį erelį Kaune užfiksavęs biologas: praeivės susirūpino, kad paukštis nenusineštų jų šuniuko

Kaune gyvenantis biologas Darius Batulevičius Kaune, netoli miesto centro, užfiksavo jūrinį erelį. Kaip socialiniame tinkle rašė D.Batulevičius, paukštį jis užfiksavo ties Jiesios upelio žiotimis, Žemųjų Šančių pakrantėje, iš kitos Nemuno pusės.
Jūrinis erelis Kaune
Jūrinis erelis Kaune / Dariaus Batulevičiaus nuotr.

„Pastovėjęs erelis pakilo ir nutūpė Jiesios piliakalnio medžiuose. Šančiuose Nemuno krantine vaikštantys gyventojai erelius žino ir jais domisi.

Pakalbintas vienas vyras sakė matęs, kaip erelis nešėsi sugautą baltą antį. Anot kito šančiškio, čia peri penki ereliai.

Kai parodžiau erelį fotoaparato ekrane, jis labai nustebo ir sakė šį paukštį įsivaizdavęs kitokį ir mažesnį. Kartu ėjusios moteriškės susirūpino, kad erelis nenusineštų jų šuniuko“, – įspūdžiais dalinosi biologas.

Dariaus Batulevičiaus nuotr. /Jūrinis erelis Kaune
Dariaus Batulevičiaus nuotr. /Jūrinis erelis Kaune

Pasak D.Batulevičiaus, ne visus žmonių pastebėjimus reiktų vertinti kaip faktus.

„Tarkime, erelio uodega balta, todėl gali būti, kad vyras, pamatęs uodegą, ją sumaišė su antimi. Taip pat manau, kad jūriniai ereliai peri kiek atokiau“, – 15min GYVENIMUI sakė kaunietis.

Tačiau, teigia biologas, žmonės šiuos ypatingus paukščius mėgsta ir jais žavisi.

Dariaus Batulevičiaus nuotr. /Jūrinis erelis Kaune
Dariaus Batulevičiaus nuotr. /Jūrinis erelis Kaune

Jau dešimt metų Šančių mikrorajone gyvenantis biologas sako, jog šis susitikimas su paukščiu ypatingas tuo, jog tokių reiškinių anksčiau nebuvo.

„Pirmieji metai, kai matau, kad palei upę, visai netoli miesto centro, lankosi jūriniai ereliai. Tai – retas, saugomas, į Lietuvos raudonąją knygą įrašytas paukštis. Keli žiemoja netoli Kauno. Tai pats didžiausias Lietuvoje gyventis plėšrusis paukštis“, – sakė D.Batulevičius.

Dariaus Batulevičiaus nuotr. /Jūrinis erelis Kaune
Dariaus Batulevičiaus nuotr. /Jūrinis erelis Kaune

Pasak D.Batulevičiaus, jūrinio erelio pasirodymą galima nuspėti net jo nematant.

„Šančių pakrantėje yra daug paukščių. Ir vien jūrinio erelio siluetas jiems kelia siaubą. Jei pamatysite, kad staiga pakilo šimtinis ančių pulkas, galima suprasti, kad kas nors vyksta, galima įtarti, kad netrukus pasirodys jūrinis erelis“, – kalbėjo D.Batulevičius.

Paprastųjų jūrinių erelių kūno ilgis yra nuo 70 iki 92 centimetrų ilgio, o išskėstų sparnų ilgis – maždaug nuo 190 iki 245 centimetrų. Jūrinis erelis sveria nuo 3,1 iki 6,9 kg.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius